Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ταυρομαχίες γιόκ


Εν μέσω χιλιάδων «ολέ!» η τελευταία ταυρομαχία

Μετά από 600 χρόνια ιστορίας και ενόσω οι θεατές ζητωκραύγαζαν και οι ταύροι έδιναν μάχη για να ζήσουν, πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη η τελευταία της ταυρομαχία.

Καθώς το θέαμα έχει απαγορευτεί στην Καταλονία με ισχύ από...
 το επόμενο έτος και την Κυριακή διαδραματίστηκε η τελευταία σεζόν για το 2011, κανένας ταύρος δεν πρόκειται να θανατωθεί στη Βαρκελώνη στο όνομα του αθλήματος ή της τέχνης στο προβλεπόμενο μέλλον.

Ως αποτέλεσμα 18.000 θεατές συνέρευσαν στην αρένα «Λα Μονουμεντάλ» για να παρακολουθήσουν τους ματαντόρ με τις φανταχτερές φορεσιές τους να εμφανίζονται για τελευταία φορά, υπό τους ήχους τρομπετών και μιας μπάντας που έπαιζε μελωδίες σε ρυθμούς πασοντόμπλε. Η ζήτηση για τα εισιτήρια ήταν εκπληκτική, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πλήρωσαν στη μαύρη αγορά ως και οκτώ φορές την πραγματική τιμή του εισιτηρίου για να παρακολουθήσουν το θέαμα.

«Κάθομαι στην ουρά από την Πέμπτη και κοιμήθηκα έξω από τα εκδοτήρια των εισιτηρίων τρεις μέρες στη σειρά», δήλωσε ο Ζορντί Πικέ, ένας από τους τυχερούς που κατάφεραν τελικά να βρουν ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα «μαγικά χαρτάκια» το Σάββατο το πρωί.

Για την ιστορική αυτή ταυρομαχία εμφανίστηκαν στην αρένα τρεις από τους κορυφαίους ματαντόρ της Ισπανίας, συμπεριλαμβανομένου του θρυλικού Χοσέ Τομάς. Συνολικά σκότωσαν έξι ταύρους βάρους μισού τόνου ο καθένας, υπό τις επευφημίες του πλήθους, που φώναζε εκστατικά «Ολέ!».

Μετά το τέλος των ταυρομαχιών, οι θεατές έβγαλαν τους ταυρομάχους από την αρένα κουβαλώντας τους στους ώμους τους, ενώ περαστικοί και θεατές χειροκροτούσαν.

Οι υποστηρικτές των ταυρομαχιών καταγγέλλουν την απαγόρευσή τους ως περιορισμό των πολιτικών δικαιωμάτων, αλλά οι πολέμιοί τους την υποστηρίζουν στο πλαίσιο των δικαιωμάτων των ζώων, χαρακτηρίζοντας τις ταυρομαχίες ανούσια βαρβαρότητα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου