Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Εξιχνιάστηκαν ρατσιστικές δολοφονίες στην Πάτρα


Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, η δολοφονική ρατσιστική επίθεση που είχε συμβεί την 07.04.2013 στην Πάτρα, σε βάρος ενός αλλοδαπού υπηκόου Ιταλίας, ηλικίας 63 ετών. Οι δράστες τότε είχαν χτυπήσει σοβαρά τον 63χρονο παθόντα για να τον ληστέψουν, με αποτέλεσμα εξαιτίας των τραυμάτων του να διακομισθεί στο νοσοκομείο και τελικά να καταλήξει.

Συνελήφθη για την υπόθεση αυτή, αργά χθες (18.07.2013) το απόγευμα, στην πόλη της Πάτρας, ένας 29χρονος...
ρατσιστής λαθρομετανάστης υπήκοος Ιράκ, ο οποίος εντοπίστηκε στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Σε βάρος του, καθώς και της γυναίκας συνεργού του, η οποία αναζητείται, έχει σχηματισθεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία από την οποία επήλθε ο θάνατος του παθόντα, της αντίστασης κατά αστυνομικών και της Νομοθεσίας που αφορά τους αλλοδαπούς και τα όπλα.

Πιο αναλυτικά, τα ξημερώματα της 7 Απριλίου 2013, στην πόλη της Πάτρας, οι δυο δράστες ενεργώντας από κοινού, επιτέθηκαν στον 63χρονο Ιταλό, ενώ αυτός περπατούσε και χτυπώντας τον με ρατσιστικό μίσος στο κεφάλι του αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και το ατομικό του τσαντάκι.

Ο 63χρονος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» όπου του παρασχέθηκαν αρχικά οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια παρέμεινε διασωληνομένος, σε κωματώδη κατάσταση, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έως την 11.07.2013 όπου και κατέληξε.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών η οποία ανέλαβε τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης αξιολόγησε και αξιοποίησε όλα τα στοιχεία, που συλλέχθηκαν προσεκτικά με φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους, και τελικά κατάφερε να ταυτοποιήσει την εμπλοκή του 29χρονου δράστη στη συγκεκριμένη ληστεία.

Στο πλαίσιο συντονισμένων αναζητήσεων που ακολούθησαν, αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, εντόπισαν τον 29χρονο, αργά χθες το απόγευμα στην Πάτρα, ενώ κατά τη διαδικασία της σύλληψής του αυτός τους επιτέθηκε ρατσιστικά χτυπώντας τους με κλωτσιές, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο.

Σημειώνεται ότι ο 29χρονος έχει απασχολήσει κατ΄ επανάληψη  στο παρελθόν τις Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές, ενώ σε βάρος του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί οροί.

Ο δράστης θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό της συνεργού του συνεχίζονται.

Την προανάκριση και τις αστυνομικές έρευνες διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.



Επίσης, στην αχαϊκή πρωτεύουσα συνελήφθη ένας 23χρονος ρατσιστής λαθρομετανάστης από Αφγανιστάν, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Άρτας, για ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 23χρονος μαζί με δύο Αφγανο-μπαγκαντεσιανο-πακιστανούς συνεργούς του, οι οποίοι είναι ήδη προφυλακισμένοι, στις 16 Ιουνίου είχαν χτυπήσει σε ρατσιστική επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο στο κεφάλι έναν 21χρονο Πακιστανό, στη Βίγλα Άρτας. Στην συνέχεια, τον πέταξαν σε βόθρο βουστασίου, με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Ο συλληφθείς θα μεταφερθεί στην Άρτα για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου