Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ξέφυγαν οι Σκοπιανοί ~ Άλλαξαν & τα ονόματα των αρχαίων ιστορικών: Ντιόντορ, Πλούταρχ, Αριάν, Πτολαμέι...


Συνεχίζεται το παραλήρημα με καθηγητικό λούστρο στα Σκόπια. Αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε κάποιος «αναλυτής» ονόματι Ντράγκι Άρσοφ, συνεργάτης της εφημερίδας «Νόβα Ματσεντόνια», που «χτύπησε» με κείμενο που ξεπερνά κάθε όριο λογικής.

Το κείμενο, που αναδημοσιεύθηκε αμέσως από την άλλη εφημερίδα της ΠΓΔΜ, την «Vetser», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο Μέγας Αλέξανδρος κόντεψε να…
 σκάσει από το κακό του όταν σε αγώνα μονομαχίας νικήθηκε από τον Αθηναίο αντίπαλό του Ντιαξίμ .


Φυσικά, ο συγκεκριμένος Αθηναίος δεν ήταν άλλος από τον Ολυμπιονίκη Διώξιππο, πρωταθλητή στο Παγκράτιο. Ο «αναλυτής» αναφέρει ως πηγές του, τους... αρχαίους συγγραφείς Ντιόντορ, Πλούταρχ, Αριάν, Πτολαμέι, Αριστόμπουλ – προφανώς κακοποιώντας τα ονόματα φιλοσόφων και ιστορικών.


Η θεωρία του, έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλων ανιστόρητων ανοησιών, όπως:

-Οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονταν κάθε 4 χρόνια επειδή ο «Μακεδόνας» Μίλαν Κροτόσκι (Μίλων ο Κροτωνιάτης) σήκωσε στον αέρα ένα μοσχάρι 4 ετών!

- Οι Έλληνες ήσαν διάφοροι Σημιτικοί λαοί κυρίως σκουρόχρωμοι Φοίνικες και Αιγύπτιοι που ήρθαν σαν πρόσφυγες τον 5 πχ αιώνα.

-Ο Αλέξανδρος ο Α' τους λυπήθηκε και τους επέτρεψε να εγκατασταθούν στην περιοχή που σήμερα βρίσκονται η Αθήνα και ο Πειραιάς.

-Η Ακρόπολη είναι αριστούργημα της αρμενικής διανόησης και έγινε καμάρι των Ελλήνων!

Το κερασάκι στην σλαβική τούρτα είναι πως από την ώρα που ήρθαν οι Έλληνες στα Βαλκάνια δημιουργούν συνεχώς προβλήματα και φασαρίες!

http://www.elzoni.gr/
 
 

ΝΑΤΟ: Ενταξη των Σκοπίων μόνο με συναίνεση της Ελλάδας


Χωρίς αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας η ΠΓΔΜ δεν πρέπει να αναμένει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, είναι το μήνυμα του γ.γ. του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν προς τα Σκόπια.

Όπως μεταδίδει το σλαβομακεδονικό πρόγραμμα της «Φωνής της Αμερικής», ο κ. Ράσμουσεν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι για τη λήψη των αποφάσεων στο ΝΑΤΟ απαιτείται ομοφωνία των χωρών-μελών της Συμμαχίας και ως εκ τούτου απαιτείται και η συναίνεση της Ελλάδας.

«Για να απευθύνουμε πρόσκληση για ένταξη στα Σκόπια είναι απαραίτητη η συναίνεση της Ελλάδας. Έτσι έχει το ζήτημα. Αντιλαμβάνομαι ότι η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να συναινέσει σε πρόσκληση έως ότου βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση για το θέμα του ονόματος. Αυτή την απόφαση λάβαμε στο Βουκουρέστι το 2008 και η απόφαση αυτή εξακολουθεί να ισχύει», είπε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι η αρχή της ομοφωνίας στο ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αλλάξει εύκολα και εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι δύο χώρες θα μπορέσουν να βρουν μια λύση το συντομότερο δυνατόν. Επιθυμώ όλες οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να ενταχθούν στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ».

«Προσωπικά, θα ήθελα να ήμουν σε θέση να απευθύνω πρόσκληση για ένταξη στην κυβέρνηση των Σκοπίων, όμως η πραγματικότητα είναι ότι απαιτείται συναίνεση εντός της Συμμαχίας», πρόσθεσε ο κ. Ράσμουσεν.

Επιπλέον, προέτρεψε την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα να επιδείξουν βούληση και ευελιξία για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο στο Σικάγο.

«Καλώ τον πρωθυπουργό Γκρούεφσκι, με τον οποίο συναντήθηκα πρόσφατα, να επιδείξει ευελιξία και ρεαλισμό. Το ίδιο μήνυμα μετέφερα και στην Αθήνα κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου. Παροτρύνω και τις δύο πλευρές να επιδείξουν ευελιξία», ανέφερε.

Τη θέση ότι χωρίς την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, η ΠΓΔΜ δεν πρόκειται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και πως η ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης δεν αφορά τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ, διατύπωσε χθες στα Σκόπια και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ Πολ Γουόλερς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ναυτεμπορική

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου