Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Οι φωτογραφίες των συλληφθέντων για τα επεισόδια


Δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετικές εισαγγελικές διατάξεις, στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες πέντε (5) προσώπων, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για:

Aπόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή και από κοινού σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, διατάραξη κοινής ειρήνης από δράστες που εκτέλεσαν βιαιοπραγίες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, έκρηξης εκ της οποίας μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών βομβών, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κίνδυνο σε ανθρώπινη ζωή, καθώς και για αντίσταση κατά της Αρχής.


Ένας από τους πέντε, αλλοδαπός, υπήκοος Παλαιστίνης, κατηγορείται για ληστεία κατά συναυτουργία και κλοπή από κοινού.

Η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και οι φωτογραφίες αφορούν την έρευνα που διενεργείται σχετικά με τα παραπάνω αδικήματα, τα οποία συνέβησαν τις απογευματινές και βραδινές ώρες της προηγούμενης Κυριακής, 12.02.2012, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι παραπάνω συμμετείχαν σε ομάδες προσώπων που παρεισέφρησαν στον κύριο όγκο πλήθους διαφόρων φορέων, που πραγματοποιούσε συγκέντρωση στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος, και εκδήλωσαν επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων με ρίψεις βομβών μολότοφ, πετρών και άλλων αντικείμενων.

Ο αλλοδαπός, Παλαιστινιακής καταγωγής, τις βραδινές ώρες, εκμεταλλευόμενος τις παραπάνω επιθέσεις αφαίρεσε με βία χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και εμπορεύματα από ιδιώτη καταστηματάρχη.



http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=11913&Itemid=848&lang


H δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας ή/και των φωτογραφιών, καθώς και της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος τους, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Οποιοσδήποτε πολίτης διαθέτει ή γνωρίζει πληροφορίες για τα παραπάνω πρόσωπα σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται μπορεί να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα 170, 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

Επίσης, εκτός από τηλεφωνική επικοινωνία, μπορεί να απευθυνθεί και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ctu@hellenicpolice.gr


Δήλωση προέδρου Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

«Κουκουλοφόροι και ταραξίες να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη αυστηρότητα»

«Στις ειρηνικές διαδηλώσεις και πορείες όσοι παρεισφρύουν και επιδίδονται σε έκνομες ενέργειες (καταστροφές, εμπρησμούς από πρόθεση, λεηλασίες, σωματικές βλάβες και κατέχουν παντός είδους όπλα και εκρηκτικά), πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη αυστηρότητα».

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο αρεοπαγίτης, Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή τα όσα έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας την περασμένη Κυριακή. Η δήλωσή του αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένης της ιδιότητας του κ. Αθανασίου ως προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ).

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Αθανασίου έχει ως εξής:

«Η προστασία της ελευθερίας, της περιουσίας και της σωματικής ακεραιότητας του πολίτη, καθώς και η διασφάλιση της έννομης τάξης αλλά και του δικαιώματος να συνέρχονται και να διαδηλώνουν ησύχως οι συμπολίτες μας, είναι έννομα αγαθά που έχει και συνταγματική υποχρέωση η πολιτεία δια των οργάνων της να τους εξασφαλίσει.

Στα πλαίσια αυτά θεωρώ, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών υπολαμβάνει και δικαίως, ότι οι διαδηλώσεις γίνονται όχι για καταστροφές και λεηλασίες, αλλά για να προστατευθούν έννομα αγαθά, όπως η ζωή, η ελευθερία του λόγου, το δικαίωμα προς εργασία, για να προβληθούν αιτήματα και διεκδικήσεις από τους ενδιαφερόμενους πολίτες και να διακηρυχθούν ιδέες και αρχές.

Επομένως, στις ειρηνικές διαδηλώσεις και πορείες όσοι παρεισφρύουν και επιδίδονται σε έκνομες ενέργειες (καταστροφές, εμπρησμούς από πρόθεση, λεηλασίες, σωματικές βλάβες και κατέχουν παντός είδους όπλα και εκρηκτικά), πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη αυστηρότητα».