Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

8 πράγματα που δεν θα σας πει ποτέ ένας barman


Όπως όλες οι ανθρώπινες σχέσεις, έτσι και η σχέση με εκείνον που σας φτιάχνει το ποτό, αξίζει είναι να είναι καλή ή τουλάχιστον, τυπική.
Ο barman και η barwoman δεν είναι ο κολλητός σας από το στρατό και το bar δεν είναι το σαλόνι του σπιτιού σας. Ας δούμε λοιπόν 8 πράγματα που οι barmen θα ήθελαν πολύ να ξέραμε και να σεβόμασταν, αλλά δε θα μας πουν ποτέ…




Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα ήθελε να σας πει ένας barman, προκειμένου να αποκτήσετε μια αγαστή σχέση. Ουσιαστικά, δεν είναι κάτι παραπάνω από το κοινό savoir vivre, που εφαρμόζουμε στην καθημερινότητά μας, αλλά πολλές φορές, η επιθυμία μας για αλκοόλ, μας κάνει να ξεχνάμε και την καλή μας ανατροφή...


Ο καλύτερος τρόπος για να εξυπηρετηθείτε πιο γρήγορα

Θέλετε να εξυπηρετηθείτε το συντομότερο; Τότε, ας έχετε τα χρήματα έτοιμα, δείξτε ότι ξέρετε τι θέλετε χωρίς να ξεκινήσετε με ανούσιες ερωτήσεις και φροντίστε τη στιγμή, που θα σας πλησιάσει για την παραγγελία ο barman, να μην είστε ακόμα σε διαπραγματεύσεις με τη φιλενάδα σας για το ποτό, που θα δοκιμάσετε απόψε.
Δε χρειάζεται να κουνάτε χέρια-πόδια μπροστά από την μπάρα για να σας προσέξει ο barman. Έχει μάτια, σας έχει ήδη προσέξει και ξέρει και πότε είναι η σειρά σας, ακόμα και αν ένας άλλος πελάτης θα θελήσει να σας την πάρει.



Επιστροφή παραγγελίας;

Μην επιστρέφετε ποτέ στο μπαρ ένα ποτό. Εκτός αν παραγγείλατε Mojito και σας έφεραν λευκό κρασί. Τότε μόνο επιστρέψτε το. Αν περιμένατε δυο ελιές στο μαρτίνι σας και σας έβαλαν μια, μην το κάνετε.

Την επόμενη φορά απλά φέρτε τις ελιές από το… σπίτι σας. Αυτή τη φορά, κάντε την καρδιά σας πέτρα και πιείτε το. Αν επιμένετε όμως να το επιστρέψετε, μην περιμένετε το επόμενο να είναι καλύτερο. Οι barmen είναι εκδικητική φυλή...





Πόσο καθαρά είναι τα ποτήρια;

Κάτι που σίγουρα δε θα σας πουν ποτέ στα μαγαζιά, ακόμα και αν ρωτήσετε, ακόμα κι αν είστε το υγειονομικό, είναι ο τρόπος που καθαρίζουν τα ποτήρια. Εάν παρατηρήσετε, ότι στεγνώνουν τα ποτήρια με πετσέτα, την οποία πήρε το μάτι σας, ότι είναι πολλαπλών χρήσεων στο χώρο του μπαρ, τότε προτιμήστε καλύτερα να πιείτε κατευθείαν από το μπουκάλι την μπύρα σας. Τα ποτήρια για τα κοκτέιλ είναι πιο δύσκολα στο πλύσιμο γι’ αυτό και συχνά δεν γυαλίζουν όπως θα περιμέναμε.
Όσον αφορά στα ποτήρια της μπίρας, ένα τρόπος να ελέγξετε πόσο καθαρά είναι, είναι να παρατηρήσετε καθώς πίνετε τη μπίρα σας, εάν ο αφρός μένει στα τοιχώματα σχηματίζοντας «δαχτυλίδια» κατά διαστήματα, τότε μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι πίνετε σε ένα πεντακάθαρο ποτήρι…


Φρέσκιες φέτες λεμόνι;

Οι φέτες λεμόνι, που περιμένουν υπομονετικά πάνω στο μπαρ για να γαρνίρουν ή να δώσουν γεύση στο κοκτέιλ σας, περιμένουν πολλές ώρες. Και η αλήθεια είναι -το ξέρετε ήδη αλλά δεν ασχοληθήκατε ποτέ ιδιαίτερα με αυτό- ότι μένουν κι εκτός ψυγείου, οπότε το πιθανότερο είναι ότι κατά τις 12 το βράδυ που θα κάνετε την πρώτη σας παραγγελία, το λεμόνι να έχει ζαρώσει και το lime να έχει στεγνώσει.


Δεν είναι όλα τα ποτά ίδια για κανέναν μας

Όπως για εσάς, όλα τα ποτά δεν έχουν την ίδια ωραία γεύση, έτσι και για αυτούς που τα προετοιμάζουν, όλα τα ποτά δεν είναι το ίδιο ευχάριστα στην παρασκευή τους.
Πολλοί barmen θα σας πουν, ότι πάντα βαριούνται να φτιάξουν mojito και margarita, ακόμα και αν είναι τα δημοφιλέστερα ποτά. Κοκτέιλ που απαιτούν παραπάνω από 3 συστατικά, είναι λογικό να μην είναι τα αγαπημένα του barman σε ένα φορτωμένο Σαββατόβραδο.



Κερασμένο ποτό για εσάς!

Εάν θέλετε το ένα από τα 3 ποτά σας, να σας το κεράσουν, μην το ζητήσετε, ούτε με ευγενικό τρόπο, ούτε και με πλάγιο. Το κέρασμα το κερδίζεις, δεν το ζητάς. Το κέρασμα έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις και όχι όταν δυσανασχετείς που αργεί να έρθει, γιατί τότε δεν θα έρθει ποτέ.
Το κερασμένο ποτό, πρέπει να το κερδίσεις, δείχνοντας την εκτίμησή σου στο μαγαζί, όντας θαμώνας και να είσαι σίγουρος ότι η εκτίμηση θα επιστραφεί στη μορφή… κοκτέιλ.






Κερασμένο ποτό... από εσάς

Κεράστε ο ίδιος ένα σφηνάκι τα παιδιά πίσω από το bar. Οι σχέσεις είναι αμφίδρομες και επειδή λίγοι είναι εκείνοι, που θυμούνται εκείνον που τους έφτιαξε το ποτό και τον κόπο του, φροντίστε να είστε εσείς εκείνος που δε θα ξεχάσει να παραγγείλει ένα σφηνάκι παραπάνω. Και να είστε σίγουροι πως ούτε εκείνος θα σας ξεχάσει. Είπαμε, οι barmen έχουν καλή μνήμη.

Savoir Vivre και εδώ

Τέλος, μη ξεχνάτε να είστε ευγενικός πάντα. Ο πελάτης δεν έχει πάντα δίκιο, ειδικά αν είναι αγενής. Μην ενοχλείτε τον barman, ούτε και την barwoman όταν δουλεύει και όταν ήδη ακούει παραγγελίες από όλες τις μεριές και καλείται να ανταποκριθεί σε όλες.
Σεβαστείτε το χώρο εργασίας του και μη φέρεστε σα να είστε σπίτι σας. Εκείνος, το πιθανότερο είναι, ότι δεν θα έρθει στο γραφείο σας να σας ενοχλήσει.

http://www.clickatlife.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου