Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Οι Μογγόλοι μας κατηγορούν για «τρομοκρατία» ενώ από πίσω στέλνουνε πράκτορες για να κάψουν τα νησιά


Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για την πυρκαγιά στη ΣάμοΣυνελήφθησαν δύο τουρκοπράκτορες λαθρομετανάστες για την πυρκαγιά στη Σάμο.

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν προκειμένου να απολογηθούν οι δύο «Σύριοι» που είχαν βρεθεί την πρώτη κιόλας ημέρα της μεγάλης πυρκαγιάς στην εκκλησία του Άη Γιαννάκη στην ευρύτερη περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής, στη Σάμο.

Οι δύο «Σύροι» αρχικά είχαν ομολογήσει ότι έβαλαν φωτιά...
προκειμένου να ζεσταθούν το Σάββατο το βράδυ όταν είχαν φτάσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Ωστόσο όταν τους ζητήθηκε να υποδείξουν το μέρος ήταν τουλάχιστον 1.500 μέτρα πιο μακριά από εκεί που εκδηλώθηκε η πρώτη εστία της φωτιάς.

Την επόμενη ημέρα είχε βρεθεί άλλος ένας ομοεθνής τους ο οποίος δήλωνε ότι είχε μαζί του μια γυναίκα με δύο παιδιά προφανώς για να αποπροσανατολίσει την έρευνα.

Μετά και από την συνδρομή και της Ελληνικής Αστυνομίας το κατηγορητήριο από απλή αμέλεια έχει μετατραπεί σε κακούργημα δηλαδή εμπρησμός από πρόθεση και οι δύο Σύροι μετά την προθεσμία που πήραν από τον ανακριτή θα βρεθούν εκ νέου ενώπιον των δικαστικών αρχών για να αποφασιστεί η όχι, η προφυλάκισή τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υπάλληλοι του ανακριτικού γραφείου της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Σάμου σε συνεργασία υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, συνέλαβαν τους δύο τουρκοπράκτορες, ηλικίας 42 και 26 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι σε δασική έκταση, στην περιοχή Ακρωτήρι Ζωοδόχου Πηγής του Δήμου Σάμου. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων και οι δυνάμεις πυρόσβεσης έδωσαν μάχη με εναέρια μέσα για να την θέσουν υπό έλεγχο αρκετές ώρες μετά.

Μάλιστα οι φλόγες απείλησαν το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής που βρίσκεται στην περιοχή.




Προκλητικό δημοσίευμα της τουρκικής Zaman για «υπόθαλψη τρομοκρατών» στην Ελλάδα 

Για υπόθαλψη από την Ελλάδα «τρομοκρατών που απειλούν τουρκικά και αμερικανικά συμφέροντα», κάνει λόγο σε εμπρηστικό δημοσίευμά της, η τουρκική εφημερίδα Zaman, λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Άγκυρα. Πρόκειται για άρθρα τα οποία «ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της πλέον ευφάνταστης και δυσεξήγητης συνωμοσιολογίας» απαντά ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας, διερωτώμενος για την σκοπιμότητα τέτοιων δημοσιευμάτων.


Προκλητικό δημοσίευμα της τουρκικής Zaman για «υπόθαλψη τρομοκρατών» στην Ελλάδα
Για «απειλή που προέρχεται από την έλλειψη συνεργασίας από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης για την διάλυση ακροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης η οποία έχει στο στόχαστρο τουρκικά και αμερικανικά συμφέροντα» κάνει λόγο η Zaman στο δημοσίευμά της με τίτλο «Τρομοκράτες που υποθάλπει η Ελλάδα μπορεί να επιτεθούν εναντίον τουρκικών και αμερικανικών συμφερόντων».

Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι τα μέλη του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος-Μετώπου (DHKP/C) τα οποία «η Ελλάδα απελαύνει στην Συρία εξαιτίας της διεθνούς πίεσης αντί να τους εκδίδει στην Τουρκία, ετοιμάζουν μια σειρά ευρείας κλίμακας επιθέσεων αυτοκτονίας σε μεγάλες τουρκικές πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη, η Άγκυρα και η Σμύρνη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές».


Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα στις συνοριακές περιφέρειες της Τουρκίας, ειδικά σε όσες συνορεύουν με την Συρία.


«Η Ελλάδα δεν έχει σημειώσει πρόοδο στην πάταξη τρομοκρατικών πυρήνων που υποθάλπουν τρομοκράτες, οι οποίοι εξαπολύουν επιθέσεις στην Τουρκία» ισχυρίζεται η Zaman, σημειώνοντας ότι «το πρόβλημα που συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα μεταξύ των δυο χωρών, καθώς η Αθήνα κλείνει τα μάτια μπροστά σε υπόπτους για τους οποίους η Τουρκία έχει σημάνει συναγερμό με αφορμή την τρομοκρατική τους δράση». 


«Το θέμα της συνεργασίας στον τομέα της τρομοκρατίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, (συνεργασία) που δεν υφίσταται εδώ και χρόνια, ήταν στα θέματα της ατζέντας κατά την συνάντηση του αντιπροέδρου και ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Ευ. Βενιζέλου και του Τούρκου ομολόγου του, Αχμέτ Νταβούτογλου, στις 19 Ιουλίου στην Άγκυρα, λένε διπλωματικές πηγές από Τουρκία». 




ΥΠΕΞ: «Πέρα από τα όρια κάθε ευφάνταστης συνωμοσιολογίας»

 
Μετά από ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το δημοσίευμα της Zaman, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, δήλωσε:


«Ο βαρύς φόρος αίματος που έχει πληρώσει η Ελλάδα στον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν επιτρέπει ούτε καν τον σχολιασμό ανάλογων δημοσιευμάτων, τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της πλέον ευφάνταστης και δυσεξήγητης συνωμοσιολογίας, πολλώ δε μάλλον την διάψευσή τους.


Διερωτάται, βεβαίως, κανείς για τη σκοπιμότητα και τους στόχους που εξυπηρετεί η δημοσίευση άρθρων αντίστοιχου περιεχομένου, ακριβώς μία εβδομάδα μετά την επιτυχημένη επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, στην Άγκυρα.»





Το Έθνος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου