Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Απελάστε το ρατσισμό ~ Νέα βίαιη επίθεση +Λάθροnews today


Ενέδρες στους δρόμους στήνουν πλέον οι ρατσιστές αλλοδαποί κακοποιοί στην Κρήτη για να ληστέψουν τα ανυποψίαστα θύματά τους, τα οποία σταματούν με την δικαιολογία ότι χρειάζονται βοήθεια για κάποιο ατύχημα! Τελευταία θύματα ήταν δυο φίλοι που ξυλοκοπήθηκαν άγρια.

Οι δύο νεαροί 21 χρόνων κινούνταν με το μηχανάκι του ενός στην περιοχή Κομμένο Μπεντένι, όταν είδαν ξαφνικά τέσσερις ή πέντε αγνώστους να τους κάνουν νόημα να σταματήσουν. Οι δυο φίλοι πίστεψαν πως κάτι είχε συμβεί και ακινητοποίησαν το δίκυκλο αλλά,...
 πριν προλάβουν να κατεβούν, δέχθηκαν επίθεση από τους αγνώστους που άρχισαν να τους ξυλοκοπούν!

Οι δράστες, που σύμφωνα με τα θύματα ήταν Αφγανοί ή Πακιστανοί, άρπαξαν από τις τσέπες τους όσα χρήματα είχαν και έσπευσαν να εξαφανιστούν τρέχοντας. Οι δύο 21χρονοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο, όπου οι γιατροί τους προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και έδωσαν κατάθεση στους άνδρες της Ασφάλειας Ηρακλείου οι οποίοι αναζητούν τους αλλοδαπούς δράστες.




Συνελήφθη αλλοδαπός για διακεκριμένες κλοπές στα Χανιά

Συνελήφθη στα Χανιά, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Χανίων, 46χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, για περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, σε γενόμενο έλεγχο, βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του χάλκινα εξαρτήματα από εγκαταστάσεις θέρμανσης και καλώδια χαλκού, τα οποία όπως προέκυψε από την έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, είχε αφαιρέσει από το υπό επισκευή κτίριο του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων στα Χανιά. H αξία τους εκτιμάται σε 1.000 ευρώ περίπου.

Από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι ο 46χρονος είχε αφαιρέσει την 28-01-2012, με την ίδια μέθοδο, από υπό ανέγερση κτίριο του Δήμου Χανίων στις Μουρνιές, χάλκινες σωληνώσεις και καλώδια, συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.

Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.



Σύλληψη αλλοδαπού για αντίσταση & κλοπή στα Χανιά

Συνελήφθη σήμερα (05-02-2012) μετά τα μεσάνυχτα, στα Χανιά, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Χανίων, 23χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλγερίας, για αντίσταση και κλοπή.

Ειδικότερα, ο 23χρονος έθραυσε το τζάμι σταθμευμένου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και επιχείρησε να αφαιρέσει αντικείμενα από το εσωτερικό του. Κατά την προσπάθεια, έγινε αντιληπτός από πολίτη, ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που μετέβησαν στο σημείο, τον εντόπισαν και συνέλαβαν, ενώ ο 23χρονος αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψη του. Στην κατοχή του βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και δύο (2) κινητά τηλέφωνα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.
Από την έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, προέκυψε ότι ο 23χρονος είχε τελέσει, το ίδιο βράδυ και στην ίδια περιοχή, άλλη μία κλοπή με διάρρηξη Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ιδιοκτησίας 27χρονου ημεδαπού, από το οποίο είχε αφαιρέσει ένα (1) ανδρικό παλτό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα (05-02-2012) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.



Σύλληψη αλλοδαπού για διαρρήξεις διαμερισμάτων

Χθες (4-2-2012) το πρωί συνελήφθη στον Άλιμο, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), ένας (1) 20χρονος αλλοδαπός υπήκοος Γεωργίας, για κλοπές.

Από την έρευνα που διενήργησε το Τ.Α. Αλίμου προέκυψε ότι, ο συλληφθείς μαζί με συνεργούς του οι οποίοι αναζητούνται, έχει διαπράξει δύο (2) διαρρήξεις διαμερισμάτων στο Αιγάλεω και στους Αμπελοκήπους, από τα οποία αφαίρεσε κοσμήματα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Οι συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.



Σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών μελών εγκληματικής ομάδας που παγίδευε ΑΤΜ τραπεζών με τη μέθοδο skimming

Χθες (4-2-2012) το μεσημέρι, συνελήφθησαν στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 24 και 34 ετών, γιατί μετά από έλεγχο στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας μηχανισμός παγίδευσης Α.Τ.Μ. Τραπεζών.

Από την έρευνα του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είναι μέλη εγκληματικής ομάδας, που προβαίνει σε παγιδεύσεις Α.Τ.Μ. με τη διεθνώς γνωστή μέθοδο « skimming ». Οι δράστες μέσω αυτοσχέδιων ηλεκτρονικών μηχανισμών παγίδευσης, τους οποίους τοποθετούν σε Α.Τ.Μ., υφαρπάζουν τα προσωπικά δεδομένα από τις γνήσιες κάρτες, κατά την ώρα της συναλλαγής, από τον νόμιμο κάτοχο αυτών και με τα στοιχεία αυτά κατασκευάζουν κάρτες κλώνους, με τις οποίες πραγματοποιούν παράνομες αναλήψεις.

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχει εξακριβωθεί ότι οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 15-11-2011 μέχρι χθες (4-2-2012) έχουν υποκλέψει από τα Α.Τ.Μ. μίας μόνο Τράπεζας -126- κάρτες, προκαλώντας οικονομική ζημιά ύψους 14.780- ευρώ.

Οι έρευνες για τη δράση της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας σε βάρος και άλλων Τραπεζών καθώς και για τον προσδιορισμό του ύψους της προκληθείσας ζημιάς συνεχίζονται.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.



Σύλληψη αλλοδαπού για ένταλμα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις
 
Την 3-2-2012, συνελήφθη στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 36 ετών, την ώρα που επιχειρούσε να εξέλθει από την χώρα αεροπορικώς για το Μιλάνο Ιταλίας, χρησιμοποιώντας πλαστό δελτίο Ιταλικής ταυτότητας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε βάρος του αλλοδαπού εκκρεμούσαν Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, για ληστεία, σωματική βλάβη, οπλοχρησία και παράνομη οπλοφορία, καθώς επίσης και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, συνολικής ποινής φυλάκισης δεκατριών (13) μηνών.

Επίσης σε βάρος του, είχε σχηματισθεί δικογραφία από το Τ.Α. Νάουσας για συνέργεια σε ληστεία, ανθρωποκτονία, σωματική βλάβη και παράβαση του Ν. περί Όπλων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων μέσα σε ψυγείο, στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού
 
Την 3-2-2012, κατά τη διάρκεια του πρωινού επισκεπτηρίου στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού, προσήλθε ως επισκέπτης ένας (1) αλλοδαπός και παρέδωσε μία σακούλα με ρουχισμό και ένα ηλεκτρικό ψυγείο, προκειμένου αυτά να παραδοθούν σε 33χρονο έγκλειστο αλλοδαπό υπήκοο Ρουμανίας, προφυλακισμένο για ληστεία.

Μετά από έρευνα υπαλλήλων των Φυλακών στο ψυγείο, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στο εσωτερικό της πόρτας τα εξής:

Τέσσερις (4) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ηρωίνης βάρους -415,7- γραμμαρίων.

Δύο (2) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κάνναβης βάρους -212,1- γραμμαρίων.

Έξι (6) κινητά τηλέφωνα.

Πέντε (5) φορτιστές κινητών τηλεφώνων.

Τέσσερα (4) hands free κινητών τηλεφώνων.

Έξι (6) μπαταρίες κινητών τηλεφώνων.

Δέκα (10) κάρτες σύνδεσης καρτοκινητού τηλεφώνου.

Ένα (1) γυαλόχαρτο.

Μία (1) μονωτική ταινία.

Επτά (7) βίδες.

Διενεργήθηκε προανάκριση από το Τ.Α. Κορυδαλλού.



Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης παράνομων μεταναστών

Συνελήφθησαν χθες (4-2-2012) το πρωί, στα διόδια Ελευσίνας και στη περιοχή του Ρέντη, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, οκτώ (8) άτομα εκ των οποίων δύο (2) ημεδαποί και έξι (6) αλλοδαποί, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο για μεγάλο χρονικό διάστημα στην παράνομη διακίνηση μεταναστών σε χώρες της Ε.Ε, έναντι χρηματικής αμοιβής. Συνελήφθησαν επίσης εκατόν δέκα τρείς (113) αλλοδαποί μετανάστες ενώ αναζητούνται δύο (2) επιπλέον μέλη του κυκλώματος.

Ειδικότερα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και επιστάμενες έρευνες, εντόπισαν μία εγκαταλελειμμένη αποθήκη απέναντι από τη Λαχαναγορά του Ρέντη, η οποία χρησιμοποιείτο σαν χώρος συγκέντρωσης αλλοδαπών και από την οποία τους παραλάμβανε το κύκλωμα, προκειμένου να τους μεταφέρει με φορτηγά αυτοκίνητα σε παράκτια περιοχή στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και από εκεί να τους προωθήσει με πλωτά μέσα στην Ιταλία.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, ακινητοποιήθηκε στη περιοχή των Διοδίων Ελευσίνας ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που είχε παραλάβει αλλοδαπούς από τη παραπάνω αποθήκη και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, μέσα σε αυτό υπήρχαν στοιβαγμένοι ογδόντα εννέα (89) αλλοδαποί μετανάστες. Ακινητοποιήθηκε επίσης και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιείτο σαν προπομπός.

Ταυτόχρονα έγινε επιχείρηση και στην αποθήκη στου Ρέντη όπου βρέθηκαν είκοσι τέσσερις (24) αλλοδαποί, οι οποίοι λόγω μηχανικής βλάβης του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου που θα τους μετέφερε, είχαν αποβιβασθεί από αυτό και είχαν επιστρέψει στην αποθήκη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα η οργάνωση λάμβανε από κάθε αλλοδαπό σαν αμοιβή, το ποσό των -4.000- ευρώ, χρήματα που κατέβαλλαν συγγενείς τους, στη χώρα καταγωγής ή στη χώρα προορισμού.

Κατασχέθηκαν :
Δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα.
Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
Επτά (7) κινητά τηλέφωνα.
Το χρηματικό ποσό των -2.585- ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών .



Εξιχνίαση κλοπής σε οικία.Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού ο οποίος τελεί ήδη υπό κράτηση σε κατάστημα κράτησης της Χώρας


Εξιχνιάστηκε , ύστερα από ενδελεχείς έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου, κλοπή που είχε διαπραχθεί σε οικία, την 25-4-2011, σε χωριό του Διδυμοτείχου.

Συγκεκριμένα, μετά από ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών, προέκυψαν τα στοιχεία ενός δράστη, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Πρόκειται για έναν 28χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Γεωργίας, ο οποίος εισήλθε σε οικία 67χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε διάφορα κοσμήματα συνολικής αξίας 15.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.
Σημειώνεται ότι ο ανωτέρω δράστης είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της Χώρας για κλοπές.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας , ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου.



Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες με τη χρήση πιστωτικών καρτών σε ΑΤΜ.

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, ενώ κατασχέθηκαν είκοσι δύο (22) πιστωτικές κάρτες και χρηματικά ποσά νομισμάτων διαφόρων χωρών
Συνελήφθησαν χθες (3-2-2012) το βράδυ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 40 και 44 ετών, για σύσταση εγκληματικής ομάδας, η οποία διέπραττε απάτες με τη χρήση πιστωτικών καρτών, μέσω ΑΤΜ.

Όπως διαπιστώθηκε οι δύο συλληφθέντες μαζί με ένα ακόμη άτομο, αγνώστων στοιχείων, που αναζητείται, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με δομημένη και διαρκή δράση, με σκοπό να προβαίνουν στην ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ, με τη χρήση πιστωτικών καρτών, διαφόρων ατόμων.

Ειδικότερα, κατά την διενέργεια περιπολιών, οι αστυνομικοί, εντόπισαν τους δύο δράστες, οι οποίοι φορούσαν κουκούλες και ο ένας εξ αυτών περούκα, μπροστά από μηχάνημα ΑΤΜ, να προβαίνουν σε ανάληψη του χρηματικού ποσού των 300 ευρώ, με τη χρήση πιστωτικής κάρτας, ιδιοκτησίας άλλου ατόμου. Από τον έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν στην κατοχή τους, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

είκοσι δύο (22) πιστωτικές κάρτες, διαφόρων κατόχων

δύο (2) φορητοί υπολογιστές

τρία (3) κινητά τηλέφωνα

δύο (2) συστήματα ενδοεπικοινωνίας

χρηματικό ποσό των 2.110 ευρώ

χρηματικό ποσό των 63 δολαρίων Αμερικής

χρηματικό ποσό των 368 λέβα Βουλγαρίας

ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

μία (1) περούκα.

Από την μέχρις στιγμής αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι δύο δράστες πριν μία εβδομάδα περίπου προμηθεύτηκαν τις πιστωτικές κάρτες από συνεργό τους στην Βουλγαρία. Στη συνέχεια, το απόγευμα της Πέμπτης (2-2-2012), εισήλθαν στην Ελλάδα και αφίχθησαν στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, όπου, μέχρι τη σύλληψή τους, πραγματοποίησαν από τα ΑΤΜ διαφόρων τραπεζικών καταστημάτων, τέσσερις φορές, αναλήψεις χρημάτων, χρησιμοποιώντας κάθε φορά διαφορετική πιστωτική κάρτα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, για περισσότερη διερεύνηση της υπόθεσης.



Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για κατοχή δύο εικόνων που χρονολογούνται νωρίτερα από το 1800 στη Γουμένισσα Κιλκίς

Συνελήφθησαν χθες (04.02.2012) το πρωί, από Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς, ένας ημεδαπός 50 ετών και ένας αλλοδαπός υπήκοος Βαρντάρσκας 62 ετών , σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου «περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς».


Ειδικότερα, στη Γουμένισσα Κιλκίς, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ.Ε. αυτ/του που επέβαιναν οι ανωτέρω, κατελήφθησαν να κατέχουν παράνομα εντός του οχήματος δύο εικόνες διαστάσεων 16Χ11 εκατοστά που απεικονίζονται φιγούρες Αγίων.

Οι ανωτέρω εικόνες εξετάστηκαν από πραγματογνώμονα, ο οποίος αποφάνθηκε ότι οι εικόνες χρονολογούνται νωρίτερα από το έτος 1800, είναι κυριλλικής τεχνοτροπίας και εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου 3028/2002 «περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς».

Οι εικόνες και το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.



Σύλληψη αλλοδαπού για πλαστογραφία
 
Συνελήφθη χθες (04-02-2012) το μεσημέρι, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 25χρονος υπήκοος Συρίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο για τη νομιμότητα της παραμονής του στη χώρα, ο 25χρονος κατείχε και επέδειξε δύο (2) Δελτία Ταυτότητας (Μάλτας και Ρουμανίας), τα οποία έφεραν σοβαρές ενδείξεις πλαστότητας.

Κατά δήλωσή του, τα παραπάνω έγγραφα τα προμηθεύθηκε στην Αθήνα, έναντι του χρηματικού ποσού των (200) Ευρώ.

Τα έγγραφα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.



Γύφτοι πυροβόλησαν εναντίον χούλιγκαν του ΠΑΟ
 
Αναζητείται από τις Αστυνομικές Αρχές ένας άγνωστος δράστης για οπλοχρησία και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, σε βάρος 28χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι, στην περιοχή του Πυρίου Θηβών, έλαβε χώρα επεισόδιο, μεταξύ ημεδαπών ROMA και διερχομένων, με τα οχήματά τους, φιλάθλων ποδοσφαιρικής ομάδας, οι οποίοι κατευθύνονταν προς Λιβαδειά.

Υπήρξε εκατέρωθεν ρίψη αντικειμένων και άγνωστος δράστης ( ROMA ), που συμμετείχε στο επεισόδιο, πυροβόλησε από απόσταση με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στην πλάτη, από σκάγια, ένας 28χρονος φίλαθλος .

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και πραγματοποιήθηκαν έντεκα προσαγωγές. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Η αστυνομική έρευνα, που διεξάγεται από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να προσδιοριστούν τα αίτια και οι συνθήκες του συμβάντος.



Εξιχνιάστηκαν πενήντα δύο (52) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων και απόπειρες κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας. -Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανήλικων γύφτων

Είχαν αφαιρέσει χρήματα και κοσμήματα, που η συνολική τους αξία ανέρχεται στις -189.000- ευρώ περίπου.

Εξιχνιάστηκαν, πενήντα δύο (52) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων και απόπειρες κλοπών σε οικίες και κατάστημα, στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εκτεταμένες αστυνομικές έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος, δύο (2) ανήλικων ημεδαπών ΡΟΜΑ, ηλικίας 15 και 17 ετών αντίστοιχα, καθώς και σε βάρος αγνώστου αριθμού ατόμων, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω, κατά το τελευταίο εξάμηνο, εισέρχονταν σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και είδη οικιακής χρήσεως.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, είχαν διαπράξει το τελευταίο εξάμηνο, τις εξής κλοπές και απόπειρες κλοπών σε οικίες:

1. Στις Αμύκλες Λακωνίας, σε 11 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων οικιών, αφαίρεσαν, κατά περίπτωση, χρηματικό ποσό, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

2. Στην Παλαιοπαναγιά Λακωνίας, σε 3 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων οικιών, κατά περίπτωση, χρηματικό ποσό, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα.

3. Στην Μαγούλα Λακωνίας, σε 6 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων οικιών, αφαίρεσαν, κατά περίπτωση, χρηματικό ποσό, χρυσαφικά, κοσμήματα κ.α.

4. Στην Ποταμιά Λακωνίας, αφαίρεσαν από οικία ημεδαπής χρυσαφικά και κοσμήματα.

5. Στον Άγιο Ιωάννη Λακωνίας, σε 5 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων οικιών, αφαίρεσαν, κατά περίπτωση, χρηματικό ποσό, χρυσαφικά - κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.

6. Στην Ριβιώτισσα Λακωνίας, σε 2 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων οικιών, αφαίρεσαν, κατά περίπτωση, χρηματικό ποσό, χρυσαφικά - κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.

7. Στην Σπάρτη, σε 2 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων οικιών, αφαίρεσαν, κατά περίπτωση, χρηματικό ποσό και άλλα αντικείμενα.

8. Στο Ξηροκάμπι Λακωνίας, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν πράγματα από οικία αλλοδαπής.

9. Στην Αγία Ειρήνη Σπάρτης Λακωνίας, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν πράγματα από οικία ημεδαπού.

10. Στην Κοκκινόραχη Λακωνίας, σε 4 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων οικιών, αφαίρεσαν, κατά περίπτωση, χρηματικό ποσό και άλλα αντικείμενα.

11. Στο Αφισσού Λακωνίας, αφαίρεσαν από οικία ημεδαπού, κόσμημα και χρηματικό ποσό.

12. Στην Τραπεζοντή Λακωνίας, σε 2 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων οικιών, αφαίρεσαν, κατά περίπτωση, χρηματικό ποσό και άλλα αντικείμενα.

13. Στην Κυδωνιά Λακωνίας, αφαίρεσαν από οικία αλλοδαπού, χρυσαφικά και κοσμήματα.

14. Στα Ανώγεια Λακωνίας, σε 2 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων οικιών, αφαίρεσαν, κατά περίπτωση, χρηματικό ποσό και άλλα αντικείμενα.

15. Στο Γούναρι Σπάρτης Λακωνίας, αφαίρεσαν από οικία ημεδαπού, χρηματικό ποσό και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

16. Στον Μυστρά Λακωνίας, σε 2 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων οικιών, αφαίρεσαν, κοσμήματα και χρυσαφικά.
17. Στο Καλάμι Σπάρτης Λακωνίας, αφαίρεσαν από οικία ημεδαπού, χρηματικό ποσό, χρυσαφικά και κοσμήματα.

18. Στο Παλαιολόγιο Λακωνίας, αφαίρεσαν από οικία ημεδαπού, χρυσαφικά και κοσμήματα.

19. Στο Πολύδενδρο Λακωνίας, αφαίρεσαν από οικία ημεδαπού, είδη οικιακής χρήσεως.

20. Στο Συκαράκι Λακωνίας, από οικία ημεδαπού, χρηματικό ποσό, χρυσαφικά και κοσμήματα.

21. Στον Κλαδά Λακωνίας, αφαίρεσαν από οικία ημεδαπού, χρυσαφικά και κοσμήματα.

22. Στο Καραβά Λακωνίας, σε 2 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων οικιών, αφαίρεσαν, χρηματικό ποσό και άλλα αντικείμενα.

Συνολικά από την δράση τους, αφαίρεσαν, χρηματικό ποσό και κοσμήματα- χρυσαφικά, που η συνολική τους αξία ανέρχεται στις -189.000- ευρώ περίπου.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της ταυτότητας και των άλλων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.



Ευρεία Αστυνομική Επιχείρηση στην Περιφέρεια Κορινθίας
 
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (3-02-2012), από το πρωί έως το μεσημέρι, ακόμα μία ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην περιφέρεια Κορινθίας, που οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας και στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί, από διάφορες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, έγινε έλεγχος σε μεγάλο αριθμό οχημάτων και ατόμων, ενώ προσήχθησαν σαράντα δύο (42) άτομα και συνελήφθησαν δεκατρία (13). Τα άτομα που συνελήφθησαν είναι:

Πέντε (5) αλλοδαποί, για κλοπές και όπλα.

Δύο (2) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στην Χώρα.

Τρεις (3) αλλοδαποί για καταδικαστικά έγγραφα.

Δύο (2) ημεδαποί για καταδικαστικά έγγραφα.

Ένας (1) ημεδαπός για ναρκωτικά.

Στην διάρκεια αυτής (αστυνομικής επιχείρησης), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Εικοσιτέσσερα (24) φυσίγγια.

Ένα (1) μαχαίρι και ένας (1) σουγιάς.

Ένα (1) τόξο.

Ποσότητα κάνναβης 13,5 γραμμαρίων.

Σαράντα πέντε (45) κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι ήχου (CD).

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, εξιχνιάστηκαν τρεις (3) υποθέσεις κλοπών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, οι οποίες διαπράχθηκαν κατά τον τελευταίο μήνα, ενώ κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπής :

Μία (1) μοτοσυκλέτα.

Τρεις (3) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με περιφερικά εξαρτήματα.

Μία (1) συσκευή αναπαραγωγής ψηφιακών δίσκων ( DVD ).

Έξι (6) κινητά τηλέφωνα.

Ένα (1) κασετόφωνο αυτοκινήτου

Πέντε (5) κλειδιά αυτοκινήτων.

Τέσσερα (4) τηλεχειριστήρια.

Δύο (2) ρολόγια χειρός.

Έξι (6) αποθηκευτικές συσκευασίες ελαιολάδου.

Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν δεκαπέντε (15) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, έξι (6) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, καθώς και δύο (2) παραβάσεις του Τελωνιακού Κώδικα, που είχαν ως συνέπεια να κατασχεθούν δύο οχήματα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Τελωνείο Κορίνθου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου