Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Δημόσιο ~ Ακόμη τους μετράνε...


Απογραφή του προσωπικού όλων των νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) και των επιχειρήσεων των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού προβλέπει εγκύκλιος του υπ. Δ. Μεταρρύθμισης. 

Όπως ορίζεται, η κοινοποίηση σε όλες τις υπηρεσίες πρέπει να γίνει έως τις 19 Ιουλίου 2013 και η ολοκλήρωση της διαδικασίας έως τις 30 Αυγούστου 2013.


Τα στοιχεία που θα καταγραφούν στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εργασιακή σχέση του κάθε υπαλλήλου, ημερομηνία πρόσληψης στο φορέα, κατηγορία εκπαίδευσης, προϋπηρεσία κ.α..

Οι υπάλληλοι εντάσσονται σε κατηγορίες ανάλογα εάν πρόκειται για μονίμους, ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου,  ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης, ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου/χρηματοδοτούμενα μέσω ΕΣΠΑ/ανταποδοτικά, σύμβαση έργου, μέλη διοικητικών συμβουλίων κ.α..


Αντίστοιχη διαδικασία είχε ξεκινήσει και τον περασμένο Μάϊο από τον προηγούμενο υπ. Δ. Μεταρρύθμισης.


Τότε είχε ζητηθεί η καταγραφή των υπαλλήλων που εργάζονται στα υπουργεία, στα εποπτευόμενα Ν.Π.Δ.Δ. και στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού.

Σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής" ο Κυριάκος Μητσοτάκη δηλώνει ότι "πρώτοι στη λίστα προς αποχώρηση βρίσκονται οι πειθαρχικά ελεγχόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι καθώς και αυτοί που μπήκαν στο Δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά".

Όπως επισημαίνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, "η οριστική επίλυση του προβλήματος των προσωρινών διαταγών θα οδηγήσει στην έξοδο από το Δημόσιο συμβασιούχους, οι οποίοι είχαν πετύχει καθεστώς μονιμοποίησης καταστρατηγώντας βάναυσα το πνεύμα του Συντάγματος. Μόνο όταν εξαντληθούν αυτές οι κατηγορίες θα καταφύγουμε στη δεξαμενή της κινητικότητας".


Σχόλιο:
ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΤΕ!
Η υπάρχουσα απογραφή έγινε ΜΟΝΟ στους δημόσιους υπαλλήλους και υπαλλήλους των ΟΤΑ.
Εχουμε (μαιος 2013):
1)527,174 τακτικό στο Δημόσιο και στα ΝΠΔΔ (π.χ. νοσοκομεία, πανεπιστήμια..)
2)93,016 στην Τοπική Αυτοδιοικηση
3)81,511 μή τακτικό προσωπικό
4)12,917 αιρετούς ( δήμαρχοι,βουλευτες κλπ.)
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΓΡΑΦΕΙ:
5)125,000 περίπου σε 54 ΔΕΚΟ (ΕΡΓΟΣΕ,ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΑΣ, ΕΑΒ,ΕΛΒΟ, ΕΘΕΛ, ΜΕΤΡΌ...)
6)αγνωστος αριθμός σε 960 Νομικά Πρόσωπα ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ Δικαιου ( εδώ ανήκει η ΕΡΤ)
7) αγνωστος αριθμός σε ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
8) 1 Προεδρος που απαρνήθηκε τον μισθό του αλλά στοιχίζει 3500 Ευρώ την ΗΜΕΡΑ!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου