Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Δικαστικό φρένο στο χαράτσι της ΔΕΗ


Να μην προχωρήσει σε καμία διακοπή ρεύματος μέχρι την οριστική εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει πολίτες, ζητά από τη ΔΕΗ το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, στο οποίο συζητείται η ομαδική προσφυγή του δήμου Κορυδαλλού για λογαριασμό 1.165 κατοίκων που αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων.

Το δικαστήριο δέχτηκε ότι δεν μπορούν να μείνουν χωρίς ρεύμα...
 οι πολίτες, που είναι είτε άποροι είτε άνεργοι ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και απαγόρευσε στη ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή του ρεύματος κατά των συγκεκριμένων ατόμων, μέχρι να εκδικαστεί στις 16 Μαΐου η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει η δημοτική αρχή και πολίτες κατά της ΔΕΗ.


Στο δικαστήριο παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης και σε δηλώσεις του είπε ότι η απόφαση γεννά αισιοδοξία και αναδεικνύει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και την κοινωνική ευαισθησία των δικαστών.

«Ως δημοτική αρχή γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες της δεινής οικονομικής κατάστασης την οποία βιώνουν οι συμπολίτες μας, με την ανεργία να καλπάζει. Πήραμε την πρωτοβουλία γιατί έχουμε καθήκον να σταθούμε αρωγοί σε όσους δεν μπορούν να καταβάλλουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. Η απόφαση αποτελεί δικαίωση της δημοτικής αρχής και κυρίως των πολιτών», τόνισε ο δήμαρχος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου