Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Τσάμπα το κόβετε ~ Θα το πληρώσετε!




Ειδικό τέλος, παρά τη διακοπή ηλεκτροδότησης

Όσοι έκαναν διακοπή ηλεκτροδότησης για να γλυτώσουν τον έκτακτο φόρο στα ακίνητα, τελικά δεν θα τα καταφέρουν.
Σύμφωνα με ειδική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή,...
 το τέλος θα υπολογίζεται με τα δεδομένα που ίσχυαν την 17η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία υποβολής τού νέου μέτρου.

Σύμφωνα με τις αλλαγές που κατέθεσε στη σχετική τροπολογία στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, το ειδικό τέλος ακινήτων γίνεται ευνοϊκότερο για ανέργους, πολύτεκνους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Πολλοί όμως είναι οι ιδιοκτήτες, κυρίως παλιών εξοχικών, που βάζουν άρον-άρον πωλητήρια στα ακίνητά τους, προκειμένου να τα ξεφορτωθούν, ενώ οι τιμές των εξοχικών κατοικιών σημειώνουν μεγάλες εκπτώσεις.







ΔΕΗ: Στα 822 εκατ. το "δεν πληρώνω"

Σε 822 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται σήμερα οι οφειλές των πελατών προς τη ΔΕΗ, σύμφωνα με έγγραφο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης Αρθούρου Ζερβού που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετέδωσε το ΑΠΕ.

Όπως προκύπτει από τη μελέτη των στοιχείων, τα χρέη των πελατών στην κατηγορία χαμηλή τάση προέρχονται σε ποσοστό 45,8% από οικιακούς καταναλωτές και το 46% από εμπορικούς (καταστήματα και επιχειρήσεις).

Όπως αναφέρει στο έγγραφό του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, σε ότι αφορά στη διαδικασία είσπραξης των λογαριασμών, αυτή γίνεται σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της επιχείρησης και τον ισχύοντα κώδικα προμήθειας και συνεπώς εάν ένας λογαριασμός δεν εξοφληθεί μέχρι την έκδοση του επόμενου, τότε το ανεξόφλητο ποσό ενσωματώνεται αυτόματα σε αυτόν και σε ευδιάκριτο σημείο, αναγράφεται πλέον το ειδικό μήνυμα "ειδοποίηση διακοπής", με το οποίο ο πελάτης ενημερώνεται εγγράφως για την επικείμενη διακοπή ρεύματος στην περίπτωση που δεν εξοφληθεί κατ΄ελάχιστον το ποσό οφειλής που προέρχεται από τον προηγούμενο λογαριασμό, μέχρι την ημερομηνία λήξης του δεύτερου αυτού λογαριασμού.
 
Έτσι, στην πράξη οι πελάτες με διμηνιαίους λογαριασμούς ρεύματος έχουν πλέον περιθώριο να εξοφλήσουν το λογαριασμό τους σε 85 μέρες από την επίδοσή του και σε 25 ημέρες μετά την έγγραφη ειδοποίησή τους με τον επόμενο λογαριασμό.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας αυτής, αναφέρει ο κ. Ζερβός, και εφόσον οι λογαριασμοί δεν εξοφληθούν εφαρμόζονται όλες οι νόμιμες ενέργειες που προβλέπονται από τη σύμβαση προμήθειας και τον κώδικα προμήθειας, "μη αποκλειόμενης και της διακοπής του ρεύματος". axiaplus.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου