Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Από παντού μας ζημιώνουν οι Αλβανοί +vid


 
*Σε συνεργασία βεβαίως με «μπουμπούκια» δημοσίους υπαλλήλους.

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις διαφθοράς σ’ αυτόν τον τόπο.

Όποιον τομέα ερευνήσεις αποκλείεται να μη βρεις κάτι βρόμικο.

Ο Πύρρος Δήμας φέρνει στην Βουλή περιστατικά με βιβλιάρια απορίας που κατείχαν Αλβανοί.


Η αναζήτηση υπόπτων βιβλιαρίων απορίας άρχισε το καλοκαίρι του 2010, όταν η διοίκηση του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» στα Ιωάννινα ενημέρωσε το Υπουργείο Υγείας ότι κάτι δεν πάει καλά με ορισμένους κατόχους βιβλιάριων απορίας, αφού με ένα τέτοιο βιβλιάριο προσήλθε ο Αλβανός εισαγγελέας του Αργυροκάστρου, ζητώντας δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ξεκίνησε έρευνα και το 2011 αφαιρέθηκαν 300 τέτοια βιβλιάρια από την αρμόδια Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας.

Τον Ιούνιο του 2012, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για παράνομα προνοιακά επιδόματα, αλλά και για παράνομα βιβλιάρια. Όπως φαίνεται, η έρευνα συνεχίζεται τόσο στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων, όσο και στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου, όπου πριν από τέσσερις μήνες έφθασαν οι «αδιάφθοροι» του ΕΛ.ΑΣ. για τη διενέργεια ελέγχου.

Εξετάζονται τα στοιχεία που έχουν προκύψει και αφορούν στις δαπάνες νοσηλείας, αλλά και αγοράς φαρμάκων από κατόχους «υπόπτων» βιβλιαρίων απορίας, προκειμένου αφενός να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη το ελληνικό δημόσιο (που με μια πρώτη εκτίμηση υπερβαίνει τα τρία εκατομμύρια ευρώ) και αφετέρου να στοιχειοθετηθούν ποινικές ευθύνες σε όσους (παρανόμως και έναντι αμοιβής) συμμετείχαν στην έκδοση των βιβλιαρίων απορίας σε δήθεν Βορειοηπειρώτες.

Στο πνεύμα εξορθολογισμού του δημοσίου χρέους και εξεύρεσης εσόδων για το ελληνικό δημόσιο, ερωτά ο βουλευτής Πύρρος Δήμας τους αρμόδιους Υπουργούς, αν, πέρα από την άσκηση ποινικής δίωξης, του καταλογισμού ευθυνών και καταδίκης των υπαιτίων, είναι εφικτή και μπορεί να δρομολογηθεί η καταβολή προστίμων και χρηματικών ποινών από τους υπαιτίους, ώστε να αποζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο για τη ζημία που υπέστη και να εξευρεθούν δημόσια έσοδα.


Ο Μακεδών / voria.gr






Δείτε ακόμη:

Αλβανός εισαγγελέας δήλωνε άπορος στην Ελλάδα για να παίρνει τσάμπα πανάκριβα φάρμακα +Βίντεο



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου