Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

23 Μαρτίου η χρεωκοπία μας, βάσει "μυστικού εγγράφου"


Η κάθε τελευταία τρύπα του ζουρνά, βγάζει ντεμέκ ειδήσεις για να δημιουργήσει κλίμα & να κερδοσκοπήσει στις αγορές. Τα είδαμε, τα βλέπουμε και θα τα βλέπουμε αυτά συνέχεια...

Σάλο έχει προκαλέσει μυστικό έγγραφο που βρίσκεται στα χέρια
Αμερικανών τραπεζιτών και φωτογραφίζει την Παρασκευή 23 Μαρτίου ως την ημέρα χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του...
 αμερικανικού blog "The Slog" κορυφαίοι Αμερικανοί τραπεζίτες έχουν στα χέρια τους το ακριβές χρονοδιάγραμμα για τις επικείμενες εξελίξεις στην Ελλάδα.

Τίτλος του εν λόγω δημοσιεύματος ""Greek default exclusive: Senior US bankers given explicit timetable for Athens default".

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο έχει ήδη αποφασιστεί πως την Παρασκευή 23 Μαρτίου και οι τρεις μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης, S&P, Moody's και Fitch, θα ανακοινώσουν την υποβάθμιση της Ελλάδας σε καθεστώς χρεοκοπίας (default).

"H Eλλάδα επίσημα θα υποβαθμιστεί σε καθεστώς χρεοκοπίας και από τους τρεις οίκους αξιολόγησης στις 23 Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή. Το Σαββατοκύριακο που θα ακολουθήσει, οι λογαριασμοί σε όλες τις ελληνικές τράπεζες θα παγώσουν, ενώ θα ακολουθήσει ανακοίνωση - λεπτομερής - λήψης έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης της κατάστασης, προκειμένου να αποτραπεί η μαζική φυγή των καταθέσεων", τονίζεται στο εν λόγω έγγραφο...

bankingnews.gr


Φινλανδία: Το δεύτερο πακέτο θα δοθεί σε δόσεις

Την πληροφορία ότι η ευρωζώνη εξετάζει το σενάριο καθυστέρησης του δεύτερου πακέτου προς την Ελλάδα επιβεβαίωσε την Πέμπτη Φινλανδός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι πριν από τις εκλογές θα δοθεί μόνο μία μικρή δόση του δανείου.

H Φινλανδία, η Γερμανία και η Ολλανδία πιέζουν για ισχυρότερες δεσμεύσεις από την ελληνική πολιτική ηγεσία, προτού αποδεχθούν το δεύτερο πακέτο διάσωσης.

Πηγές της Ε.Ε. δήλωσαν χθες ότι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συζητούν τρόπους για την καθυστέρηση μέρους ή όλου του δεύτερου πακέτου προς την Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να προκληθεί άτακτη χρεοκοπία.

Ωστόσο, ο Φινλανδός αξιωματούχος ανέφερε στο Reuters ακόμα ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στην παροχή εγγυήσεων από την ελληνική πλευρά.

"Ας πούμε ότι η εικόνα είναι καλύτερη σήμερα από ό,τι χθες" σημείωσε η φινλανδική πηγή.

Σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προτάσεις, πρόσθεσε, "θα δοθεί αρχικά μόνο μέρος του δανείου, ώστε να αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Αργότερα, μετά τις εκλογές, μπορεί να απελευθερώσουμε ολόκληρη την πληρωμή".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου