Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Οι αλλαγές για τις πορείες στο κέντρο των Αθηνών


Σύμφωνα με συζητήσεις που έγιναν στο Μαξίμου, υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού, αναμένεται να ληφθούν μέτρα που θα αφορούν τις πορείες που γίνονται στο κέντρο.

Συγκεκριμένα, από εδώ και πέρα όποιος θέλει εφεξής να διαδηλώνει στο κέντρο της Αθήνας θα πρέπει να ζητά εγγράφως την άδεια της αστυνομίας και της δημοτικής αρχής, πέντε μέρες πριν από τη διεξαγωγή της διαδήλωσης.

Επίσης, όποιος δεν μπορεί να διασφαλίσει την τάξη...
 και την περιφρούρηση της διαδήλωσης που διοργανώνει οφείλει να συνεργάζεται με την αστυνομία και να της ζητά, με αποζημίωση, πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης. Άλλως, για κάθε ζημιά δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη αποζημίωσης.

Σε περίπτωση όπου ο οργανωτής έχει ζητήσει πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης και σημειωθούν ζημιές, την ευθύνη αποζημίωσης την αναλαμβάνει η Αστυνομία και τέλος, όλες οι διαδηλώσεις πλην αυτών που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδικές απεργίες, την πορεία του Πολυτεχνείου και την Πρωτομαγιά υποχρεωτικά οφείλουν να καταλαμβάνουν μία λωρίδα κυκλοφορίας. Διαφορετικά, οι πορείες στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας να μην επιτρέπονται.


wallnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου