Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Σχολιασμός επικαιρότητος ~ Καλλισθένης... εν δήμω


-Η πινακίδα που πρέπει να βάλουν έξω από τη Βουλή,
-ο άγονος διαγωνισμός για το τζαμί στην Αθήνα,
-ο Διαμαντόπουλος των 930 ψήφων,
-η συμπεριφορά των Αυστριακών σε λαθρομετανάστες,
-η 20ή επέτειος για το μνημείο θυμάτων του Κομμουνισμού,
-τα ραντάρ του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο,
-το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο-κονσέρβα του Εβραϊκού Ε.Κ.,
-η αλβανική κανούν (βεντέτα) του Κόλα και
-που πήγανε οι ελληνικές πινακίδες στη Βόρειο Ήπειρο.





***Το έγραψα εχθές, το ξαναγράφω και σήμερα, με τα νέα φραστικά -ακόμη- επεισόδια μεταξύ Χρυσής Αυγής και ΣΥΡΙΖΑ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου. Έξω από το κτίριο της Βουλής πρέπει να αναρτηθεί πινακίδα που να γράφει: «Απαγορεύεται η είσοδος σε ανηλίκους». Δεν υπάρχει λόγος να διδάσκονται την έλλειψη του ήθους οι μαθητές δημοτικού, με τα όσα διαδραματίζονται εντός.

Την ανηθικότητα την διδάσκονται ήδη στην Μέση Εκπαίδευση, με τις δωροδοκίες μελών 15μελών από τους τουριστικούς παράγοντες για επιλογή προορισμού της πενθήμερης, ή με τα ιδιαίτερα από τον καθηγητή που έβαλε κακό βαθμό στο πρώτο τρίμηνο (γνωστή τακτική) και παίρνουν μάστερ στον φοιτητικό συνδικαλισμό, όπου συναποφασίζουν -με το αζημίωτο- και σε ποιον θα ανατεθεί το κυλικείο.

Και τα κόμματα, τούς επιβραβεύουν μετά, προσφέροντας υπεύθυνες θέσεις στον κομματικό μηχανισμό (τους δίνουν και μερικές ΜΚΟ για τα καθημερινά έξοδα).


***Με την περίεργη και όψιμη ευαισθησία των αθλητικών παραγόντων, ασχολήθηκε ο κυπριακός Τύπος, και θυμήθηκαν μεταξύ άλλων, ότι προ πολύ καιρού αθλητής πήρε ένα άγνωστο σκεύασμα και διατήρησε... στύση επί 18 ώρες! (αν ήταν αθλητής επί κοντώ, ίσως να τον ευνόησε).

Νεαρή κοπέλα στις Σέρρες κατήγγειλε 74χρονο ότι επιχείρησε να την βιάσει. Δεν είπε, με τι. Για κοίτα πάντως πράγματα… Αν αποκαλύψει ο παππούς το μυστικό της «δραστηριότητάς» του, θα γίνει πάμπλουτος.


***Ποιος τον έπεισε τον κυρ-Φώτη ότι μιμούμενος τον ΣΥΡΙΖΑ θα ανακάμψει; Δεν καταλαβαίνει ότι δουλεύει για τον Αλέξη, κι ότι ο ίδιος τελείωσε; Θα μείνει στην ιστορία «με το τελευταίο εκβάν» (αν εκτός από τον σοβιετισμό, διέτριψε ακροθιγώς και με την ελληνική γραμματεία, θα αντιληφθεί τι σημαίνει αυτό).


***Η Αλ Κάιντα σκοπεύει να δημιουργήσει ισλαμικό κράτος στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε η ίδια. Η Voria.gr πρόφτασε με άρθρο προ ημερών να το γράψει, πριν το πει η Αλ Κάιντα (μέχρι εκεί έχουμε πληροφοριοδότες).



***Καμιά εταιρία δεν είναι πρόθυμη να κατασκευάσει το τζαμί στην Αθήνα! Άγονος κηρύχθηκε και ο δεύτερος διαγωνισμός της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων για την εξεύρεση της αναδόχου εταιρείας. Με την ανεργία που υπάρχει στον κλάδο, τι να υποθέσουμε για την έλλειψη ενδιαφέροντος;


***Για όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμη τον βαθμό της εξάρτησης από τους ισχυρούς. Ο π. αρχηγός της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας Ιμπραχίμ Φιρτίνα, απολογούμενος στη δίκη της «Βαριοπούλα» (που προέβλεπε την κατάρριψη τουρκικού μαχητικού από τουρκικά αεροσκάφη για να προκληθεί θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα), απάντησε:

«Σε όλα τα σημεία του κόσμου υπάρχουν τα κρυφά ραντάρ του ΝΑΤΟ. Δεν μπορεί να πετάξει ούτε πουλί στο Αιγαίο χωρίς να το ξέρει το ΝΑΤΟ. Δηλαδή δεν μπορούσαμε να καταρρίψουμε δικό μας αεροσκάφος και να ισχυριστούμε πως “το έριξαν οι Έλληνες”».

Όπερ σημαίνει -όχι ότι μας ήταν άγνωστο- πως τις τουρκικές παραβιάσεις αν δεν τις κατευθύνει, οπωσδήποτε τις ανέχεται το ΝΑΤΟ. (Άμα έχεις τέτοιους συμμάχους, τι χειρότερο θα κάνουν οι εχθροί;).


***Μετά από όσα ακούστηκαν προχθές μεταξύ Τζαμτζή και Ραχήλ Μακρή (και παλαιότερα μεταξύ άλλων «άντε ρε τσόκαρο…» ή, «πάλι πιωμένη είσαι εσύ;») το υπουργείο α-Παιδείας πρέπει να καταργήσει τις επισκέψεις των μαθητών, που περιηγούνται τον «Ναό της Δημοκρατίας». Δεν υπάρχει λόγος να αποκτούν τα παιδιά αυτού του επιπέδου το ήθος.


***Ο Διαμαντόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ (των 930 ψήφων) μας προειδοποιεί ότι αν δεν εφαρμόσουμε το πρόγραμμά του, θα οδηγηθούμε σε σφάξιμο, όπως ερμηνεύεται η φράση που χρησιμοποιούσε ο Άρης Βελουχιώτης («ραντεβού στα γουναράδικα», εκεί όπου έγδερναν τα ζώα για τη γούνα τους).

Δεν θα ασχοληθώ με τα λεγόμενα του Διαμαντόπουλου, αλλά με το γεγονός ότι εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό με… 930 ψήφους. Υπάρχουν κι άλλοι, που μόλις συγκέντρωσαν τις 500 ψήφους. Μήπως, μαζί με το πλαφόν του 3% για τα κόμματα, πρέπει να μπει κι ένα πλαφόν στις ψήφους των «εκπροσώπων» μας; Στην ίδια περιφέρεια με τον Διαμαντόπουλο, μένουν έξω υποψήφιοι που συγκέντρωσαν χιλιάδες ψήφους.


***Για "τουρκική Δυτική Θράκη" μίλησαν δύο υπουργοί του Ερντογάν. Ακούσατε κάποια απάντηση από την ελληνική Πολιτεία; (Τι λέγει ο Διαμαντόπουλος; Ποια ήταν η γνώμη του Βελουχιώτη επ’ αυτού;)


***Δυστυχισμένοι άνθρωποι οι Αυστριακοί. Δεν έχουν ούτε «προοδευτικούς», ούτε υποκουλτούρα. Ο Πρέσβης της Αυστρίας στο Κοσσυφοπέδιο, ανακοίνωσε ποινές για Κοσοβάρους λαθρομετανάστες: «Όποιος εισέρχεται παράνομα στην Αυστρία θα του επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι και 7.500 ευρώ και θα του απαγορεύεται η είσοδος στον χώρο Σένγκεν επί 18 μήνες, ακόμη και αν τη δεύτερη φορά επιχειρήσει να ταξιδεύσει νόμιμα».


***Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ με κάποια παρέμβαση στην παλαιά παραλία της Θεσσαλονίκης, για διευκόλυνση του τουρισμού. Μεταξύ των επιχειρημάτων είναι και «η ύπαρξη ενός τουριστικού λιμένα στο πιο αναγνωρίσιμο τμήμα του παράλιου μετώπου της πόλης, το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα του ιστορικού κέντρου της, που είναι χαρακτηρισμένο ως ιστορικός τόπος διότι διασώζει σημαντικά στοιχεία από την πολεοδομία και την αρχιτεκτονική της πόλης, μαρτυρίες της έντονης διαχρονικής παρουσίας της επί αιώνες, στο μυχό του Θερμαϊκού κόλπου».

Η σημερινή προκυμαία, Αλέξη, δεν έχει καμιά «διαχρονική παρουσία», αφού πριν από 140 χρόνια -κατά μαρτυρίες χρονικογράφων- βρισκόταν 100 μέτρα πιο πάνω. Και λίγο παλιότερα έφθανε στην Αχειροποίητο. Οι οικοδομές είναι πρόσφατες.

Φορτωθήκαμε ένα Μετρό με δυσθεώρητο κόστος, με καταστροφή-πτώχευση επιχειρηματιών, με αφάνταστη ταλαιπωρία, με την βεβαιότητα ότι όταν -και εάν- τεθεί το Μετρό σε κυκλοφορία, θα χρειάζεται άλλο ακόμη μεγαλύτερο, όπως ακριβώς συνέβη και με τον περιφερειακό και τώρα σχεδιάζουμε νέο περιφερειακό.

Και όλα αυτά, για να μη πάει η προκυμαία 100 μέτρα μέσα, Ώστε να βλέπουν το κύμα της θάλασσας να σκάει κάτω από τα μπαλκόνια τους, οι κάτοικοι της παραλιακής, οι οποίοι ξεσηκώθηκαν προ 20ετίας με παρόμοια έωλα επιχειρήματα.

***Τι γίνονται ρε παιδιά, εκείνοι οι Αλβανοί δραπέτες, που τους κυνηγάει ολημερίς και ολονυχτίς ο Δένδιας; Δεν ασχολούνται ούτε τα τηλεπαράθυρα μ’ αυτούς (άνωθεν εντολή;). Τα έξοδα αναζήτησής τους μέχρι στιγμής ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Αν τους είχαν επικηρύξει με πολύ μικρότερο ποσόν, θα είχε τελειώσει το θέμα. Κάποιοι συμπατριώτες τους θα φρόντιζαν γι’ αυτό.
Και τούτο διότι, περισσότερο από τον Δένδια, τον Κόλα τον ψάχνουν και Αλβανοί, εν ονόματι του άγραφου κώδικα του αίματος, που στα αλβανικά ονομάζεται «κανούν» -και στα ελληνικά βεντέτα-, για κάποιους φόνους που έκανε κι εκεί! Κι όταν λέμε αλβανική βεντέτα, δεν εννοούμε σαχλαμάρες. Σύμφωνα με στοιχεία της αλβανικής αστυνομίας, 5.000 Αλβανοί (ιδίως παιδιά) δεν βγαίνουν από το σπίτι, επειδή κάποιο βόλι έξω, έχει γραμμένο το όνομά τους.
Ένας λόγος, για να είναι ο Κόλα ακόμη εδώ. Τον Δένδια μέχρι τώρα τον δουλεύει. Όχι όμως και τους Αλβανούς που τον περιμένουν, πως και πως.

***Και Ρομπέν των Δασών ο Ριζάι. Λέγει -έχει και αποδείξεις- ότι έδωσε 90.000 στο Χαμόγελο του Παιδιού. Από τις ληστείες προφανώς, επειδή δεν γνωρίζουμε τι δουλειές έκανε ο «Ρομπέν» και είχε τόσο περίσσευμα. Το επόμενο βήμα της Δικαιοσύνης, είναι να εγκαλέσει το Δ.Σ. του Ιδρύματος για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος; Πλάκα θα έχει…
***«Φύγετε, δεν θέλουμε τουρίστες». Δεν προσάραξαν στον Πειραιά δυο κρουαζιερόπλοια με  8.500 τουρίστες, λόγω της απεργίας.

***Για αστυνομικοί της γειτονιάς προορίζονται οι δημοτικοί αστυνομικοί. Η συγκεκριμένη αστυνομική υπηρεσία υπάρχει ήδη στο νέο οργανόγραμμα της ΕΛ.ΑΣ. Αυτοί που σκέφθηκαν και υλοποίησαν τα «πολυδύναμα» αστυνομικά κέντρα, απομακρύνοντας τους «αστυνομικούς της γειτονιάς» πρόσφεραν την μεγαλύτερη υπηρεσία στους εγκληματίες.
***Υποστηρίκτριες του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι είναι πρόθυμες να ξεκινήσουν σεξουαλική τζιχάντ για να στηρίξουν το ηθικό των «Αδελφών μουσουλμάνων» στον αγώνα τους κατά των στρατιωτικών (είναι μορφή πορνείας, αλλά ας μη γίνει λόγος). Αυτό κι αν είναι κίνητρο για καθημερινές διαδηλώσεις.
***Στείρωσαν 148 κρατούμενες σε γυναικεία φυλακή στην Καλιφόρνια. Εγώ γιατί νόμιζα πως μόνο επί Χίτλερ γίνονταν τέτοια επεμβάσεις ευγονικής, χωρίς την συγκατάθεση του θύματος; 
***Η Αλβανία έχει υποχρέωση, λόγω των Συνθηκών που υπογράψαμε, στις περιοχές όπου διαβιεί η ελληνική κοινότητα, οι οδικές πινακίδες να είναι γραμμένες και στην ελληνική γλώσσα. Σε όλο το μήκος του οδικού άξονα Μαυρομάτι-Γέφυρα Κρανιάς, όπου διαβιούν μόνον Έλληνες, δεν υπάρχει ούτε μια πινακίδα γραμμένη και στα ελληνικά.
Βρίσκεται στο αμαρτωλό ΥΠΕΞ κάποιος διπλωμάτης που να ενδιαφερθεί -εκτός από μετάθεση σε μεγάλη πρωτεύουσα- για την τήρηση των Συμφωνιών;
***Άσχετο: Η Μαριάννα Μακ Ντόναλντ, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας και επικεφαλής του TLG δήλωσε: «Η γνώση της Ελληνικής είναι απαραίτητο θεμέλιο υψηλής πολιτιστικής καλλιέργειας.»
 

***Έκπληκτος δηλώνει ο αθλητικός κόσμος, από τις συνεχείς αποκαλύψεις ντόπινγκ των υπεραθλητών. Χοντρό δούλεμα, παιδιά. Είναι δυνατόν να υπάρχει κάποιος που βλέποντας τα σώματα των δυστυχισμένων αυτών «αθλητών», με τον μικρό μέσο όρο ζωής, να μη αντιλαμβάνεται τι χαπάκωμα πέφτει;

Η έκπληξη αλλού κολλάει. Τι τους έπιασε και δημοσιοποιούν τώρα, αυτό που όλοι αντιλαμβάνονται; Μάλωσαν με τις εταιρίες που τους καλύπτουν; Ή μήπως οι Ρώσοι τους ενημέρωσαν ότι στους μεγάλους αγώνες που θα γίνουν εκεί, θα κάνουν πραγματικό έλεγχο και όχι μαϊμού, όπως επιβάλλουν οι πολυεθνικές;


***Είμαστε για σκαμπίλια. Κυριολεκτικά το λέγω, όχι μεταφορικά. Ο καθένας για την πάρτη του, κι ο άλλος να πάει να πνιγεί. Βλέπω «ευσυνείδητους» καταστηματάρχες κάθε πρωί, να σκουπίζουν το πεζοδρόμιο μπροστά στο μαγαζί τους. Πού πετούν τα σκουπίδια; Κάτω από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα ή στη βάση του δέντρου (το οποίο δέντρο δεν θα δεις ποτέ μπροστά σε μπαράκι ή βενζινάδικο, κυρίως).


***Στην Ρουμανία έγιναν εκδηλώσεις για την 20η επέτειο του πρώτου μνημείου θυμάτων του Κομμουνισμού. Η ίδια η «Φυλακή της Κολάσεως», όπως την αποκαλούν, μετατράπηκε σε μνημείο των 600.000 φυλακισθέντων της κομμουνιστικής Ρουμανίας, οι οποίοι γνώρισαν τον «υπαρκτό σοσιαλισμό» του Τσαουσέσκου.

Και σε αντιπαράθεση, στην Ελλάδα υπάρχουν υμνητές αυτών των καθεστώτων (Θα μου πεις, εδώ ο Κ. Τσάτσος έγραψε τον πρόλογο σε βιβλίο του αιμοσταγούς κομμουνιστή δικτάτορα Τσαουσέσκου, ο Λαφαζάνης με ενόχλησε; Σωστό!)


***Είχε εχθές η Voria.gr μια παρέμβαση του Κ. Κιλτίδη, για τις απανωτές συλλήψεις βορειοελλαδιτών επιχειρηματιών. Οι οποίοι χρωστούν στο κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία, το οποίο κράτος αυθαιρετώντας δεν τους δίνει τα δικά του χρωστούμενα.

Εγώ να προσθέσω, ότι παρακολουθώντας καθημερινά και προσεκτικά τις ειδήσεις -αυτή είναι η δουλειά μου- διαπιστώνω πως ο αριθμός των συλλήψεων στην Θεσσαλονίκη είναι κατά πολύ μεγαλύτερος σε σύγκριση -αναλογικά- με τις άλλες πόλεις. Τι συμβαίνει; Τα καρντάσια είναι πιο ασυνεπείς επιχειρηματίες από τους άλλους ή υπάρχει κάποιος ανεξήγητος υπερβολικός ζήλος των διωκτικών αρχών;


***Αποσύρθηκε τελικά η τροπολογία Αβραμόπουλου για χρήση του πρωθυπουργικού αεροπλάνου και από τον ίδιο. Λένε, πως είναι συντετριμμένος ο Δημήτρης και συμμερίζομαι τον πόνο του. Πώς να ξεσυνηθίσει τώρα έναν τρόπο ζωής, που άρχισε από την ορεινή Αρκαδία και υπήρχε το όραμα να καταλήξει στο Μαξίμου;

Και θα πηγαίνει τώρα ο Δημήτρης με αεροπλάνο της γραμμής; Στην πρώτη θέση βέβαια, αλλά ποιον θα έχει δίπλα του; Κάποιο επιχειρηματικό στέλεχος ταπεινής καταγωγής; Κάποιον άλλον υπουργό μικρότερης εμβέλειας; Πώς θα το αντέξει; Σκέψου να καθίσει δίπλα κάποιος Ανατολίτης, που να μυρίζει παστουρμά. Οh! mon dieu... oh! my god.


***Και οι Κύπριοι έπαιξαν το ίδιο παιχνίδι με τους Ρώσους που «εμπνεύστηκε» ο γιος της Μάργκαρετ. Έστειλαν τον υπουργό Σαρρή στην Μόσχα και σχηματίστηκε η εντύπωση πως θα ζητήσει δάνειο από τη Ρωσία για να γλυτώσουν από το ΔΝΤ. Όλα ήταν παραμύθι, αφού η εμπλοκή του ΔΝΤ είχε προαποφασισθεί.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στη Λευκωσία αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο «Σίγμα», ότι ουδέποτε συζητήθηκε από την κυβέρνηση Αναστασιάδη η παροχή δανείου για να αποφευχθεί η δήμευση των τραπεζικών καταθέσεων. «Οι προτάσεις που πήρε μαζί του (ο Σαρρής) στη Μόσχα, δεν ήταν προτάσεις για σοβαρή συζήτηση και διαβούλευση», είπε χαρακτηριστικά.


***Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο (ΕΕΚ) δίνει στις χώρες έτοιμο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, για να μη κουράζονται οι Ρουπακιώτες. Ο πρόεδρος του ΕΕΚ, παρουσίασε στον πρωθυπουργό της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα, «έναν τυπικό νόμο για την ανεκτικότητα», πληροφορούν τα Πρακτορεία.

Ο πρόεδρος του ΕΕΚ δήλωσε ότι «κατά την έγκριση σε εθνικά επίπεδα, ο τυπικός νόμος για την ανεκτικότητα θα είναι μια σοβαρή νομική βάση, οι θέσεις της οποίας θα βοηθήσουν τις χώρες της ΕΕ στην πράξη, με νομοθετικά μέτρα να καταπολεμούν τις εκδηλώσεις ξενοφοβίας και φυλετικής μισαλλοδοξίας». Αυτά.



Καλλισθένης ~ voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου