Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Έχεις μισθό... 350 ευρώ; -Θα φορολογηθείς!



Ξεπερνούν, ίσως, κάθε φαντασία τα μέτρα που ετοιμάζεται να επιβάλει η κυβέρνηση, υπό τις έντονες πιέσεις της Τρόικας.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, οι ανακοινώσεις στις οποίες θα προχωρήσει η κυβερνητική επιτροπή, πιθανότατα μετά την τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στην Τρόικα κιαι στον Ευάγγελο Βενιζέλο στις 7 το βράδυ, θα είναι, πιθανότατα, οι σκληρότερες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα:


Αν και ο προβληματισμός και οι ζυμώσεις είναι έντονος στο κυβερνητικό στρατόπεδο, έγκυρες κυβερνητικές πηγές θεωρούν ως σχεδόν βέβαιη την ανακοίνωση μέτρων όπως:

- Η μείωση του αφορολογήτου ορίου στις 4.000 ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι φορολογούνται και αποδοχές της τάξης των 350 ευρώ τον μήνα!

- Η περικοπή των συντάξεων που ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ και, ενδεχομένως, και η αναστολή της καταβολής συντάξεων σε όσους δικαιούχους είναι κάτω των 55 ετών (τρίτεκνοι, γονείς με ανήλικα, συνταξιούχοι Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, δικαιούχοι μειωμένων συντάξεων κ.α.)

- Η άμεση απόλυση 50.000 εργαζομένων που απασχολούνται στο Δημόσιο.

- Η θέσπιση νέων αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

- Η επίσπευση αποκρατικοποιήσεων που είχαν προγραμματιστεί για το 2012, όπως αυτές της ΔΕΗ και του ΟΠΑΠ.

- Η κατάργηση της καταβολής διπλών συντάξεων σε ασφαλισμένους.

Όπως έγραψε, δε, την Κυριακή το "Πρώτο Θέμα", είναι ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο αναστολής της καταβολής ενός μισθού και μιας σύνταξης για το Δημόσιο τομέα εντός του 2011!

Σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση, η Τρόικα επιμένει σε αυτά τα μέτρα, θεωρώντας ότι θα οδηγήσουν στο δραστικό περιορισμό του ελλείμματος για φέτος αλλά και θα ωθήσουν τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων από την επόμενη χρονιά στην προϋπολογισμό.

Θυμίζουμε ότι, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είχε νωρίτερα κάνει λόγο για την ύπαρξη πλεονάζοντος προσωπικού και στο στενό δημόσιο τομέα...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου