Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Δεν κατανοούν τις δηλώσεις Παπούλια στη Γερμανία...



«Αρνητικό αποκορύφωμα της κριτικής κατά της Γερμανίας και των άλλων χωρών της Ευρωζώνης που επιδιώκουν την σταθερότητα», χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια για την στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ν24.:




«Δεν μπορώ να κατανοήσω αυτή τη συμπεριφορά. Πρόκειται για το αρνητικό αποκορύφωμα της κριτικής κατά της Γερμανίας και των άλλων χωρών της Ευρωζώνης που επιδιώκουν τη σταθερότητα», δήλωσε ο κ. Μπόσμπαχ και αναφερόμενος στις εκφράσεις που χρησιμοποιούν οι διαδηλωτές στην Ελλάδα κατά της Γερμανίας, επισήμανε ότι τώρα γίνεται μετωπική επίθεση στον Ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομικών, κάτι εξαιρετικά άδικο, δεδομένου ότι, όπως είπε, ο κ. Σόιμπλε ανέκαθεν προσπαθούσε να βοηθήσει την Ελλάδα. «Όταν λέει [ενν. ο κ. Σόιμπλε] ότι δεν θέλουμε να βάζουμε συνεχώς χρήματα σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, τότε έχει απόλυτο δίκιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ακόμη υψηλότερους τόνους ήταν η αντίδραση του στελέχους των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Κρίστιαν φον Στέτεν στην εφημερίδα «Die Welt». «Είναι απίστευτο. Ο ύψιστος αξιωματούχος του ελληνικού κράτους προσβάλλει εκείνον ειδικά τον άνθρωπο, που είναι ο μεγαλύτερος υπερασπιστής των Ελλήνων στη Γερμανία…Χωρίς τον κ. Σόιμπλε η Ελλάδα θα βρισκόταν σήμερα σε αδυναμία πληρωμών. Ο κ. Σόιμπλε με προσωπική του εμπλοκή έχει φτάσει για την Ελλάδα στα όρια της σωματικής και ψυχικής του αντοχής… Αυτό το γνωρίζουν όλοι οι βουλευτές και για το λόγο αυτό επιδεικνύουν τεράστιο θαυμασμό στο πρόσωπό του».


Καλεί σε μετριοπάθεια

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, κάλεσε σήμερα τους πολιτικούς ηγέτες σε Αθήνα και Βερολίνο να επιδείξουν μετριοπάθεια, μετά τις σκληρές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

«Καλώ τους Έλληνες πολιτικούς ηγέτες να μην συμμετάσχουν στην κλιμάκωση μιας τέτοιας αντιπαράθεσης. Η μετριοπάθεια είναι ο αναγκαίος κανόνας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Βεστερβέλε.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε μια τέτοια κριτική απέναντι στη Γερμανία και στους επικεφαλής των διαπραγματεύσεων (για την ελληνική κρίση). Είναι απαραίτητο να συμβάλλουν όλοι ώστε ο διάλογος να διεξαχθεί σε μετριοπαθείς τόνους», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός.

«Αυτό ισχύει και για εμάς αλλά επίσης και για την ελληνική ηγεσία, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις», καταλήγει η ανακοίνωση του Βεστερβέλε.


agelioforos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου