Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Παραίτηση (Α)Χρήστου Παπουτσή



Ο λόγος της παραίτησης δεν έχει καμία σχέση με το ότι απέτυχε ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αλλά έγινε λόγω διαδικασιών για νέο αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ.

Άνοιξε ο χορός των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 18ης Μαρτίου. Ο Χρήστος Παπουτσής ανακοίνωσε μέσω...
 της προσωπικής του ιστοσελίδας ότι απέστειλε στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο επιστολή παραίτηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Είναι ουσιαστικά η πρώτη επίσημη υποψηφιότητα για τη μάχη της ηγεσίας, καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποια επίσημη ανακοίνωση, ενώ οι Χάρης Καστανίδης και Λούκα Κατσέλη, που είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους είναι εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος και εξετάζουν τη συγκρότηση νέου κόμματος της κεντροαριστεράς.

Ο κ. Παπουτσής είχε επικεντρώσει το ενδιαφέρον του τις τελευταίες ημέρες στη συλλογή υπογραφών από βουλευτές και μέλη του εθνικού συμβουλίου, καθώς για να είναι έγκυρη μία υποψηφιότητα πρέπει να υποστηρίζεται τουλάχιστον από περίπου 100 μέλη του ανώτερου κομματικού οργάνου. Με την κίνησή του κ. Παπουτσής προσπαθεί να αιφνιδιάσει, καθώς κανείς δεν ανέμενε ότι θα παραιτούνταν τόσο νωρίς – ανάλογη κίνηση από τον κ. Βενιζέλο αναμένεται μόλις σταθεροποιηθεί το πλαίσιο γύρω από τα δανειακά ζητήματα της χώρας και τη στήριξη της οικονομίας. Ο παραιτηθείς υπουργός επιχειρεί να αξιοποιήσει το χρόνο για να καλύψει την απόσταση, που τον χωρίζει από τον κ. Βενιζέλο, αφού κοντά στον υπουργό Οικονομικών έχει σπεύσει ήδη μεγάλο μέρος του στελεχιακού δυναμικού του κόμματος.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται τώρα στο ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα με το οποίο θα κινηθεί ο κ. Παπουτσής, αφού πρόθεσή του είναι να εκφράσει το λεγόμενο «αντιμνημονιακό» ΠΑΣΟΚ. Ένα ερώτημα είναι τι σχέσεις θα διαμορφώσει με τους βουλευτές, που καταψήφισαν το νέο μνημόνιο και εάν θα καταφέρει να αποτρέψει τη διαρροή τέτοιων δυνάμεων προς άλλους σχηματισμούς στα αριστερά του ΠΑΣΟΚ – παλαιούς και νέους.

Η αντίφαση την οποία καλείται να διαχειριστεί είναι πώς θα απευθυνθεί σε αυτές τις δυνάμεις, όταν ο ίδιος έχει υπερψηφίσει όλα τα κυβερνητικά μέτρα της τελευταίας διετίας, των μνημονίων μη εξαιρουμένων. Π.Θ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου