Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Βεβήλωση! Τουρκική σαπουνόπερα μέσα στην Αγία Ειρήνη που προβάλλει το Mega! (ΦΩΤΟ)


*Να μην αγοράζει κανένας προϊόντα που διαφημίζονται κατά την προβολή της συγκεκριμένης σειράς.

Τουρκική πρόκληση με την ανοχή της Ελλάδας.

Απόγευμα Δευτέρας και το mega προβάλλει την τουρκική σειρά "Ένα αστέρι γεννιέται". Σε κάποια σκηνή της τουρκικής σαπουνόπερας, κάποια τουρκάλα τραγουδάει για ντέρτια και καημούς και τα πλάνο ανοίγει, αποκαλύπτοντας πως η σκηνή ολόκληρη είναι γυρισμένη μέσα σε Ορθόδοξη εκκλησία, στην οποία...
έχει στηθεί εξέδρα και φωτιστικά.

Το πλάνο ανοίγει συνέχεια , για να μην έχει αμφιβολία ο τηλεθεατής πως ο χώρος είναι πρώην χριστιανικός ναός, ενώ τα πλάνα όπου στην οροφή φαίνεται ο Σταυρός, είναι τόσο συχνά, λες και ο σκηνοθέτης, ήθελε να φαίνεται όσο πιο καθαρά γίνεται, τι είναι αυτός ο χώρος.

Το ρεπορτάζ του parapolitika.gr "ανακάλυψε" πως πρόκειται για τον ναό της Αγίας Ειρήνης στην Κωνσταντινούπολη, ενα από τα πιο σημαντικά μνημεία , καθώς απετέλεσε τον πρώτο Πατριαρχικό ναό του Βυζαντίου, πριν την κατασκευή της Αγίας Σοφίας. Με την Στάση του Νίκα (532 μ.Χ.)καταστράφηκε και ξανακτίσθηκε από τον Ιουστινιανό τον Α'. Το 740 μ.Χ. μετά από σεισμό, κατέρρευσε ο τρούλος της και ξαναχτίστηκε το 753 μ.Χ. επί Κωνσταντίνου του Ε'. Μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς μετατράπηκε σε οπλοστάσιο.















http://www.parapolitika.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου