Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Χωρίς τέλος οι ρατσιστικές δολοφονίες και βασανισμοί


Εξιχνιάσθηκαν, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, οι δύο ρατσιστικές δολοφονίες ηλικιωμέων Ελληνίδων μετά από βασανισμό μέσα στα σπίτια τους από λαθρομετανάστη, οι οποίες διαπράχθηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, με θύματα δύο ηλικιωμένες γυναίκες, οι οποίες βρέθηκαν νεκρές στις οικίες τους, στις περιοχές της Τραγάνας και του Μώλου Φθιώτιδας.

Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 27χρονος ρατσιστής λαθρομετανάστης υπήκοος...
Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ληστείας κατά συρροή.

Ειδικότερα, το απόγευμα της 24-02-2013, βρέθηκε νεκρή εντός της οικίας της, στην Τραγάνα Φθιώτιδας, μία 77χρονη Ελληνίδα. Η θανούσα βρέθηκε πεσμένη σε διάδρομο της οικίας της και όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς, ήταν δεμένη με υφασμάτινη ζώνη στα χέρια και με καλώδιο στα πόδια, ενώ στο πρόσωπό της είχε τοποθετηθεί ένα μαντήλι (σχετικό το από 25-02-2013 Δελτίο Τύπου μας).

Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα το μεσημέρι της 01-03-2013, βρέθηκε νεκρή μία 78χρονη Ελληνίδα στο υπνοδωμάτιο της οικίας της, στο Μώλο Φθιώτιδας. Όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς, τα χέρια της θανούσας ήταν δεμένα από πίσω με ένα κομμάτι υφάσματος ενώ το στόμα της ήταν φιμωμένο με ύφασμα και χαρτί (σχετικό το από 02-03-2013 Δελτίο Τύπου μας).

Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, οι χώροι εξερευνήθηκαν από κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Από τα στοιχεία που συνέλλεξαν οι αστυνομικοί, προέκυπτε αναστάτωση των εσωτερικών χώρων και στα δύο σπίτια. Επιπλέον στο σπίτι στην Τραγάνα δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης, ενώ στο σπίτι στο Μώλο διαπιστώθηκε παραβίαση σε παράθυρο δωματίου.

Από την αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, το οποίο ανέλαβε τη διερεύνηση των συγκεκριμένων υποθέσεων, σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων, που συλλέχθηκαν προσεκτικά με φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του 27χρονου λαθρομετανάστη.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι ο θάνατος της 77χρονης επήλθε από ασφυξία, ενώ ο θάνατος της 78χρονης από βαριά κάκωση κρανίου. Ως κίνητρο προσδιορίστηκε το ρατσιστικό μίσος, μιας και δεν έχει εξακριβωθεί η αφαίρεση συγκεκριμένων χρηματικών ποσών, κοσμημάτων ή άλλων αντικειμένων, καθώς οι θανούσες διέμεναν μόνες τους στις οικίες τους .

Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του 27χρονου, ενώ εξετάζεται αφενός μεν το ενδεχόμενο να συμμετείχαν στις δύο ανθρωποκτονίες και συνεργοί του, αλλά και αφετέρου να εμπλέκεται ο δράστης στην τέλεση και άλλων, κακουργηματικής φύσεως, αδικημάτων.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.





Συνελήφθη 31χρονος ρατσιστής λαθρομετανάστης για ληστεία και διαρρήξεις-κλοπές από διαμερίσματα Ελλήνων
Εξιχνιάσθηκαν πέντε (5) περιπτώσεις 

Συνελήφθη χθες (22-7-2013) το απόγευμα στην Κυψέλη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, ένας 31χρονος αλλοδαπός υπήκοος Γεωργίας, σε βάρος του οποίου είχε σχηματισθεί δικογραφία και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από το 17ο Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα Αθηνών για ληστεία και διαρρήξεις-κλοπές από διαμερίσματα. 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, είχε διαπράξει μία (1) ληστεία σε βάρος ημεδαπής στην Κυψέλη και τέσσερις (4) διαρρήξεις-κλοπές από διαμερίσματα στα Πατήσια και τον Άγιο Παντελεήμονα, από τα οποία αφαίρεσε χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.



Συνελήφθη στο Τραγανό Ηλείας 24χρονος Μπαγκλαντέζος για ληστεία σε βάρος ομοεθνή του 

Συνελήφθη σήμερα (23-7-2013) πολύ νωρίς το πρωί, στο Τραγανό Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Μπαγκλαντές, ηλικίας 24 ετών κατηγορούμενος για διάπραξη ληστείας σε βάρος 25χρονου ομοεθνή του. 

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν ακόμα επτά υπήκοοι Μπαγκλαντές και δυο υπήκοοι Βουλγαρίας οι οποίοι αναζητούνται από τις Αρχές 

Ειδικότερα οι δράστες, με ξύλα και μαχαίρια, ακινητοποίησαν τον παθόντα αφαιρώντας του το χρηματικό πόσο των 6.000 ευρώ.  ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ 6.000 ΕΥΡΩ Ο ΜΠΑΓΚΛΕΝΤΕΣΙΑΝΟΣ;;;

Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την ανακάλυψη των δραστών ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 24χρονου μετά από λίγη ώρα. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του συνεχίζονται.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου