Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

"Νέα Ελληνική Ανόρθωση", νέο ΠΑΣΟΚ προτείνει ο Λοβέρδος


Την άμεση («μέσα σε λίγες ημέρες και όχι εβδομάδες») αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ πρότεινε ο Ανδρ. Λοβέρδος, στην εκδήλωση για την παρουσίαση του ιδεολογικού του μανιφέστο με τίτλο «Για μια Νέα Ελληνική Ανόρθωση».

Ο υπουργός Υγείας πρότεινε παράλληλα την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ και την αλλαγή της φυσιογνωμίας του, υπερασπιζόμενος τις παράλληλες διαδικασίες με αυτές που αφορούν το νέο Μνημόνιο και τη σωτηρία της χώρας.

Μάλιστα, κάλεσε την κοινή γνώμη και τα ΜΜΕ «να ασχοληθούν και με τους 199 που σήκωσαν το βάρος και ψήφισαν το νέο Μνημόνιο και όχι μόνο...

με τους 45 που καταψήφισαν», ενώ ζήτησε την κατάρτιση πενταετούς προγράμματος σταθερότητας, ακόμη και από την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Αναφερόμενος δε στη (νέα) φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι πρέπει να είναι «ένα κόμμα ευρωπαϊκό, μεταρρυθμιστικό, σύγχρονο και σοσιαλδημοκρατικό» και να συμμετάσχουν σ΄ αυτό πρόσωπα νέα μεν, αλλά «που έχουν ήδη διανύσει δημόσια διαδρομή». Χαρακτήρισε, ωστόσο, «στρέβλωση» την τυχόν αλλαγή σε σύμβολα ή ονόματα.


Από... Βενιζέλο σε Βενιζέλο

Παρών ήταν και ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος ανέφερε ότι η λέξη «ανόρθωση» παραπέμπει στο Γουδή και το 1909, απ΄ όπου εμφανίστηκε στην πολιτική ζωή της χώρας ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «είναι ακρωτηριασμένο και πρέπει να το αναστήσουμε και να το ανασυστήσουμε» και επιβεβαίωσε ότι υπάρχει σύγκληση απόψεων με τον κ. Λοβέρδο.

Το κείμενο που παρουσίασε ο κ. Λοβέρδος αριθμεί 77 σελίδες -γι΄ αυτό και ο κ. Βενιζέλος, αστειευόμενος, το χαρακτήρισε «βιβλίο» που είχε, πάντως, διαβάσει- και στη συγγραφή του βοήθησαν ανά τμήματα συνεργάτες του υπουργού Υγείας. Σ΄ αυτό ο κ. Λοβέρδος υποστηρίζει ότι θα πρέπει η χώρα να πετύχει «τρεις άθλους» σε σύντομο χρονικό διάστημα: την αποκατάσταση του κύρους της στο εξωτερικό και τη διατήρηση της ευρωπαϊκής της προοπτικής, να μην ξοδεύουμε περισσότερα απ΄ όσα παράγουμε, να συγκροτήσουμε «σοβαρό» κράτος.

Ποιοι έδωσαν το παρών

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης υπουργοί και υφυπουργοί (Κ. Σκανδαλίδης, Γ. Ραγκούσης, Μ. Μπόλαρης. Ντ. Ρόβλιας, Π. Κουκουλόπουλος, Γ. Πεταλωτής, Κ. Σπηλιόπουλος, Φ. Σαχινίδης, Μ. Τιμοσίδης) και βουλευτές από όλες τις τάσεις του ΠΑΣΟΚ (Ηλ. Μόσιαλος, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Μ. Κατρίνης, Π. Βαρδίκος, Χρ. Πρωτόπαπας, Νάντια Γιαννακοπούλου, Χρ. Αηδόνης, Δ. Τσιρώνης, Δ. Κρεμαστινός, Σοφία Γιαννακά) και άλλοι.

Του Αιμίλιου Περδικάρη






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου