Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ο gay Ολλανδός ΥΠΟΙΚ που αγαπάει όλες τις φυλές εκτός από τους Έλληνες & ο (αερο)συνοδός του



Μπορεί ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών κ. Γιαν Κις ντε Γιάγκερ (Jan Kees de Jager) να έδειξε το πιο σκληρό του πρόσωπο κατακεραυνώνοντας με τις δηλώσεις του την Ελλάδα για την ελλιπή απόδοση στις οικονομικές απαιτήσεις και μεταρρυθμίσεις, χαρακτηρίζοντας τη μάλιστα «μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις των τελευταίων χρόνων», όμως πίσω από το προφίλ του σκληροτράχηλου πολιτικού που δεν δίνει ελαφρυντικά κρύβεται μια έντονα ευαίσθητη πλευρά του:


Πριν από λίγες ημέρες, ο ίδιος άσκησε δριμεία κριτική στους κακούς χειρισμούς της ελληνικής πολιτικής απέναντι στην κρίση, τα μέτρα που ποτέ δεν εφαρμόστηκαν και τις ιδιωτικοποιήσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν, προβλέποντας μάλιστα καταστροφικό μέλλον για την Ευρώπη αν δεν σταθεροποιηθεί σύντομα. Επίσης κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να είναι ακόμα πιο αυστηροί με την Αθήνα, δηλώνοντας: "Δεν μπορείς να αντιμετωηίοεις αυτή την κρίση βάζοντας κάθε φορά περισσότερα χρήματα πάνω στο τραπέζι. Πρέπει να θέσεις σε εφαρμογή πολιτικές λιτότητας και μεταρρυθμίσεις στην Ε/Μίδα και αλλού. Το ζήτημαδεν είναι μόνο να σβήσεις τη φωτιά που μαίνεται σήμερα, αλλά και να προβλέψεις αυτή που θα ανάψει αύριο".

Εξέφρασε δε τη μεγάλη του απογοήτευση για την Ελλάδα, καθώς παρά τη διεθνή υποοτήριξη που της παρέχεται δεν έχει ακόμα εκπληρώσει τους στόχους της, ενώ τάχθηκε υπέρ της μόνιμης εποπτείας της από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της. Παρ' όλα αυτά υπήρξε τεράστια προσπάθεια από τα κράτη. Όπως εμείς, έτσι και η Γαλλία πρέπει να δώσει μεγάλα ποσά στην Ελλάδα, τη στιγμή που και η ίδια υπόκειται σε δύσκολες επιλογές στον προϋπολογισμό της», είπε, τονίζοντας ότι όλα εξαρτώνται από τους ίδιους τους Ελληνες.

Κι όμως, ο 43χρονος Ντε Γιάγκερ έδειξε τον τρυφερό του χαρακτήρα όταν ο σύντροφος του Μίκαελ Αντζελο Σουπ βίωσε την οικονομική καταστροφή. Όταν ο υπουργός γνωρίστηκε, πριν από περίπου έναν χρόνο, μέσω κοινών φίλων με τον αεροσυνοδό της εταιρείας KLM, ο τελευταίος βρισκόταν σε δεινή οικονομική κατάσταση. Διατηρούσε σπίτι σε κανάλι του Άμστερνταμ, το οποίο είχε αγοράσει το 2008 μαζί με τον τότε σύντροφο ταυ.

Όταν όμως χώρισαν και ο σύντροφος του έφυγε από το σπίτι, ο Σουπ δεν κατάφερε να αποπληρώσει το δάνειο, οπότε η κατοικία δημοπρατήθηκε, με αποτέλεσμα να μείνει για αρκετό καιρό δίχως μόνιμη στέγη και να βρίσκει καταφύγιο σε φίλους. Έτσι, όταν ο Ντε Γιάγκερ γνώρισε τον Σουπ και συνδέθηκαν ερωτικά τον στήριξε έμπρακτα, καθώς έκτοτε συζούν.

Ο υπουργός δεν είχε μιλήσει ποτέ ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία του, όμως έπειτα από την επιτυχή πορεία της σχέσης του με τον Σουπ, πριν από λίγους μήνες αποφάσισε ότι έπρεπε να κάνουν την πρώτη τους κοινή εμφάνιση. Έτσι το ζευγάρι εμφανίστηκε στην εθνική γιορτή της ρέγκας, κάνοντας πολλούς να μιλούν για τον μυστηριώδη άνδρα που βρισκόταν στο πλάι του υπουργού. Για να αποφύγει λοιπόν τις αδιακρισίες, ο Ντε Γιάγκερ έναν μήνα μετά τη γιορτή δήλωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος και ότι ο άνδρας που τον συνόδευε ήταν ο σύντροφος του.

«Γνωρίζω ότι δεν είναι μεγάλο θέμα το ότι έχω σύντροφο. Και δεν πρέπει να γίνει. Έτσι, αποφάσισα ότι δεν χρειάζεται να το κρατώ μυστικό. Άλλωστε δεν νομίζω ότι οι παπαράτσι θα κρύβονται στους θάμνους έξω από το σπίτι μου για μία φωτογραφία», είχε δηλώσει τότε ,πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας.

Της Δανάης Δασοπούλου

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά κάποιος Ελληνας να τον γαμήσει για να σωθούμε.

***ΜΑΚΕΔΩΝ*** είπε...

"Ο gay Ολλανδός ΥΠΟΙΚ που αγαπάει όλες τις φυλές εκτός από τους Έλληνες"

Από πούστη άνθρωπο τι περίμενες !

Ανώνυμος είπε...

Βρε παλιόπ@@στα, φτύσε τα μπούτια σου να κάνουμε τσουλήθρα...

Delta είπε...

Επειδη εχω ζησει στην Ολλανδια, θελω να σας ενημερωσω οτι, ο περισσοτερο ανθελληνικος λαος του κοσμου ειναι οι Ολλανδοι [η διοικησις κυριως]

Δημοσίευση σχολίου