Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Προσοχή: Κλείνει εργοστάσιο στην Ιταλία η Coca - Cola 3E

Στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση φαίνεται να εστιάζει τις ενέργειές της πλέον η Coca - Cola 3E για να μειώσει το λειτουργικό κόστος.

Μετά από δύο χρόνια έντονης προσπάθειας να «συμμαζέψει» τις δαπάνες της, όπως όλα δείχνουν ήρθε η ώρα να δώσει μεγαλύτερη έμφαση σε αυτές που εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται από την ύφεση και οι οποίες θα συνεχίσουν να δέχονται ισχυρές πιέσεις από τα μέτρα λιτότητας και την υψηλή ανεργία.

Το βάρος, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πέφτει σε Ιταλία και Ελλάδα, με την εταιρεία να έχει δρομολογήσει ήδη μια σειρά από κινήσεις. Σύμφωνα με δημοσιεύματα...
 του ιταλικού τύπου, η 3E εξετάζει τη διακοπή λειτουργίας του εργοστασίού της στην περιοχή Κορφίνιο της επαρχίας Λακουιλα (L’ Aquila) μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011, μειώνοντας παράλληλα το προσωπικό της κατά περίπου 70 άτομα.


Συνάντηση

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε εκπρόσωπους των εργαζομένων και στη διοίκηση της ιταλικής θυγατρικής του ομίλου στα μέσα Νοεμβρίου, η εταιρεία τόνισε πως θα διασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων της, ωστόσο απέφυγε να πάρει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το μέλλον του εργοστασίου.
Να σημειωθεί πως η μονάδα στο Κορφίνιο, άνοιξε τις πύλες της το 1988 και είναι μια από τις οκτώ που λειτουργεί συνολικά η 3Ε στην Ιταλία. Σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα, αναμένεται νέα συνάντηση των δύο πλευρών, όπου θα συζητηθούν προτάσεις για να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση στο ζήτημα που προέκυψε.
Ανάλογα σχέδια που αφορούν στη μείωση του προσωπικού φέρεται να έχει και στην Ελλάδα. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας καταγγέλλουν πως μετά την απόλυση 51 συναδέλφων τους σε Αθήνα και Πάτρα, εξετάζονται και άλλες μειώσεις προσωπικού. Η Coca-Cola 3Ε, απο την πλευρά της κάνει λόγο για οικειοθελείς αποχωρήσεις εργαζομένων και επικαλείται τη δυσμενή οικονομική συγκυρία για τις αποφάσεις της.
Οι κινήσεις περιστολής των δαπανών επεκτείνονται και στα χρηματοοικονομικά έξοδα. Πρόσφατα, η εταιρεία εξέδωσε πρόσκληση για την εξαγορά τοις μετρητοίς υφιστάμενων ομολογιών αξίας 500 εκατ. ευρώ, σταθερού επιτοκίου 4,375% και λήξεως 2011, με σκοπό να μειώσει τις δαπάνες για τόκους και να βελτιώσει το χρονοδιαγράμματος λήξης του δανεισμού.

Στρατηγική

Η μείωση του κόστους, ωστόσο, συνδυάζεται και με επενδύσεις προκειμένου να ενισχυθεί η προώθησή των προϊόντων της σε συγκεκριμένα δίκτυα διανομής. Η στρατηγική αυτή αποδίδει καρπούς καθώς οδήγησε ήδη στη βελτίωση των λειτουργικών κερδών στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2010.
Τέλος, όπως έγινε γνωστό χθες το ποσοστό της Kar-Tess Holding (ελέγχεται απο τον κ. Γ. Δαυίδ) στο μετοχικό κεφάλαιο της 3Ε διαμορφώθηκε στο 23,31% μετά την ολοκλήρωση της μετοχικής αναδιάρθρωσης. ΗΜΕΡΗΣΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου