Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ρε μαλάκες, πάτε καλά;


Δείτε τίτλο άρθρου: Την έξοδο θα δουν οι δημόσιοι υπάλληλοι με πλαστά πτυχία

Δηλαδή τόσα και τόσα χρόνια υπήρχε τρόπος να τους βρούνε και δεν το κάνανε;
Τα λεφτά που τους πληρώναμε θα ζητηθούνε πίσω;
Θα τιμωρηθούνε για απάτη οι ίδιοι και όσοι τους βάλανε στο δημόσιο παρανόμως;
ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΞΥΝΟΥΝΕ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ;;;


Κρας τεστ στις «δεξαμενές» απολύσεων κάνει η κυβέρνηση, με την τσιμπίδα των ελεγκτών - επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης ως εργαλείο για να αποκαλυφθεί το εύρος της χρήσης πλαστών πιστοποιητικών στο Δημόσιο, αλλά και με την τεχνογνωσία του ΑΣΕΠ ως οδηγό για τα κριτήρια και τη μοριοδότηση στον δρόμο για τη διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με το
in.gr, η διενέργεια επιθεώρησης με αντικείμενο την εξέταση της εγκυρότητας των δικαιολογητικών που υπέβαλαν οι επιτυχόντες σε διαγωνισμούς για την πλήρωση θέσεων ειδικού ένστολου προσωπικού Δημοτικής Αστυνομίας των δήμων της επικράτειας δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία.


Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση αναζητά προσωπικό στον δημόσιο τομέα για αναγκαστικές αποχωρήσεις, οι πειθαρχικά ελεγχόμενοι και όσοι προσελήφθησαν με μη νόμιμα δικαιολογητικά ή με πλαστά πτυχία είναι οι πρώτοι που άμεσα επιδιώκεται να εκδιωχθούν.


Οι δημοτικοί αστυνομικοί είναι μια μεγάλη «δεξαμενή» υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας και επομένως είναι ένα έτοιμο πεδίο για το μικροσκόπιο της έρευνας σχετικά με μη νόμιμες προσλήψεις.


Παράλληλα, έχει ενδιαφέρον ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω της επιστολής που συνυπογράφει με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη προς τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης Παρασκευά Νομικό, τον καλεί να αναλάβει τη σχετική διερεύνηση για τους δημοτικούς αστυνομικούς.


Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε την Τετάρτη με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Γιώργο Βέη, ζητώντας τους πρόσθετη υποστηρικτική βοήθεια για το πρόγραμμα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.


Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε στον κ. Βέη τη μέγιστη σημασία που αποδίδει στο ΑΣΕΠ, το οποίο προσδίδει την αναγκαία διαφάνεια, αντικειμενικότητα και αξιοκρατία όχι μόνο στις διαδικασίες αξιολόγησης όλων όσοι εντάσσονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας, αλλά φυσικά και στις διαδικασίες ένταξης ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο Τομέα.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου