Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ρατσιστές λαθρομετανάστες στη Ροτόντα


Φασιστικά καταλαμβάνουν το πεζοδρόμιο και ρατσιστικά εμποδίζουν την απρόσκοπτη διεύλευση των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Παράνομο εμπόριο από λαθρομετανάστες, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών, ξυλοδαρμοί, απορρίμματα και σκηνές οι οποίες κανονικά δεν συμβαίνουν δημοσίως -όπως η ούρηση- στον περιβάλλοντα χώρο της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη. Δεν πρόκειται απλώς για προσβολή του μνημείου αλλά...
 ολόκληρης της πόλης αυτά που συμβαίνουν καθημερινά εδώ και μήνες στον περίβολο της Ροτόντας και συγκεκριμένα στο σημείο όπου πρόκειται να δημιουργηθεί μία νέα είσοδος για τα ΑΜΕΑ.


Ματαίως διαμαρτύρονται ωστόσο οι περίοικοι για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο χώρος. Η Δημοτική Αστυνομία κωφεύει, παρ' ότι ο δήμος είχε διαμορφώσει την περιοχή πριν από μερικά χρόνια. Τώρα η υποβάθμισή της είναι τεράστια, όπως και να το δει κανείς, αφού και η δυσωδία είναι αφόρητη και ασφαλώς δεν περνά απαρατήρητη από τους επισκέπτες του μνημείου, πέρα από κατοίκους και περαστικούς.

Τη νύχτα εξάλλου οι... δραστηριοποιούμενοι στην περιοχή «αποθηκεύουν», δηλαδή πετούν, τις πλαστικές καρέκλες τους στο παρκάκι το οποίο χρησιμεύει και ως ουρητήριο, για να τις ξαναβρούν το πρωί. Ταυτόχρονα αυτοκίνητα παρκάρουν και αυτά επάνω στο πεζοδρόμιο για να συμπληρωθεί η εικόνα της αθλιότητας.

Προς παρηγοριά των Θεσσαλονικέων πάντως η εικόνα αυτή είναι συνηθισμένη στην Αθήνα, όπως για παράδειγμα μπροστά από την τριλογία Τσίλλερ στην Πανεπιστημίου (Βιβλιοθήκη, Πανεπιστήμιο, Ακαδημία) και βέβαια στην οδό Τοσίτσα, μπροστά από τη δεύτερη είσοδο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και τη μία και μοναδική του Επιγραφικού. Το πρόβλημα επομένως είναι γενικότερο και σοβαρότερο καθώς η ολιγωρία των αρχών αποβαίνει καταστροφική για τις πόλεις.
 
 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου