Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Παρακρατικοί ακροαριστεροί φασίστες επιτέθηκαν & χτύπησαν τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη +Βίντεο


Με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό VIMA FM, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως στο νοσοκομείο είχαν φτάσει μέλη της άκρας Αριστεράς και μόλις τον είδαν του επιτέθηκαν αρχικά φραστικά, στη συνέχεια του πέταξαν έναν καφέ, ενώ στη συνέχεια κάποιος από αυτούς τον χτύπησε στο πρόσωπο.

Επεισοδιακή ήταν η προγραμματισμένη επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στο Αττικό Νοσοκομείο. Από νωρίς είχαν μαζευτεί έξω από το κτήριο αρκετοί διαδηλωτές, ενώ...
είχε προηγηθεί ανακοίνωση των εργαζομένων του νοσοκομείου, στην οποία ανέφεραν ότι ο υπουργός «είναι ανεπιθύμητος».

Την ώρα που ο υπουργός κινούνταν προς το νοσοκομείο δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων. Τον έσπρωξαν και τον χτύπησαν, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως συνεργάτες του κ. Γεωργιάδη υποστήριξαν πως όταν επέστρεψε στο γραφείο του είχε «εμφανή σημάδια χτυπημάτων στον λαιμό».


Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα που επιτέθηκαν στον υπουργό φώναζαν συνθήματα που δεν σχετίζονται με τις διεκδικήσεις στον χώρο της Υγείας.

Στο επεισόδιο παρενέβησαν αστυνομικοί που υπήρχαν στον χώρο του νοσοκομείου, προκειμένου να περιφρουρήσουν την επίσκεψη του υπουργού και κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν από τον κλοιό των διαδηλωτών.

Μετά το συμβάν, ο υπουργός μίλησε στους γιατρούς και στο προσωπικό του νοσοκομείου, όπως ήταν προγραμματισμένο και μάλιστα δέχθηκε συγγνώμη για το επεισόδιο.

Νωρίτερα το πρωί, ο κ.Γεωργιάδης, είχε επισκεφθεί αιφνιδιαστικά του Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου αφού περιηγήθηκε στους διαδρόμους και στους θαλάμους, ενημερώθηκε από εργαζόμενους και γιατρούς για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.


Άδωνις Γεωργιάδης: Πρόκειται για ευθεία αμφισβήτηση του πολιτεύματος

Ο υπουργός Υγείας σε παρέμβασή του στο «Βήμα fm» τόνισε πως ορισμένοι από τους διαδηλωτές του πέταξαν νερό και πως τον χτύπησαν, ενώ υποστήριξε πως πίσω από αυτές τις ενέργειες κρύβεται συγκεκριμένος πολιτικός χώρος.

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Πρόκειται για ευθεία αμφισβήτηση του πολιτεύματος. Με χτύπησαν στο πρόσωπο. Ούτε στην Αφρική δεν χρησιμοποιούν βία κατά του υπουργού», ενώ ανέφερε πως περιμένει την καταδίκη της συγκεκριμένης πράξης από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Ωστόσο, όπως είπε, οι ενέργειες αυτές δεν εκφράζουν το σύνολο των εργαζομένων στα νοσοκομεία, είναι η έκφραση της βίας από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

«Δεν τους φοβάμαι. Έχουμε όλοι δικαίωμα να πούμε τη γνώμη μας. Αν θέλουν οι εργαζόμενοι στο Αττικό να έρθουν στο γραφείο μου αύριο εν ηρεμεία για να μιλήσουμε», σημείωσε.

Στη συνέχεια εμφανώς εκνευρισμένος είπε: «Δέχτηκα μπουνιά και καφέ. Δε θα σταματήσω από τη φασιστική μειοψηφία. Δε θα με εμποδίσουν να κάνω το καθήκον μου».


Κεδίκογλου: Αυτοί που επιτέθηκαν στον Γεωργιάδη φώναζαν: «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ Μελιγαλάς»

Σε καταδίκη της επίθεσης που δέχθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο Αττικό Νοσοκομείο προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, από την Ολομέλεια της Βουλής, ενώ κάλεσε και τα υπόλοιπα κόμματα να καταδικάσουν την επίθεση.

Ο κ. Κεδίκογλου επισήμανε προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα άτομα που χειροδίκησαν εναντίον του υπουργού φώναζαν το γνωστό εμφυλιοπολεμικό σύνθημα «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ Μελιγαλάς»  αφήνοντας με τον τρόπο αυτό σαφείς αιχμές προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Κεδίκογλου είπε: «Θέλω να καταδικάσω το απαράδεκτο συμβάν  που έγινε πριν λίγο στο Αττικό νοσοκομείο. Εκεί ο υπουργός Υγείας δέχθηκε απίστευτη επίθεση, χειροδίκησαν εις βάρος του άτομα που φώναζαν απαράδεκτα συνθήματα όπως  το εμφυλιοπολεμικό με το “Μελιγαλά”. Καταδικάζουμε την επίθεση και περιμένουμε να κάνουν το ίδιο τα κόμματα που θέλουν να είναι στο δημοκρατικό τόξο. Οι θιασώτες της βίας δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας»

Δημήτρης Σταμάτης: Περίμενα ότι ο Τσίπρας θα καταδίκαζε την επίθεση
Το επεισόδιο σχολίασε και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης αφήνοντας αιχμές για τον κύριο Τσίπρα από τον οποίο - όπως είπε - θα περίμενε να καταδικάσει την επίθεση.
Πιο συγκεκριμένα ο κύριος Σταμάτης δήλωσε:  «Πίστευα ότι ο κ. Τσίπρας θα καταδίκαζε την επίθεση που δέχθηκε ο υπουργός Υγείας σε νοσοκομείο. Αν δεν το γνωρίζει, ο υπουργός κατά την επίσκεψη σε νοσοκομείο δέχθηκε επίθεση από άτομα που από την φρασεολογία που χρησιμοποίησαν τεκμαίρεται ότι ανήκουν στις τάξεις σας.


Επίθεση στην κυβέρνηση και στη ΝΔ εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των συμμοριτών, Παναγιώτης Λαφαζάνης, υποστηρίζοντας ότι οι πολιτικές τους είναι αυτές που δημιουργούν βία, και αμφισβήτησε ότι οι εργαζόμενοι στο Αττικό νοσοκομείο επιτέθηκαν στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

«Αν ψάχνετε τη βία ψάξτε στο δικό σας κόμμα και στην κυβέρνηση σας. Από μικρό παιδί θυμάμαι να ταυτίζετε τη βία με την Αριστερά και από μικρό παιδί θυμάμαι τη βία να είναι στους δικούς σας κύκλους», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των συμμοριτών.

Όπως υποστήριξε ο κ. Λαφαζάνης, ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το νοσοκομείο Αττικό για να μιλήσει με τους εργαζόμενους, συνοδευόμενος από 10 διμοιρίες των ΜΑΤ, αντέτεινε δε ότι οι εργαζόμενοι -σύμφωνα με την ανακοίνωση των ίδιων- δεν επιτέθηκαν στον υπουργό.
«Όλο και περισσότερο ταυτίζετε την καταγγελία και τη διαμαρτυρία με τη βία σας, γιατί έτσι νομίζετε ότι θα αντιμετωπίσετε τη γενική κατακραυγή του κόσμου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των συμμοριτών.

Εξάλλου, αμφισβήτησε ότι ακούστηκαν συνθήματα όπως «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς» κατά του κ. Γεωργιάδη, σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν απέναντι στον υπουργό Υγείας και στις πολιτικές υγείας που ακολουθηθεί η κυβέρνηση.

«Ο κόσμος αγκομαχά και εσάς κόλλησε η βελόνα στο “ΕΑΜ-ΕΛΑΣ Μελιγαλάς”. Εμείς βλέπουμε την Ελλάδα του 21ου αιώνα που δεν θα έχει λιτότητα. Εσείς γυρνάτε την Ελλάδα στη δεκαετία του 1950, στέλνοντας τον κόσμο στην ανεργία και κατακρεουργώντας τα δικαιώματα του. Αυτά είναι βία, και εσείς μιλάτε για τον ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να στηρίξει πολιτική ανόρθωσης της χώρας», κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου