Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Απεργίες σε Μετρό Τραμ ΗΣΑΠ από Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου


Αρχίζουν τα όργανα ~ Απεργιακό «μπαράζ» στα μέσα μεταφοράς και τα ταξί την Πέμπτη.

Μεγάλη ταλαιπωρία αναμένεται να αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό την Πέμπτη, καθώς οι εργαζόμενοι...
 σε μετρό, ηλεκτρικό τραμ και προαστιακός, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ δεν θα βγουν από τα αμαξοστάσια και τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ενημέρωση: Αύριο Πέμπτη η Αθήνα παραδίδεται στα ΙΧ, καθώς θα απεργήσουν τόσο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όσο και τα ταξί! Ως εκ τούτου, εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες θα πάνε στις δουλειές τους είτε με τα πόδια είτε με το αυτοκίνητό τους.

Ενώ έως το πρωί της Τετάρτης ήταν δεδομένο πως, τουλάχιστον τα ταξί θα έβγαιναν στους δρόμους, αυτή η απόφαση ανετράπη, καθώς οι ταξιτζήδες απόφάσισαν την τελευταία στιγμή να απεργήσουν για 24 ώρες από τις 05.00 το πρωί.

Ετσι, με τη δεδομένη απεργία όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς, αλλά και των σιδηροδρομικών, η απεργία των αυτοκινητιστών έρχεται να δοκιμάσει τις λειτουργίες της πρωτεύουσας.


Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα μέσα αυτά στην πολύωρη συνεδρίαση τόνισαν ότι ήδη το προσωπικό των εταιρειών έχει ήδη μειωθεί δραστικά, με τις μετατάξεις που έγιναν στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Η απεργία αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι η αρχή, καθώς την Πέμπτη θα γίνει και νέα συνεδρίαση και η τάση που επικρατεί είναι να ληφθεί απόφαση για επαναλαμβανόμενες 24ωρες κινητοποιήσεις. Μάλιστα δεν αποκλείεται στο «χορό» να μπουν και οι συνάδελφοί τους στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ.


Τετράωρη στάση εργασίας στους Δήμους εξήγγειλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για την Πέμπτη

Τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στους Δήμους εξήγγειλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για αύριο Πέμπτη, από τις 11.30 το πρωί έως τις 3.30 το απόγευμα. Αύριο, στις 12.30 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας και από εκεί θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο απολύσεων υπαλλήλων από το στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και τους ΟΤΑ.

Στη συνέχεια θα κινηθούν προς τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να ενωθούν, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους-με τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς.


Την Κυριακή απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει για τις επόμενες μέρες και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι οποίοι αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο. Ειδικότερα, οι ελεγκτές έχουν ανακοινώσει ότι πρόκειται να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου.

Εφόσον η απεργία πραγματοποιηθεί, δεν θα γίνει καμία πτήση εσωτερικού και εξωτερικού. Για την ερχόμενη Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, οι ελεγκτές έχουν αποφασίσει την πραγματοποίηση στάσης εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, ενώ αποφάσισαν επίσης ότι θα συμμετάσχουν και στις απεργίες της ΑΔΕΔΥ όποτε και αν αυτές προκηρυχτούν.



24ωρες από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 5 και 19 Οκτωβρίου

Εικοσιτετράωρες απεργίες πρόκειται να πραγματοποιήσουν στις 5 και 19 Οκτωβρίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα λιτότητας, που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση.


«Θα αγωνιστούμε μέχρι το τέλος, για να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. «Η Τρόικα και η κυβέρνηση πρέπει να φύγουν».

Η ΑΔΕΔΥ είχε κηρύξει απεργία για τις 6 Οκτωβρίου, ωστόσο στη σημερινή κοινή συνεδρίαση αποφασίστηκε να την μεταθέσει για τις 5 Οκτωβρίου, ώστε να συμπίπτει με την απεργία της ΓΣΕΕ.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου