Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Παραλήρημα Ερντογάν ~ Η Μεσόγειος τουρκική λίμνη (!!!)



Νέες προκλητικότατες δηλώσεις, μάλλον όμως για «εσωτερική κατανάλωση», έκανε χτες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο αεροπλάνο της επιστροφής του από τις ΗΠΑ.

Μεταξύ άλλων είπε ότι «βλέπει» επιδείνωση των σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας, ενώ είπε και το... αμίμητο, ότι «η Μεσόγειος ήταν τουρκική λίμνη» κι ότι...
 «επειδή δεν είχαμε επαρκή ναυτική παρουσία, κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή», ενώ διερωτήθηκε: «Τι δουλειά έχει εκεί το Ισραήλ;». Σε ό,τι αφορά τις εργασίες εξόρυξης από την Κύπρο, υποστήριξε ότι η Τουρκία πρέπει να δηλώσει παρούσα στην Ανατολική Μεσόγειο κι ότι «όσο κλιμακώνεται η ένταση λόγω των ερευνών Κύπρου - Ισραήλ, τόσο θα δυσχεραίνεται η έκβαση των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού, ενώ ελλοχεύει και ο κίνδυνος επιδείνωσης των σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας»!


Κοντά στις γεωτρήσεις το «Πίρι Ρέις»
Την ίδια ώρα, το «Πίρι Ρέις» συνέχιζε τις βόλτες του κοντά στη ζώνη όπου πραγματοποιεί γεωτρήσεις η Κύπρος, πλησίασε στο όριο του οικοπέδου 12 και πριν εισέλθει σ' αυτό άλλαξε πορεία. Κατά πληροφορίες, στην περιοχή έπλεαν και ισραηλινά σκάφη. Χτες πάντως η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή, υποβάθμισε το ρόλο και τις δυνατότητες του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Πίρι Ρέις». Πρόκειται, υπογράμμισε, για σκάφος 40 ετών και, αν είχε τον κατάλληλο εξοπλισμό για τη διεξαγωγή ερευνών, η Τουρκία δε θα προχωρούσε σε συμφωνία με νορβηγική εταιρία για το σκοπό αυτό. Πάντως, επισήμανε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να υπάρξει η ανάλογη αντίδραση της διεθνούς κοινότητας για όλα αυτά.

Agelioforos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου