Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Ρατσιστική επίθεση στη σημερινή πορεία της Θεσσαλονίκης


«Να πάτε να γαμηθείτε, εσείς που κυνηγούσατε του Πακιστανούς στη Ροτόντα».

Ένταση επικράτησε πριν την έναρξη της πορείας διαμαρτυρίας ενάντια στις επερχόμενες αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Στην συγκεκριμένη πορεία...

επρόκειτο να συμμετάσχουν αρκετοί εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θέλησαν να διαδηλώσουν ενάντια στην κατάργηση του κλάδου εργασίας τους.

Οι Έλληνες δημοτικοί αστυνομικοί είχαν συγκεντρωθεί απέναντι από το κτίριο της ΕΡΤ3 στη λεωφόρο Στρατού. Δίπλα τους βρίσκονταν άλλες εργασιακές ομάδες και εργατικά σωματεία. Κάποια στιγμή οι δημοτικοί αστυνομικοί δέχτηκαν φραστική επίθεση από ομάδα ρατσιστών ελληνόφωνων ακροαριστερών που βρέθηκε στο σημείο για τη διαδήλωση.

Όταν ο γενικός γραμματέας του σωματείου των δημοτικών αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Θωμαΐδης, πλησίασε προς την εξέδρα για να απευθύνει χαιρετισμό, δύο παρακρατικοί ακροαριστεροί τον πλησίασαν και του έριξαν κάτω δια της βίας το ενημερωτικό υλικό που κρατούσε στα χέρια του. Εκείνος ανέβηκε στο βήμα και απηύθυνε χαιρετισμό. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του δεχόταν ύβρεις για τον ίδιο και τη μητέρα του.

Αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του επέστρεψε στο χώρο όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι υπόλοιποι Έλληνες δημοτικοί αστυνομικοί. Οι ελληνόφωνοι διεθνιστές συνέχισαν να εξαπολύουν ύβρεις και απειλές εναντίον τους. Κάποιοι από αυτούς έλεγαν: «Να πάτε να γαμηθείτε, εσείς που κυνηγούσατε του Πακιστανούς στη Ροτόντα».

Κατόπιν τούτου οι Έλληνες δημοτικοί αστυνομικοί αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την πορεία. «Κανείς δεν μας διασφάλιζε ότι δεν θα δεχτούμε επίθεση από αναρχικούς μετά το τέλος της πορείας και για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε» δήλωσε στο thestival δημοτικός αστυνομικός.
Το περιστατικό του προπηλακισμού δημοτικών αστυνομικών συνέβη μπροστά στα μάτια εκατοντάδων εργαζομένων. Επικεφαλής εργατικών συνδικάτων ζήτησαν από τους δημοτικούς αστυνομικούς να μην αποχωρήσουν. Εκείνοι επέμειναν στην απόφασή τους. Κινήθηκαν προς το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης όπου και παρέμειναν μέχρι τη λήξη της πορείας.


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγο καιρό για διακοπές στην Μακρόνησο τα άπλυτα.

Δημοσίευση σχολίου