Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Τα 13 μυστικά για τέλειο ξύρισμα


Δε γνωρίζουν όλοι τα «μυστικά» του επιτυχημένου ξυρίσματος. Αν θέλετε να είστε από εκείνους που θα καταφέρουν να έχουν ένα λαμπερό και νεανικό πρόσωπο, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές…

Το ξύρισμα για τους άνδρες, είναι ίσως ό,τι το μακιγιάζ για τις γυναίκες! Όσο πιο σωστά γίνει, τόσο πιο καλό το τελικό αποτέλεσμα. Και αν και σίγουρα αυτός είναι ο στόχος όλων των ανδρών, δε σημαίνει ότι όλοι γνωρίζουν τα «μυστικά» του επιτυχημένου ξυρίσματος. Εξάλλου το πρωί, δεν είναι και η καλύτερη ώρα για να σκέφτεστε τι και πώς πρέπει να κάνετε.


Γι’ αυτό καλύτερα να μπείτε στο πνεύμα του… επιτυχημένου ξυρίσματος τώρα, έτσι ώστε να μπορείτε να εφαρμόσετε τις συμβουλές μας και στην πράξη, τις δύσκολες πρωινές ώρες…


1. Να ξυρίζεστε κατά τη διάρκεια ή μετά το ντους, καθώς ο ζεστός ατμός διευκολύνει το ξύρισμα. Αν δεν έχετε χρόνο για ένα ντους, απλώστε μια ζεστή βρεγμένη πετσέτα στο πρόσωπό σας ή βρέξτε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό για λίγα λεπτά πριν από το ξύρισμα.

2. Απλώστε καλά την κρέμα, το σαπούνι ή τον αφρό ξυρίσματος, κάνοντας μασάζ στο πρόσωπό σας πριν από το ξύρισμα και αφήστε το ένα ή δύο λεπτά. Πολλοί άνδρες απλά βάζουν την κρέμα στα γρήγορα και ξυρίζονται, κάτι που είναι λάθος.

3. Αν έχετε ιδιαίτερα σκληρά γένια και ποτέ δεν καταφέρνετε πραγματικά βαθύ ξύρισμα, χρησιμοποιήστε κάποιο προϊόν για πριν το ξύρισμα, ώστε να μαλακώσουν.

4. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε ξυράφι με θαμπή λεπίδα. Καταστρέφει το δέρμα σας ακόμη κι αν χρησιμοποιείτε πολύ ενυδατικές κρέμες ξυρίσματος. Οι λεπίδες του ξυραφιού πρέπει να είναι αρκετά αιχμηρές.

5. Αποφύγετε τα ξυραφάκια μιας χρήσεως. Είναι κακά για το περιβάλλον και για το πρόσωπό σας και δεν παρέχουν βαθύ ξύρισμα. Ξυρίζεστε κάθε μέρα –ή σχεδόν- οπότε «επενδύσετε» σε ένα καλό ξυράφι.

6. Οι άνδρες μένουν πάντα έκπληκτοι από την ποιότητα του ξυρίσματος όταν χρησιμοποιούν πινέλο ξυρίσματος. Το πινέλο ξυρίσματος δημιουργεί υπέροχο, κρεμώδη αφρό, αφαιρεί απαλά το νεκρό δέρμα από το πρόσωπό σας πριν το ξύρισμα και βοηθά στο σωστό μεγάλωμα της τρίχας. Χρησιμοποιήστε πινέλο και μια καλή κρέμα ή σαπούνι ξυρίσματος και βουρτσίστε με κυκλικές κινήσεις για να ξεκολλήσουν οι τρίχες από το πρόσωπό σας.

7. Μη χρησιμοποιείτε αφρούς ξυρίσματος και τζελ από μεταλλικά μπουκάλια ή με αναισθητικά συστατικά όπως βενζοκαΰνη ή μινθόλη. Επιλέξτε προσεκτικά κρέμες και τζελ ξυρίσματος σε σωληνάρια και βάζα με μη ερεθιστικά και καταπραϋντικά συστατικά.
8. Αν χρειαστεί να περάσετε το ξυραφάκι από ένα σημείο δεύτερη φορά, φροντίστε να εφαρμόσετε περισσότερο αφρό καθώς ξυρίζεστε.

9. Μετά το ξύρισμα, ξεπλύνετε με κρύο νερό και στη συνέχεια εφαρμόστε ένα χαλαρωτικό aftershave balm χωρίς αλκοόλ. Η ενυδατική λοσιόν ή το aftershave τζελ θα βοηθήσει το δέρμα σας να φαίνεται πιο υγιές και νεανικό.

10. Ξυριστείτε με την κατεύθυνση της τρίχας, καθώς έτσι θα επιτύχετε μικρότερη πίεση στην τρίχα και θα αποφύγετε τους τραυματισμούς. Να είστε προσεκτικοί, καθώς η φορά της τρίχας είναι διαφορετική σε κάθε άτομο.

11. Ξεκινήστε πρώτα από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του προσώπου, όπως ο λαιμός και το κάτω μέρος από το πιγούνι και μετά συνεχίστε με το υπόλοιπο πρόσωπο.

12. Απολέπιση: Χρησιμοποιήστε ένα απλό scrub προσώπου ή μάσκα πριν από το ξύρισμα, ώστε να ανοίξουν οι πόροι, να χαλαρώσει το δέρμα και να απαλλαχθείτε από τα νεκρά κύτταρα. Προτιμήστε ένα προϊόν που να περιέχει βιταμίνη Α, η οποία βοηθά στην αποφυγή των ερεθισμών.

13. Η καθαριότητα και η σωστή περιποίηση είναι θέμα και της ανδρικής ομορφιάς και η αγορά των σωστών προϊόντων για το ξύρισμα δεν πρέπει να παραλείπεται. Να είστε προσεκτικοί με τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε στο πρόσωπό σας.

clickatlife.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εύγε, αρκετά σωστά πράγματα ειπώθηκαν. Για πλήρη ενημέρωση, ελάτε στο μοναδικό ελληνικό forum για την ανδρική περιποίηση, στο http://forum.mens-only.gr

Δημοσίευση σχολίου