Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Αντάρτικο Πόλεων ~ Η βομβιστική ομάδα του Μετρό +Βίντεο


Με τηλεφωνήματα σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς, στο Mega και τον Σκάι, δύο άγνωστοι το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας ανέλαβαν την ευθύνη για την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω, για λογάριασμο της οργάνωσης «Αντάρτικο Πόλεων».

Όπως τόνισαν η οργάνωση ετοιμάζει και άλλα τέτοια χτυπήματα. Η Αντιτρομοκρατική ερευνά τα τηλεφωνήματα.:


"Παίρνουμε από την οργάνωση Αντάρτικο Πόλεων. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη βόμβα στο συρμό του μετρό. Θα ακολουθήσουν κι άλλες αντίστοιχες ενέργειες σύντομα", ήταν το μήνυμα που ο άγνωστος (ή οι άγνωστοι) άφησαν στο τηλεφωνικό κέντρο του Mega και του Σκάι.

Αυτή την ώρα στην Αντιτρομοκρατική προσπαθούν να διασαφηνίσουν αν το τηλεφώνημα ήταν πραγματικό, αν έχει δημιουργηθεί νέα τρομοκρατική οργάνωση με την ονομασία "Αντάρτικο Πόλεων", ή αν τα τηλεφωνήματα στοο Mega και στο Σκάι ήταν φάρσες.

Σύμφωνα με έγκυρες αστυνομικές πηγές, ο μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στο συρμό του μετρό ήταν ενεργοποιημένος και ο δείκτης του διακόπτη που επρόκειτο να κλείσει το κύκλωμα για να γίνει η έκρηξη, είχε φτάσει στο τέρμα του. Για άγνωστο όμως λόγο, που ερευνάται από τους ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, δεν έγινε η έκρηξη.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν μπορούν να ξέρουν για ποια ώρα οι δράστες είχαν προγραμματίσει να γίνει η έκρηξη, αλλά εκτιμούν ότι στόχος ήταν ο σταθμός του Μετρό, όπου ήταν ακινητοποιημένος ο συρμός, μέχρι να έλθει η στιγμή να ξεκινήσει με προορισμό το Αεροδρόμιο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου