Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Εργατική Εστία ~ Αλήθεια πόσα σπίτια θα χτίζαμε με τα εκατοντάδες εκατομμύρια που φάγανε οι συνδικαλιστές;


Επίκαιρο το ερώτημα, επειδή ακούμε πολλά τις τελευταίες ημέρες, οπότε ξαναπαρουσιάζω παλαιότερη ανάρτηση.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό: εάν αναθέταμε σε κατασκευαστικές εταιρείες τη δημιουργία εργατικών κατοικιών, (που το κόστος κάθε μιας είναι το πολύ 40-50 χιλιάδες), με τα 177 εκ. που αρπάξανε από τον ΟΕΕ οι συνδικαλιστές -τα οποία σίγουρα είναι πολύ περισσότερα, θα δινόντουσαν δωρεάν σπίτια σε 4500 οικογένειες!

Δείτε λοιπόν τι συμβαίνει:


177 εκατ. Ευρώ χάρισε σε συνδικαλιστές ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας μέσα σε 10 χρόνια!

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης μόνο κατά τα έτη 2007-2010 δόθηκαν ως επιχορηγήσεις σε συνδικαλιστικά σωματεία περισσότερα από 75 εκατ. ευρώ, ενώ στο διάστημα 2000-2010 177 εκατ. ευρώ μόνο από τον ΟΕΕ!

Ο κ. Κουτρουμάνης παραδέχεται ότι λόγω έλλειψης διπλογραφικού συστήματος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει με ακρίβεια ποιοι και πόσα χρήματα πήραν, καθώς δεν υπάρχουν αναλυτικές λίστες με τις αποδείξεις και τα εντάλματα πληρωμής.

Το ποσό της ενίσχυσης αντιστοιχούσε σε 15% έως 25% επί των πόρων του ΟΕΕ και προερχόταν από εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών τους.

Το θέμα έφτασε στη Βουλή έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κυριάκου Βελόπουλου προς τον κ. Κουτρουμάνη.

Μεγάλη αίσθηση προκαλεί η επισήμανση του κ. Κουτρουμάνη ότι ‘’τα πιο πάνω στοιχεία παρέχονται διατηρώντας μικρή επιφύλαξη ως προς την ακριβειά τους, καθ’ όσον ο Οργανισμός έως και το 2010 δεν είχε εφαρμόσει διπλογραφικό σύστημα και γι’ αυτό δεν υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν άμεσα τα ζητούμενα στοιχεία ανά συνδικαλιστική οργάνωση’’.

Τώρα αποδεικνύεται γιατί απαξιώθηκε το συνδικαλιστικό κίνημα. Γιατί δεν μπορεί ο ελεγκτής και ο ελεγχόμενος να είναι συγκοινωνούντα δοχεία με εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό που προκαλεί κατάπληξη και αγανάκτηση είναι ότι δόθηκαν 177 εκατ. ευρώ χωρίς να τηρούνται παραστατικά και ούτε διπλογραφικό σύστημα, όπως παραδέχεται ο υπουργός.

Το ‘’μαζί τα φάγαμε’’ ισχύει εδώ για συνδικαλιστές και υπουργούς, όχι για τον λαό’’ δήλωσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Βελόπουλος που έφερε το θέμα στη Βουλή.
Ο οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης ανέθεσε την έρευνα στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου.

Λεφτά υπάρχουν, νόμοι υπάρχουν, ορθή διαχείριση χρειαζόμαστε και εισαγγελείς με κάκαλα. Όσο καιρό συνεχίζεται το φαγοπότι και οι σπατάλες, άλλα τόσα μνημόνια θα χρειαζόμαστε...

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα χτίζαμε όσα φτιάξαν οι συνδικαλιστές που έχουν 5-6 ο καθένας. Σήμερα οι συνδικαλιστές των εφοριακών δώσανε πάλι τα ρέστα. Ούστ, δε θέλουμε συνδικαλισμό, ούτε συνδικαλ-η-στές!

Δημοσίευση σχολίου