Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Αλληλεγγύη στους γονδολιέρηδες της Βενετίας


Οι γονδολιέρηδες της Βενετίας θα υποβάλλονται σε αλκοτέστ και ναρκοτέστ καθώς τα έντονα παράπονα των πολιτών για απρεπή συμπεριφορά ορισμένων εξ αυτών,  οδήγησαν το δημοτικό συμβούλιο της πόλης να λάβει αυστηρά μέτρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph, οι οδηγοί των παραδοσιακών υδάτινων ταξί στη Βενετία έχουν κατηγορηθεί το τελευταίο διάστημα για...
απαράδεκτη συμπεριφορά προς τους κοινό και οι καταγγελίες αυξάνονται συνεχώς.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονδολιέρηδων, Νικολα Φαλκόνι τόνισε ότι τα μέτρα αυτά αφορούν όλους τους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς  .

«Από τις γόνδολες μέχρι τα πλοία, οι εργαζόμενοι σε αυτά θα υποχρεούνται να υποβάλλονται σε αλκοτέστ και ναρκοτέστ. Λαμβάνοντας υπόψη τα παράπονα για την προσβλητική συμπεριφορά ορισμένων γονδολιέρηδων , αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε το μέτρο και σε αυτή την εργασιακή κατηγορία», επεσήμανε ο Φαλκόνι.

Η πρόσφατη καταγγελία ότι μία ομάδα γονδολιέρηδων, υπό την επήρεια αλκοόλ, ανάγκασε έναν πολίτη να βγάλει τα ρούχα του και να κολυμπήσει σε κανάλι της Βενετίας, κοντά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, κινητοποίησε το δημοτικό συμβούλιο της ιταλικής πόλης. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου