Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Η παπάρα στην Βουλή (Βίντεο)





Έχεις γάλα, έχεις και ψωμί...


Κραδαίνοντας μια …φρατζόλα χωριάτικο ψωμί και έχοντας μπροστά της στο βήμα της Βουλής ένα δίλιτρο μπουκάλι γάλα (με καλυμμένη την ετικέτα), η βουλευτής του ΚΚΕ κυρία Λιάνα Κανέλλη εξαπέλυσε μύδρους κατά της κυβέρνησης με αφορμή την νέα λαίλαπα μέτρων. Η «κόκκινη Λιάνα» κατήγγειλε ότι για τα δυο αυτά βασικά αγαθά μια τετραμελής οικογένεια πρέπει να καταβάλλει 950 ευρώ το χρόνο και όπως είπε χαρακτηριστικά «η πατρίδα δεν σώζεται με πεθαμένους πολίτες».
Η ενέργεια της βουλευτού του ΚΚΕ προκάλεσε έντονη αμηχανία στο Προεδρείο της Βουλής και τους παρισταμένους βουλευτές. Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τα μέτρα εποπτείας των τραπεζών και τον EFSF, ο κυρία Κανέλλη ανήλθε στο βήμα κρατώντας μια μπλε νάυλον σακούλα από την οποία έβγαλε το ψωμί και το γάλα, λέγοντας: «Σας έφερα αυτά να τα δείτε. Το ψωμί κοστίζει 0,60 ευρώ και αυτό το γάλα 2 ευρώ. Σύνολο 2,60 ευρώ ημερησίως μόνο γι’ αυτά. Τετραμελής οικογένεια χρειάζεται 950 ευρώ το χρόνο μόνο γι’ αυτά».
Και συμπλήρωσε: «Άκουσα χθες και υπουργό σας που ήρθε από το εξωτερικό (εννοεί τον κ. Ηλ. Μόσιαλο) και λέει ΄΄όχι΄΄ στα προνόμια (των βουλευτών). Έτσι θα μας σώσει! Αλλά δε σώζεται η πατρίδα με πεθαμένους πολίτες!». Και πρόσθεσε: «Θα κρεμαστείτε σε πολιτικό - ιστορικό πάσαλο! Όπως στην εποχή του Βουλγαροκτόνου». Ενώ απαντώντας στις αντιδράσεις των βουλευτών του ΠαΣοΚ, τους είπε: «Στα δύσκολα το γάλα ζεσταίνεται και γίνεται παπάρα»!...

Ο προεδρεύων κ. Ευ. Αργύρης προσπάθησε με χιούμορ να διαχειριστεί το θέμα λέγοντας ότι «με αυτά που μας φέρατε χαλάτε το ντεκόρ της Βουλής», ενώ απέτρεψε την κυρία Κανέλλη, η οποία ήθελε …να καταθέσει στα πρακτικά την φρατζόλα και το γάλα! «Δεν κατατίθενται αντικείμενα στα πρακτικά…», της επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής. «Σας ευχαριστώ και μπορώ να σας διανείμω και το ψωμί και το γάλα που κάνει καλό στην οστεοπόρωση και έχει και βιταμίνες... Η μόνη λύση είναι οι εκλογές…», κατέληξε αποχωρώντας η κυρία Κανέλλη.


«Ο μπουμπούκος ο λαϊκιστής»…

Λίγο αργότερα ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αδ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στην κυρία Κανέλλη λέγοντας: «Είδα αυτή την κυρία που ήρθε από την Εκάλη και πήρε το ψωμί από το ΄΄Βενέτη΄΄ στην οδό Τατοίου και το γάλα από τη ΄΄Δέλτα΄΄ κι αφού έκανε ένα μπάνιο στην πισίνα, μας είπε για τις δυσκολίες του ελληνικού λαού… Αν τα έκανα εγώ αυτά θα άκουγα το βράδυ: ΄΄ο μπουμπούκος ο λαϊκιστής…΄΄».






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου