Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Έλα κι εσύ στο Ελλάντα για γερο-σαφάρι


 
Ένας Αλβανός με το τσογλάνι του συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ στην Αγιά Μαρίνα Ιωαννίνων, ενώ είχαν μαζί τους και τα κλοπιμαία απο διάρρηξη σε σπίτι 70χρονου Έλληνα.

Οι ύποπτες κινήσεις που εντόπισαν σε μια θαμνώδη περιοχή κάτω από τη γέφυρα της Αγίας Μαρίνας Ιωαννίνων κοντά στον ποταμό Κοσοβίτικο, έκαναν τους αστυνομικούς...
του Β’  Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου να κυκλώσουν την περιοχή και να συλλάβουν έναν ανήλικο Αλβανό και τον πατέρα του φορτωμένους με κλοπιμαία!

Ο 37χρονος λαθρομετανάστης τους έδωσε αρχικά ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας επειδή, όπως αποδείχθηκε, σε βάρος του εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Αθηνών και καταδικαστική απόφαση για ληστεία και οπλοφορία! Όταν αποκαλύφθηκε η πραγματική του ταυτότητα, ομολόγησε ότι όσα είχαν μαζί τους εκείνος και το λαθρομεταναστάκι του, ήταν προϊόντα κλοπής.

Οι δυο τους είχαν διαρρήξει το σπίτι ενός 70χρονου στο χωριό Κάτω Λάβδανη Ιωαννίνων παραβιάζοντας την πόρτα με σιδερολοστό και, αφού αναστάτωσαν όλα τα δωμάτια, άρπαξαν οικιακές συσκευές, γεωργικά εργαλεία, 79 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και διάφορα προσωπικά έγγραφα και μικροαντικείμενα. Οι δράστες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων και η έρευνα για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες διαρρήξεις βρίσκεται σε εξέλιξη.





Αλβανοί με κλεμμένο αυτοκίνητο έπεσαν στα μπλόκα για τους δραπέτες των Τρικάλων!

Ούτε που μπορούσαν να φανταστούν πόσο κοντά έφτασαν στο θάνατο δυο αλβανοί λαθρομετανάστες που κινούνταν με κλεμμένο αυτοκίνητο και μάλιστα προσπάθησαν να σπάσουν αστυνομικό μπλόκο στην περιοχή της Θεσπρωτίας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για το Μάριον Κόλα και τους άλλους δραπέτες!

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στο ύψος του Νεοχωρίου το Ι.Χ. φορτηγάκι να κινείται επί της εθνικής οδού με κατεύθυνση προς Παραμυθιά και του έκαναν σήμα να σταματήσει για έλεγχο, αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει! Για καλή του τύχη, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κράτησαν την ψυχραιμία του και δεν άνοιξαν πυρ! Καταδίωξαν, όμως, το φορτηγάκι για το οποίο πήραν σήμα ότι είχε κλαπεί το περασμένο Σάββατο από την περιοχή του Σμέρτου Φιλιατών.

Οι δυο επιβάτες το εγκατέλειψαν και επιχείρησαν να κρυφτούν σε ένα αγρόκτημα, όπου τους εντόπισαν οι αστυνομικοί και κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν χωρίς προβλήματα, διαπιστώνοντας με απογοήτευση ότι δεν ήταν οι αναζητούμενοι δραπέτες! 

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο Αλβανοί ηλικίας 36 και 27 χρόνων βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή αυτοκινήτου, απείθεια και παράνομη είσοδο στη χώρα με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου