Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Άπαιχτοι! ~ Το παραδικαστικό κύκλωμα έβαζε τις "βόμβες"



Ένα νέο στοιχείο έφερε στο φως η έρευνα της ΕΛΑΣ και των δικαστικών αρχών για την δράση του νέου παραδικαστικού κυκλώματος. Μέλη του κυκλώματος εμφανίζονταν ως η οργάνωση «Φρουροί της Δικαιοσύνης» και τηλεφωνούσαν στην Αμεση Δράση και διάφορα ΜΜΕ για τοποθέτηση βομβών στα δικαστήρια με σκοπό να επιτύχουν αναβολές δικών!



Τη συγκεκριμένη έρευνα διεξήγαγε την περίοδο 2009-2010 η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛΑΣ και ακολούθως την υπόθεση ανέλαβε ο εισαγγελέας Εφετών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος. Το κύκλωμα, στο οποίο συμμετείχαν κυρίως δικηγόροι, ιερείς και ιδιώτες, φέρεται να δημιούργησε από το 1997 ως σήμερα 158 εταιρείες προκειμένου να ιδιοποιείται ακίνητα που εισέρχονταν σε διαδικασία πλειστηριασμού. Ακόμη εξετάστηκαν οι σχέσεις μελών του ίδιου κυκλώματος με δικαστικούς λειτουργούς.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, τον Μάρτιο του 2010 τα μέλη του κυκλώματος τηλεφώνησαν σε απογευματινή εφημερίδα και στην Αμεση Δράση αναφέροντας ότι «έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Λουκάρεως, στο Εφετείο της Αθήνας. Την ευθύνη αναλαμβάνει η οργάνωση "Φρουροί της Δικαιοσύνης"». Την ιδέα να γίνει το «κόλπο με τις βόμβες» φαίνεται ότι είχαν μέλη του κυκλώματος που επιθυμούσαν να έχει ευνοϊκή δικαστική μεταχείριση μια συνεργάτιδά τους, η οποία δικαζόταν για υπόθεση πλαστογραφίας. Αρχικά κατέβαλαν προσπάθεια να προσεγγίσουν τους δικαστές της έδρας, όμως η απόπειρα δεν είχε αποτέλεσμα. Μάλιστα φέρεται να προχώρησαν και σε υβριστικά σχόλια για την πρόεδρο του δικαστηρίου που θα εκδίκαζε την υπόθεση.

Όπως μάλιστα ακούγεται να λέει σε μία απομαγνητοφωνημένη συνομιλία ένα μέλος του κυκλώματος: «πριν από τη δική μας δίκη έχει δύο μετατροπές και δύο ανακλήσεις. Όλα αυτά μαζί σε πάνε γύρω στις έντεκα. Βάλε και μία βομβίτσα να πάνε στις δύο η ώρα που τελειώνουν τα δικαστήρια». Για να συμπληρώσει αμέσως μετά: «έτσι σκέφτεται το δικό μου πονηρό διεστραμμένο μυαλό».

Έτσι λοιπόν τα μέλη του νέου παραδικαστικού κυκλώματος αποφάσισαν να υλοποιήσουν αυτήν την ιδέα. Μάλιστα όταν διαπίστωσαν ότι δεν υπήρξε η ανάλογη κινητοποίηση και η επίμαχη δίκη πιθανόν να διεξαγόταν, πραγματοποίησαν νέα τηλεφωνική κλήση όπου ανέφεραν «δεν μας πιστέψατε και σε 45 λεπτά από τώρα θα θρηνήσετε θύματα».

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, εκείνος που τηλεφώνησε είναι ένας Κύπριος που εμφανίζεται να συμμετέχει στις εικονικές εταιρείες του κυκλώματος.


Επίσης χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις εκκενώθηκε το Εφετείο, ακούστηκαν μέλη του ίδιου κυκλώματος σε τηλεφωνικές συνομιλίες να επιχαίρουν λέγοντας «κοίτα τους πώς τρέχουν σαν τα κουνέλια». Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξετάζουν διεξοδικά την περίπτωση τα ίδια άτομα να είναι κάνει και άλλες φάρσες για βόμβες σε δικαστήρια.

Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου