Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Αστυνομικός με πλαστές πινακίδες και σήμα από... παπάκι


Μπλόκα στα διόδια ετοιμάζεται να στήσει το ΣΔΟΕ καθώς εκτιμάται ότι πλήθος ιδιοκτήτες Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού έχουν μπει στον πειρασμό είτε να κολλήσουν στο παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους σήματα τελών κυκλοφορίας από…παπάκια, είτε, σε πιο προχωρημένα σενάρια, να κυκλοφορήσουν ακόμα και με πλαστές πινακίδες.

Το σχέδιο υπήρχε στον προγραμματισμό ελέγχων του ΣΔΟΕ, παίρνει όμως μπρος μετά τη σύλληψη αστυνομικού στη Ροδόπη ο οποίος...
 είχε καταθέσει τις πινακίδες του τζιπ του και τις είχε αντικαταστήσει με πλαστές, ενώ είχε αγοράσει σήμα τελών κυκλοφορίας για παπάκι και το είχε κολλήσει στο αυτοκίνητο.

Η σύλληψη έγινε στις 9 Φεβρουαρίου στην περιοχή των Σαπών του Νομού Ροδόπης.

Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό πως συνελήφθη ένας αστυνομικός να κυκλοφορεί με όχημα τύπου τζιπ και κυβισμού 2.000 κ.εκ. με πλαστές πινακίδες. Ο ίδιος νωρίτερα, επικαλούμενος απώλεια της άδειας κυκλοφορίας, πήγε στη Διεύθυνση Μεταφορών και έβγαλε αντίγραφο αδείας.

Στη συνέχεια, πήγε στην εφορία του και κατέθεσε τις πινακίδες, υποβάλλοντας το αντίγραφο αδείας. Έτσι κράτησε την αρχική άδεια κυκλοφορίας. Έβαλε πλαστές πινακίδες, κόλλησε και ένα σήμα τελών κυκλοφορίας από ένα δίκυκλο που είχε στην κατοχή του και θεώρησε ότι μπορεί να κοροϊδέψει το… σύστημα.

Συνελήφθη από το ΣΔΟΕ κι η υπόθεσή του εκδικάστηκε στις 10 Φεβρουαρίου ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ροδόπης, το οποίο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή, διατάσσοντας παράλληλα τη δήμευση του αυτοκινήτου που είχε κατασχεθεί στο μεταξύ από το ΣΔΟΕ.

Στο ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι ανάλογα φαινόμενα μπορεί να έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις μετά τη μαζική κατάθεση πινακίδων το 2011 και γι' αυτό ξεκινά ελέγχους στα διόδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για Ι.Χ. από 1.929 έως 2.357 κυβικά τα τέλη κυκλοφορίας φέτος είναι 660 ευρώ και φτάνουν τα 880 ευρώ για την επόμενη κατηγορία έως 3.000 κυβικά. Παράλληλα, επιβάλλεται και φέτος έκτακτη εισφορά με συντελεστή 5% επί της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης σε όσους κατέχουν επιβατικά αυτοκίνητα πάνω από 1.929 κυβικά.

της Έλενας Λάσκαρη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου