Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Bild: «Πετάξτε τους Έλληνες επιτέλους από το ευρώ!»



"Πάτο δεν έχει ο λαϊκισμός της γερμανικής εφημερίδας Bild, η οποία της τελευταίες ημέρες έχει επανέλθει με συνεχή ανθελληνικά δημοσιεύματα.

 Το σημερινό παραλήρημα όμως δεν έχει προηγούμενο. Η γερμανική εφημερίδα μιλάει για τους «αχάριστους» Έλληνες, που βρίζουν τους Γερμανούς ενώ αυτοί πληρώνουν τα «σπασμένα» της Ελλάδας.




«Πετάξτε επιτέλους τους Έλληνες από το ευρώ!», προτρέπει τους Ευρωπαίους εταίρους στον τίτλο του το δημοσίευμα. «Η ασθενική οικονομία της Ελλάδας το μόνο που εξάγει πια με επιτυχία είναι η κοροϊδία, οι προσβολές και οι βρισιές».

«Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε ξόδεψαν αμέτρητες νύχτες προσπαθώντας να σώσουν την Ελλάδα από την κατάρρευση», για να λάβουν το «ευχαριστώ» δια στόματος Κάρολου Παπούλια: «Ποιος είναι ο Σόιμπλε που λοιδορεί την Ελλάδα;», τονίζει η Bild.

Στη συνέχεια, αναφέρει δηλώσεις των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Αριστεράς: «Ο Σόιμπλε παίζει τον ίδιο ρόλο με τα γερμανικά τανκς του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ η επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα υποστήριξε ότι «Οι απαιτήσεις του Σόιμπλε είναι απαράδεκτες για τον ελληνικό λαό».
Προς υπεράσπιση του Γερμανού υπουργού, η Bild λέει ότι ο Σόιμπλε απλά είπε δημόσια αυτό που ξέρουν όλοι στην Ευρώπη, ότι δηλαδή η Ελλάδα μπορεί να αποδειχτεί «ένα βαρέλι χωρίς πάτο». Το μόνο που έκανε ο Γερμανός υπουργός ήταν να ζητήσει ρητές δεσμεύσεις από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα για την υλοποίηση των σκληρών μέτρων λιτότητας, και «αυτό που έλαβε ήταν προσβολές».

Όλο και περισσότεροι Γερμανοί πολιτικοί συντάσσονται με την άποψη ότι «οι ξεροκέφαλοι Έλληνες δεν έχουν μέλλον στο ευρώ», υποστηρίζει η εφημερίδα και παραθέτει δηλώσεις βουλευτών των τριών κομμάτων που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας.

«Ελλάδα, ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσεις το ευρώ» καταλήγει το παραλήρημα.


newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου