Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Απελάστε το ρατσισμό ~ Εξιχνίαση ληστειών στη Θεσσαλονίκη



Φυσικά και ο συλληφθείς ήταν αλλοδαπός λαθρομετανάστης από Αλβανία.

Εξιχνιάσθηκαν (5) περιπτώσεις ένοπλων ληστειών σε καταστήματα ψιλικών, περίπτερα και καφετέριες διαφόρων περιοχών του Νομού και (1) διάρρηξη μονοκατοικίας στην περιοχή του Πανοράματος.

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης, 21χρονος Αλβανός, ο οποίος εμπλέκεται και σε...
 υπόθεση ληστείας κοσμηματοπωλείου στην περιοχή της Μενεμένης.

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα ψιλικών, περίπτερα και καφετέριες διαφόρων περιοχών του Νομού Θεσσαλονίκης και μία διάρρηξη μονοκατοικίας στην περιοχή του Πανοράματος.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης, 21χρονος Αλβανός, ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί με Ένταλμα Σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του, για ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Μενεμένης, την οποία διέπραξε με τη βοήθεια 22χρονου συνεργού του, την 15-07-2011 (σχετ. το από 2012-02-15 Δελτίο Τύπου).
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 21χρονος, με διαφορετικούς κάθε φορά συνεργούς:

Το βράδυ της 10-10-2011, εισήλθε σε κατάστημα ψιλικών στην περιοχή του Ευόσμου και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο του ιδιοκτήτη και το χρηματικό ποσό των 230 ευρώ.

Την 29-10-2011, στην περιοχή της Καλαμαριάς, με την απειλή όπλου ακινητοποίησε τον ιδιοκτήτη καταστήματος ψιλικών και αφαίρεσε τις εισπράξεις της επιχείρησης, ύψους 400 ευρώ.

Την ίδια ημέρα, μετέβη στην περιοχή της Άνω Πόλης και συγκεκριμένα σε περίπτερο, όπου απειλώντας τον ιδιοκτήτη με όπλο, αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό.

Την ίδια χρονική περίοδο, με απειλή όπλου, αφαίρεσε από κατάστημα ψιλικών στην περιοχή της Τούμπας και καφε-μπαρ στην περιοχή των Αμπελοκήπων, το συνολικό ποσό των 800 ευρώ.

Την 06/08-01-2012, διέρρηξε μονοκατοικία στην περιοχή του Πανοράματος, απ΄όπου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ και κοσμήματα, συνολικής αξίας 30.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτίμηση των ιδιοκτητών.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του δράστη, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου