Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Γιατί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να πληρώνουμε τους φόρους μας στην σάπια, σοσιαλιστικά πλασμένη Ελλάδα



*Το πρόβλημα με το σοσιαλισμό είναι πως τελειώνει όταν τελειώσουν τα χρήματα των άλλων...
 ~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~

Μου έλεγε χθες μια γνώστη μου Κρατική Υπάλληλος:

«Ζούμε σε καθεστώς τρομοκρατίας… τι χούντα είναι αυτή;;; ούτε για ψώνια δεν μπορούμε πια να πάμε….»

~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~

Σοβιέτ λέγεται η τέχνη να χρωστάς εσύ και να πληρώνουν οι άλλοι.

Δηλαδή υπάρχει ενα χρέος ΚΡΑΤΙΚΟ και αντί να το πληρώσουν οι υπάλληλοι του κράτους, το πληρώνουν οι ΙΔΙΩΤΕΣ και ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.

Αντί δηλαδή να απολυθούν απο την πρώτη στιγμή 500.000 Δημόσιοι υπάλληλοι και να πληρωθεί το ΚΡΑΤΙΚΟ χρέος, απολύθηκαν...
1.500.000 ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ και ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ, χωρίς να απολυθεί ουτε ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ!

ΧΑΧΑΧΑ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ;
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤ!


~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~


Κάθε νησί του Αιγαίου, έχει ένα χωριό γεμάτο τυφλούς, ένα χωριό γεμάτο παραπληγικούς, ένα χωριό γεμάτο σχιζοφρενείς, ένα χωριό γεμάτο κουφούς, ένα χωριό γεμάτο ασθματικούς, ένα χωριό γεμάτο γεμάτο διαβητικούς κι ένα χωριό γεμάτο καρδιοπαθείς.

Σάπιος κόσμος, σοσιαλιστικά πλασμένος...


~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~


Γιατί δεν εξεγείρεται ο κόσμος στην Ελλάδα...;;;

Απλό...!!!

-Κάποιοι κομματόσκυλοι ακόμη είναι μια χαρά.-Άλλοι πάντα ήταν με τη "βούρτσα" στο χέρι...Και είναι συνηθισμένοι...

-Άλλοι κονόμησαν από λαμογιές καλά στο παρελθόν και έχουν τύψεις...

-Κάποιοι ακόμη ελπίζουν ή φοβούνται το χειρότερο...


~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~


Οι οργανωμένες κοινωνίες χρησιμοποιούν την κρατική φορολογία προκειμένου να ανταποδώσουν στους φορολογούμενους πολίτες υπηρεσίες...

Κατ΄ αυτή τη λογική κάποιος θα μπορούσε να ανεχτεί υψηλότερη φορολογία έναντι υψηλότερου επιπέδου υπηρεσιών δημόσιας υγείας, δημόσιας παιδείας, δημόσιας ασφάλειας, καλή σύνταξης...
Τι απ’ όλα αυτά εγγυάται το ελληνικό κράτος δωρεάν;

Τίποτα. Από τα δημόσια νοσοκομεία ο ασφαλισμένος δεν τολμά να περάσει ούτε απ’ έξω χωρίς να καταβάλει φακελάκι για να πάρει ημερομηνία εγχείρησης για όσο θα είναι εν ζωή.

Όσοι έχουν παιδιά είναι σε θέση πολύ καλά να γνωρίζουν πόσο τους έχει στοιχίσει η δωρεάν παιδεία σε φροντιστήρια για το πανεπιστήμιο, ή για την κάλυψη του κενού της δημόσιας παιδείας στην εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Θέλετε να μιλήσουμε για τη δημόσια τηλεόραση, όπου 2.600 έβγαζαν την δουλειά που βγάζει στην ιδιωτική τηλεόραση και ραδιοφωνία το ένα δέκατο των ανθρώπων;


~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~


Oι φόροι πρέπει να είναι δίκαιοι και ανταποδοτικοί. Αν ο πολίτης δεν αισθάνεται πως οι φόροι τού έχουν ανταποδοτικό όφελος για την ζωή του τότε ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ και δεν τούς πληρώνει.

Το Κράτος μας μέσα στον παραλογισμό του νομοθετεί σαν να μην υπάρχει αύριο συνεχώς νέους φόρους. Αν εκείνοι έχουν χάσει εντελώς το μέτρο προκειμένου να διατηρήσουν ευχαριστημένες τις ομάδες επιρροής τούς μην κατηγορείτε τούς πολίτες οι οποίοι ολοένα και περισσότερο δεν ανταποκρίνονται παραβλέποντας τις φοβέρες απο τούς πολιτικούς. Πιθανόν να μην έχουμε πλέον τίποτα άλλο να χάσουμε.

Ύστατο πατριωτικό καθήκον: Αφήστε τούς να πεθάνουν της πείνας πρίν μας πεθάνουν όλους με την δίψα τούς για φορολογικό αίμα.

Η δικαιολογία ορισμένων οι οποίοι αφελώς υποστηρίζουν πως αμα δεν πληρώνουν όλοι τότε οι τυπικοί στις υποχρεώσεις τούς θα αναγκαστούν να πληρώσουν περισσότερο πέθανε.
Θρέψτε το τέρα που φτιάξατε με τα λεφτά σας.

N.C.


~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~


"Στο εξωτερικό όταν δουλεύεις /κονομάς, όταν δεν δουλεύεις πεινάς, κι όταν εμποδίζεις τους άλλους να δουλέψουν πας φυλακή.

Στην Ελλάδα όταν εμποδίζεις τους άλλους να δουλεύουν /κονομάς, όταν δεν δουλεύεις πληρώνεσαι, κι όταν δουλεύεις πας φυλακή."


~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~

Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε ξεχάσει γρήγορα τα συνθήματα κατά της ΕΟΚ. Όχι ότι τα πίστεψε και ποτέ, μιας και ήξερε καλά ότι τα δανεικά και τα κονδύλια που χρειαζόταν για να "χρηματοδοτήσει" το "κοινωνικό" κράτος εξίσωσης ικανών και ανίκανων, απατεώνων και συνεπών, βρισκόταν στις ξένες Ευρωπαϊκές τράπεζες. Αυτό τον κάνει διπλά απατεώνα. Εξάλλου κάθε σοσιαλιστής - καρικατούρα του Αντρέα και εν γένει αριστερός (Κ. Καραμανλής , Πάκης Παυλόπουλος κλπ) γνωρίζουν ότι σοσιαλισμός χωρίς τα λεφτά των άλλων δεν υφίσταται.

Ο Τσίπρας - η σημερινή καρικατούρα του Παπανδρέου - ακολουθεί την πεπατημένη του ινδάλματός του, με αντιμνημονιακές μπούρδες και λοιπές αντιευρωπαϊκές ανοησίες, τη στιγμή που γνωρίζει καλά ότι το πελατολόγιο που παρέλαβε δικαίως από το ΠΑΣΟΚ και τον πολιτισμό του, χρειάζεται τα δανεικά των κουτόφραγκων και το αίμα των ιδιωτών για να παρασιτεί.

Σαφώς υπάρχει ανάλογη εμπειρία εξαπάτησης προς τον ελληνικό (ανένταχτο) πληθυσμό και συνυπολογίζοντας την ανοιχτή ενημέρωση του διαδικτύου, οφείλω να πω ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και της υπόλοιπης αντιπολίτευσης καθώς και οι εσωκομματικές αντιδράσεις της σοσιαλιστικής πτέρυγας της ΝΔ για το θέμα των ΔΥ. δείχνουν ότι το ποσοστό των πάσης φύσεως κρατικοδίαιτων μαζί με τις οικογένειές τους στην Ελλάδα ίσως ανέρχεται και στο 50% του πληθυσμού.


~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~


Πάλι καλά που δεν υπάρχει και Οργανισμός Ανέγερσης της Ακρόπολης!


~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~


Η Ελλάδα θα γίνει σοβαρό κράτος όταν το diorismos.gr θα χτυπήσει ERROR 404: Page not found!


~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~


Το ευρω δεν μας αξιζει.

Το δοκιμάσαμε και αποτυχαμε.

Δεν μπορείς να εχεις σκληρό νομισμα και διεφθαρμένο κράτος, δινεις πλεονέκτημα στον κλέφτη.

Πάμε στη δραχμούλα μας να ησυχάσουμε.


~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~


Το πρόβλημα της χώρας μας είναι το κράτος. Η οικονομία έχει τεράστιες δυνατότητες, αρκεί να απελευθερωθεί από τον κρατικό έλεγχο που επιβάλλουν η αντιδραστική γραφειοκρατία, οι συντεχνίες και τα συνδικάτα του Δημοσίου, οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες και οι μεσίτες όλων αυτών, οι πολιτικοί.

Η καλύτερη επιδότηση για τις δημιουργικές και όχι για τις παρασιτικές δυνάμεις της αγοράς είναι η αποχή του κράτους από τα πόδια της οικονομίας, η μείωση του δημοσίου τομέα, των γραφειοκρατικών εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, της υψηλής και άδικης φορολογίας. Το κρατικοδίαιτο οικονομικό μοντέλο του ελληνικού παρασιτικού, παρεοκρατικού και μονοπωλιακού καπιταλισμού έχει ήδη καταρρεύσει. Καιρός να αντιληφθεί και ο κ. Μανιτάκης ότι, όταν κάποιος έχει πάθει γάγγραινα του κόβεις το άρρωστο πόδι (μειώνεις το δημόσιο) όχι το υγιές (ιδιωτικό τομέα).


~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~


Χτες έβλεπα με στόμφο, διάφορους δημοσιογράφους, πολιτικούς, να λένε, "ίσως να προχωρήσουμε σε απολύσεις", και απαντούσαν οι άλλοι, "ακόμα και σε απολύσεις στο δημόσιο" με ενα βαθύ φοβικο ερωτηματικό!

Τι να πω;

Ρε τομάρια, 2 εκ Έλληνες από τον ιδιωτικό τομέα, έχουν απολυθεί, έχουν χάσει την δουλειά τους.

Aυτούς μάνα δεν τους έκανε; Τι τους έκανε σκύλα σε χωράφι;

Άντε και στο διάολο πρωί – πρωί.

Mας χώσατε τους αφισοκολλητές σας, παλιοτόμαρα, και τους πληρώνουμε χρυσούς, και κοπροσκυλιάζουν, και μας έχουν πηδήξει τη ζωή και την καθημερινότητα.

Στείλτε τους στο διάολο, και όχι μόνο απολύσεις αλλά μέσα. Ότι λέει ο γ...ος ο νόμος. Τι σκατά τους έχουμε τους νόμους και τα δικαστήρια αν δεν τα εφαρμόζουμε? Αν δεν τους εφαρμόζουμε, να απολύσουμε τους δικαστικούς, να κάνουμε και οικονομία!
 

~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~

ΕΡΤ

Η προκήρυξη για τις προσλήψεις στο μεταβατικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα χαρακτηρίζεται από μια «εμμονή της κυβέρνησης στις καταστροφικές πελατειακές σχέσεις του παρελθόντος», όπως καταγγέλλει η Δράση σε..
ανακοίνωσή της. Όταν αποκλείονται από την προκήρυξη οι νέοι, απολυμένοι και ικανότεροι του ιδιωτικού τομέα τότε «ποιος είναι λόγος που οδηγηθήκαμε μέσω αντικοινοβουλευτικών μεθοδεύσεων σε μεγάλη πολιτική κρίση, εξαιτίας της οποίας φθάσαμε ένα βήμα πριν από τις εκλογές, επαναφέροντας το κλίμα αβεβαιότητας και ανησυχίας στην ελληνική κοινωνία», διερωτάται η Δράση.
Όπως αναφέρει ενδεικτικά η Δράση, «νέος 31 ετών, αριστούχος με βαθμό πτυχίου 9, με μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο (συναφείς στον τομέα) και πενταετή εργασιακή εμπειρία σε ιδιωτικό ραδιοτηλεοπτικό μέσο λαμβάνει 1080 μονάδες μοριοδότησης, ενώ υπάλληλος της πρώην ΕΡΤ με εξαετή προϋπηρεσία, κάτοχος πτυχίου με βαθμό 5, χωρίς άλλα τυπικά προσόντα, λαμβάνει 1120 μονάδες μοριοδότησης και προσλαμβάνεται.
»Ένας από τους χιλιάδες απολυμένους από ιδιωτικό ραδιοτηλεοπτικό μέσο, με εικοσαετή εργασιακή εμπειρία, αριστούχος (με βαθμό πτυχίου 9) και κάτοχος συναφούς μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών συγκεντρώνει 2800 μονάδες μοριοδότησης και δεν έχει καμία ελπίδα σε σύγκριση με κάποιο από τα παιδιά του γαλαζοπράσινου κομματικού σωλήνα, πτυχιούχο με βαθμό 5, που προσλήφθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 στην τότε ΕΡΤ, δεδομένου ότι ο δεύτερος λαμβάνει 3000+ μονάδες μοριοδότησης και προσλαμβάνεται. Αλλά και ένας αριστούχος με συναφή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών που προσλήφθηκε στην τότε ΕΡΤ το 2004 λαμβάνει 1680 μονάδες μοριοδότησης και μένει πίσω, ενώ συνάδελφός του, επίσης από την ΕΡΤ, με απλό πανεπιστημιακό τίτλο, που προσλήφθηκε το 2002 λαμβάνει 1720 μονάδες μοριοδότησης και ξαναπροσλαμβάνεται».


~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~


Ένα χρόνο μετά την ανακάλυψη χιλιάδων συνταξιούχων μαϊμού ο υπουργός κ.κ. Βρούτσης ομολογεί κυνικά ότι δεν έχει σταματήσει η χορήγηση συντάξεων λόγω έλλειψης στοιχείων των...υπηρεσιών.

Οι συγκεκριμένοι Δ.Υ. των "υπηρεσιών" γιατί παραμένουν στις θέσεις τους; Ο διευθυντής τους, ο Υπουργός; Κάνουν λευκή απεργία, η είναι ανίκανοι, η άχρηστοι, η απλά αλήτες και τους πληρώνει ο φορολογούμενος για να χορηγούν τα φορολογικά έσοδα σε παράνομες συντάξεις. 

Κατά τα άλλα εγώ ο ανάλγητος ο νεοφιλελεύθερος απαξιώνω το δημόσιο. Ζητώ συγνώμη λοιπόν, δεν είναι όλοι ίδιοι. Είναι χειρότεροι ο ένας από τον άλλον.


 Ƈ. Ɲ€OLƖƁ€ƦAL


~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~


Τι ακριβώς πρέπει να γίνει;

Κάποτε, πριν πολλά χρόνια μου είχαν προτείνει τη θέση του διευθυντή ενός μέσου ενημέρωσης που είχε προσωπικό περί τα 150 άτομα.  Για να μην κοροϊδεύω εσάς αλλά κυρίως τον εαυτό μου, τους είπα,  με βάση την εικόνα που έχω διαμορφώσει, το μέσο αυτό για να βγαίνει δεν χρειάζεται πάνω από 70-80 άτομα. Τούτο δεν σημαίνει πως πρέπει να απομακρυνθούν μόνο 70-80. Πρέπει να απομακρυνθούν περίπου 100-120 και να προσληφθούν άλλοι 30-40 με αξιοκρατικά κριτήρια.

Φυσικά δεν πήρα τη θέση. Αλλά το μέσο κατέβασε ρολά πριν καταφτάσει η κρίση. Έτσι, έχασαν τη δουλειά τους και οι 150.

Κάτι ανάλογο χρειάζεται και το ελληνικό δημόσιο.  Γι’ αυτό και κανένας από όσους προτείνουν  κάτι ανάλογο είναι εξορισμένοι από το προσκήνιο της πολιτικής.

Και το 90% του υπάρχοντος δυναμικού να απολυθεί, θα μειωθούν οι δαπάνες αλλά δεν θα βελτιωθεί η κατάσταση. Το 10% που θα μείνει δεν θα είναι οι πιο ικανοί αλλά οι πιο κολλητοί ανεπάγγελτων πολιτικών. Συνήθως είναι οι πιο άχρηστοι.

Το ελληνικό δημόσιο χρειάζεται να υποκατασταθεί σταδιακά από ένα καινούριο μηχανισμό που θα στηθεί παράλληλα ενώ παραμένει σε «λειτουργία» ο παλιός.

Ο παλιός μηχανισμός θα διαλύεται τμήμα-τμήμα όταν ο νέος θα μπορεί να αναλάβει τις υποχρεώσεις του. Οι παλιοί υπάλληλοι θα υποβάλουν βιογραφικό στο νέο που θα έχει συσταθεί με νέους μορφωμένους χωρίς μονιμότητα αλλά 5ετείς συμβάσεις που θα ανανεώνονται κατόπιν αξιολόγησης. Στο νέο μηχανισμό οι υπάλληλοι θα πληρώνονται ανάλογα με τις  ευθύνες  και την απόδοσή τους με τιμές αγοράς. Μη ρωτάτε ποιος θα  αξιολογεί, ας δούμε τι κάνουν κάποιες άλλες χώρες.


Όχι στην Αφρική βέβαια...

Οι πολιτικοί δεν πρέπει να εξαρτώνται από τους ψηφοφόρους και η εκάστοτε κυβέρνηση δεν θα έχει λόγο στη δομή και τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Ο υπουργός και ο Γενικός Γραμματέας θα αλλάζουν και κάτω από αυτούς ο Γενικός Διευθυντής δεν θα επιτρέπει καμιά παρέμβαση του πολιτικού προσωπικού στο διοικητικό. Φυσικά όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες προς πολίτες θα προσφέρονται από ιδιώτες με την ευθύνη επιλογής και αξιολόγησης από τον  πολίτη και κάλυψη από το προϋπολογισμό, όπως συμβαίνει σε χώρες υποδείγματα ευημερίας και κοινωνικής πρόνοιας της Δύσης.

Επίσης η διαφθορά θα τιμωρείται με ποινές αποτρεπτικές και άμεσα εκτελεστέες.

Αν δεν συμβεί αυτό η χώρα είναι ζήτημα χρόνου να καταρρεύσει καθώς δύσκολα ο ξενιστής της φθίνουσας ιδιωτικής οικονομίας μπορεί να συντηρεί την «φάρμα» του δημοσίου.  Μπορεί να συμβεί με δημοκρατικό τρόπο από κάποιον πολιτικό που θα δημιουργήσει ένα πλειοψηφικό μεταρρυθμιστικό ρεύμα ή με δικτατορικό, όπου το χάος και η οχλοκρατία θα στρέψουν το μέσο πολίτη στην αναζήτηση μιας στιβαρής χείρας.

Δηλαδή, ο τρόπος που ο Ελευθέριος Βενιζέλος έβαλε τέλος στην περίοδο της χρεοκοπίας του  1897 ή ο τρόπος που δικτάτορας Μεταξάς έβαλε τέλος στην οχλοκρατία που ακολούθησε τη χρεοκοπία του 1932.

Τα πράγματα θα πάνε σύντομα καλύτερα, γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η νέα μεταπολίτευση έχει ξεκινήσει καθώς το παλιό έχει πεθάνει...



~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~








1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οταν σε <>νομιζω οτι τα γραφω εγω.εχω δουλεψει 30 χρονια ,τα μισα σε ιδιωτες,ηθελα μια δουλεια σίγουρη οχι να μην δουλευω και να πληρωνομαι.εδω και 2 χρονια ,που στην κυριολεξια καθομαι, προσπαθω να μετακινηθώ καπου που να αισθάνομαι οτι προσφέρω την γνωση και την εμπειρία μου και γιατί οχι την εργασιομανία που μου λένε οτι εχω αλλα τίποτα.σκεπτομαι να βγω σε σύνταξη, οχι οτι κουραζομαι,αλλα να βρω κατα δημιουργικό να κανω .οπως ελεγε ο πατερας μου οταν ενα φρουτο χαλασει ,αλλαζει η γευση και στο υπόλοιπο.απο την εμπειρια μου οι συνδικαλιστες εχουν καταστρεψει το δημόσιο ,ενας πανευκολος τροπος να ξεφορτωθουν ολους τους αχρειστους ειναι να τους εντάξουν στο ενιαιο μισθολογιο.χωρίς τις περιβόητες προσωπικές διαφορες, χωρις τα δηθεν περιστασιακα βοηθήματα .αν ενταχθούν ολοι στο ενιαιο μισθολόγιο θα φύγουν νυχτα ,να το ξερεις.

Δημοσίευση σχολίου