Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Η μεγάλη κομπίνα αγροτών της Κρήτης με την επιστροφή ΦΠΑ


Το έγγραφο που απέστειλε το ΣΔΟΕ στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, αφορά στην τριετία 2006-2008 και αναφέρεται στον έλεγχο 2.841 ατόμων σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο τα οποία εισέπραξαν επιστροφή ΦΠΑ ύψους περίπου 38 εκατ. ευρώ

Το 2007, έτος εκλογών, φέρεται να στήθηκε στην Κρήτη το μεγαλύτερο «πάρτι» σε σχέση με τη μεγάλη κομπίνα της παράνομης επιστροφής ΦΠΑ σε αγρότες του νησιού, όπως αποκαλύπτεται από το αναλυτικότατο έγγραφο που απέστειλε το ΣΔΟΕ στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή:


Τα στοιχεία που εστάλησαν αφορούν στην τριετία 2006-2008 και στον έλεγχο 2.841 ατόμων σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο, τα οποία εισέπραξαν επιστροφή ΦΠΑ ύψους περίπου 38 εκατομμυρίων ευρώ.

Οπως προκύπτει, με βάση πάντα τα επίσημα στοιχεία του ΣΔΟΕ, τα οποία διαβιβάστηκαν στον κ. Ρακιντζή κατ' εντολή του ιδίου, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των υποθέσεων:

-Το 2006 η επιστροφή ΦΠΑ ανήλθε σε 10.699.175 ευρώ.

-Το 2007 εκτοξεύτηκε σε περίπου 17 εκατομμύρια ευρώ (για την ακρίβεια 16.789.681 ευρώ).

-Το 2008 η επιστροφή του ΦΠΑ ανήλθε στο ποσό των 10.252.245 ευρώ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η «εκτίναξη» του ποσού επιστροφής ΦΠΑ το 2007 αποδίδεται εν πολλοίς στο γεγονός ότι είχαμε εκλογές με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όπως αναφέρεται, το ΣΔΟΕ έχει ολοκληρώσει τους ελέγχους που αφορούν στις «αμαρτωλές» υποθέσεις της τριετίας και ήδη έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες ΔΟΥ 269 φάκελοι με πρόστιμα και πρωτογενή οφειλή ύψους περίπου 7 εκατομμυρίων ευρώ. Οι υποθέσεις αυτές αφορούν κυρίως περιοχές του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου.

Ακόμα, έχουν υποβληθεί 12 μηνυτήριες αναφορές σε αγρότες οι οποίοι δεν ρύθμισαν την οφειλή τους, ενώ είναι σε εξέλιξη η τεκμηρίωση της εικονικότητας των συναλλαγών 150 αγροτών.


Στην Ιεράπετρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο του εγγράφου που απέστειλε ο κ. Ρακιντζής, ζητώντας πλήρη ενημέρωση της πορείας των ελέγχων για τις υποθέσεις του ΦΠΑ, βρίσκεται μεγάλος αριθμός αγροτών και επιχειρήσεων από την Ιεράπετρα.

Ο έλεγχος σε αυτή την περίπτωση -για την οποία υπήρξε καταγγελία περί ατασθαλιών- εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Στην παρούσα φάση διενεργείται από τη ΔΟΥ Ιεράπετρας επανέλεγχος των επιστροφών ΦΠΑ -κατ' εντολή της Οικονομικής Επιθεώρησης- και ως εκ τούτου το ΣΔΟΕ βρίσκεται εν αναμονή του πορίσματος που θα εκδοθεί.

Στα στοιχεία που αναφέρονται στο επίσημο έγγραφο προς τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, δεν περιλαμβάνονται στοιχεία των τελευταίων ετών για τα οποία η έρευνα ακόμα «τρέχει».

Ευαγγελία Καρεκλάκη

1 σχόλια:

ΠΕΤΡΟΣ είπε...

Σε ένα από τα μεγάλα ΑΕΙ που εδρεύει στην Αθήνα, έχουν γίνει τα τελευταία 13 χρόνια παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες, πλήθος συγγενών καθηγητών, υπάλληλων κ.λπ. Αυτές έγιναν από προϊστάμενους, διοικήσεις, κ.λπ. Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι, το συγκεκριμένο ΑΕΙ θα μπει στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας υπαλλήλων!! Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία. Εκλέγουν υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συνδικαλιστές κ.λπ. Τελευταία η συνδικαλιστική αλητεία κ.λπ., υπεύθυνοι για παράνομες προσλήψεις, ακόμη και τέκνων τους, με περίσσευμα θράσους κάνουν προτάσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για την διαθεσιμότητα και την αξιολόγηση υπαλλήλων. Επομένως έχουν πλήρη κάλυψη. Όλους αυτούς πρέπει να τους στείλουν αμέσως στον Κορυδαλλό. Με την διαθεσιμότητα θα «την πληρώσουν» οι έξω από τις "φαμίλιες". Σε ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον, είναι δυνατόν να ζητά το Υπουργείο εσωτερική αξιολόγηση; Δεν χρειάζεται διαθεσιμότητα, να σταλούν στον Κορυδαλλό για εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος. Αν το κάνουν, θα αδειάσει το ΑΕΙ και ως εκ τούτου δεν θα χρειαστεί διαθεσιμότητα. Η διαθεσιμότητα θα τους σώσει από τις ποινικές ευθύνες ή ακόμη χειρότερα να παραμείνουν στην θέση τους και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εκτός οικογενειοκρατίας. Μπορείτε να δείτε στην απογραφή υπαλλήλων που έκανε το υπουργείο, να έχουν τα ίδια επώνυμα -αν και θα δείτε μέρος μόνο των ημετέρων- ή από τον τηλεφωνικό κατάλογο του ΑΕΙ. Θα δείτε να γίνονται υπάλληλοι στα 60 τους, πρώην συναλλασσόμενοι εργολάβοι με το ΑΕΙ κ.λπ. Εκτός, εάν η κυβέρνηση με προκάλυμμα την διαθεσιμότητα υπάλληλων στο συγκεκριμένο ΑΕΙ, διασώσει τους παράνομους. Ε, όχι και έτσι, «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει»!. Η κοροϊδία και κουτοπονηριά σε τέτοιο σημείο, είναι πλέον εμετική. Επιβάλλεται να σταλούν εισαγγελείς και επιθεωρητές τάχιστα. Τέλος πια στα τεχνάσματα και τις μεθοδεύσεις. Ας αφήσουν την άθλια προπαγάνδα για «κοπανατζήδες» (άλλο και αυτό), που αποβλέπει στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης για να μην πουν για τις παράνομες προσλήψεις με πλαστές προϋπηρεσίες, αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, τις «φαμίλιες», τους κομματικούς στρατούς, τους μεγαλοεπίορκους που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, τα παρεπόμενα αυτών, όπως η διαφθορά, τα εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος, ο παράνομος πλουτισμός, τα εικονικά ή κατατμήσεις για έργα, συντηρήσεις, προμήθειες κ.λπ.

ΠΕΤΡΟΣ








Δημοσίευση σχολίου