Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ποιο ΑΣΕΠ, γραπτοί διαγωνισμοί & παπαριές ~ Βίσμα για να μπεις συμβασιούχος & μετά μονιμοποίηση στο Δημόσιο


Άρε χρεωκοπία που μας χρειάζεται... Απόφαση μονιμοποίησης εργαζομένων με stage στις ΕΦΟΡΙΕΣ

Απόφαση - δικαίωση για τους εργαζομένους με συμβάσεις μαθητείας («stage») εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας κρίνοντας ότι στην πραγματικότητα κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και γι' αυτό οι συμβάσεις τους πρέπει να μετατραπούν σε εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.


Ανάβοντας «πράσινο φως» για να μπορέσουν να επιστρέψουν στην εργασία τους ως υπάλληλοι στις εφορίες, το Πρωτοδικείο υποχρέωσε το Δημόσιο να τους επαναπροσλάβει καταβάλλοντάς τους τις αποδοχές που κανονικά δικαιούται ένας υπάλληλος με βάση την προϋπηρεσία τους (περίπου 4ετής) και τα τυπικά τους προσόντα.

Παράλληλα, το δικαστήριο (213/12) έκανε δεκτό και το αίτημα αναδρομικής καταβολής των νόμιμων αποδοχών που έπρεπε να εισπράττουν αυτό το διάστημα, ενώ κήρυξε την απόφασή του προσωρινά εκτελεστή, επιτρέποντας έτσι την άμεση επιστροφή στις εργασίες τους και την άμεση είσπραξη των οφειλομένων.

Οι εργαζόμενοι είχαν συμβάσεις μαθητείας του ΟΑΕΔ παρέχοντας τις υπηρεσίες τους ανασφάλιστοι και με μηνιαίες αποδοχές περίπου 500 ευρώ στις εφορίες, με την υποχρέωση υπογραφής διαδοχικών συμβάσεων που τιτλοφορούνταν ως «συμφωνητικά εργασίας» δήθεν για να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία.

Ωστόσο, το Πρωτοδικείο, κάνοντας δεκτές τις αγωγές που υπέβαλαν οι δικηγόροι τους Μαρ. Στεφανάτου και Ευ. Κουβέλη, δέχθηκε ότι από το 2007 κάλυπταν στην πραγματικότητα πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δημοσίου και η μακρόχρονη απασχόλησή τους (για 3-4 χρόνια) δεν γινόταν με σκοπό μόνο τη μαθητεία και επαγγελματική τους κατάρτιση.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σαν δεν ντρέπονται αυτοί που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις.λαμόγια δικαστές.και γιατί να σπουδάζουν όλα τα παιδιά;

Δημοσίευση σχολίου