Η ζώνη του κρασιού περιλαμβάνει τη νότια Ευρώπη και μέρος της κεντρική, όπου εδώ και χιλιετίες καλλιεργούνται αμπέλια και ήταν...
πιο ισχυρή η επίδραση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, που έδωσε ώθηση στην παραγωγή κρασιού.
Η ζώνη της μπίρας (που είναι ένα ποτό διαδεδομένο στους γερμανικούς και κελτικούς πληθυσμούς) καλύπτει την κεντρική Ευρώπη και προϋποθέτει την καλλιέργεια δημητριακών.
Τέλος, υπάρχει η ψυχρή ζώνη της βότκας, ενός οινοπνευματώδους ποτού με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ που παράγεται από δημητριακά ή πατάτες και εκτιμάται ιδιαιτέρως τους ψυχρούς χειμώνες, αφού στο βορρά, με λίγες εξαιρέσεις, δεν καλλιεργούνται αμπέλια...
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου