Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Φεύγει η Coca Cola από Θεσσαλονίκη & Πάτρα


Coca - Cola 3E: Κλείνει τις γραμμές παραγωγής σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Τις γραμμές παραγωγής στα εργοστάσια της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας κλείνει η Coca - Cola 3E επαληθεύοντας έτσι τους φόβους των εργαζομένων αφού στο εργοστάσιο της θεσσαλονίκης απεργούσαν από τις 2 Φεβρουαρίου ενάντια στο επικείμενο λουκέτο της μονάδος:


Η διοίκηση σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θα μεταφέρει τον όγκο παραγωγής των εγκαταστάσεων της Θεσσαλονίκης και Πάτρας, στις αντίστοιχες μονάδες του Σχηματαρίου, Βόλου και Ηρακλείου, ενώ θα συνεχίσει να λειτουργεί κέντρα διανομής και γραφεία για τις πωλήσεις και άλλες υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μετάβαση στη νέα λειτουργική δομή θα επηρεάσει 30 εργαζόμενους αλλά από τα σωματεία των εργαζομένων εκφράζουν επιφυλάξεις. Μόνο στη Θεσσαλονίκη απασχολούνται σε 3 βάρδιες 51 άτομα στη γραμμή παραγωγής, ενώ με την παραγωγική διαδικασία είναι συνδεδεμένα και άλλα τμήματα όπως το Χημείο, ο ποιοτικός έλεγχος, η αποθήκη των πρώτων υλών, η διαλογή κ.α.

Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται πως η λειτουργική αναδιάρθρωση της Coca-Cola 3Ε στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών και κατά συνέπεια της σημαντικής πτώσης των πωλήσεων της εταιρείας κατά τα τελευταία τρία έτη.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στην Ελλάδα το τέταρτο τρίμηνο του 2011 η μείωση του όγκου πωλήσεων της εταιρείας εκτινάχθηκε στο 28% ως απόρροια της αύξησης του ΦΠΑ αλλά και από την επιβολή μαζικών φόρων όπως το τέλος ακινήτων και η εισφορά αλληλεγγύης. Σε ετήσια βάση η πτώση περιορίστηκε στο 12%.

Στα εργοστάσια της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας εδώ και αρκετό καιρό η διοίκηση έδινε «κίνητρα» αποχώρησης με διπλές αποζημιώσεις και δεν αντικαθιστούσε στελέχη που αποχωρούσαν απο νευραλγικές θέσεις προετοιμάζοντας το έδαφος για το κλείσιμο των μονάδων.

Η αγορά της Βορείου Ελλάδος εκτιμάται ότι μετά το κλείσιμο του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης θα καλυφθεί από την παραγωγή του εργοστασίου του ομίλου στη Σόφια. Το 2006 η Coca - Cola 3Ε είχε προχωρήσει στη διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου στην Αθήνα.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου