Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Πες μου το ποτό σου, να σου πω ποιός είσαι...


Η Ευρώπη διαιρείται σε τρεις μεγάλες "ζώνες" αλκοόλ: του κρασιού, της μπύρας και των αποσταγμάτων. Αυτές είναι οι περιοχές όπου είναι πιο διαδεδομένα αυτά τα ποτά, για λόγους κλίματος και γεωργίας, αλλά και λόγω πολιτισμικών παραγόντων.

Η ζώνη του κρασιού περιλαμβάνει τη νότια Ευρώπη και μέρος της κεντρική, όπου εδώ και χιλιετίες καλλιεργούνται αμπέλια και ήταν...
 πιο ισχυρή η επίδραση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, που έδωσε ώθηση στην παραγωγή κρασιού.

Η ζώνη της μπίρας (που είναι ένα ποτό διαδεδομένο στους γερμανικούς και κελτικούς πληθυσμούς) καλύπτει την κεντρική Ευρώπη και προϋποθέτει την καλλιέργεια δημητριακών.

Τέλος, υπάρχει η ψυχρή ζώνη της βότκας, ενός οινοπνευματώδους ποτού με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ που παράγεται από δημητριακά ή πατάτες και εκτιμάται ιδιαιτέρως τους ψυχρούς χειμώνες, αφού στο βορρά, με λίγες εξαιρέσεις, δεν καλλιεργούνται αμπέλια...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου