Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Εξάρθρωση επικίνδυνης σπείρας Γεωργιανών μαφιόζων


Οι αγαπημένοι ψηφοφόροι του Σημίτη, Γεωργιανοί - Τσετσένοι - Αρμένιοι - Αμπχάζιοι κλπ, γνωστοί & ως "Ρωσοπόντιοι" που με μια τζίφρα γίνανε "ομογενείς", ανέλαβαν αμέσως δουλειά. Mάλιστα ως καλοί ρωσοπόντιοι, έπαιρναν και επίδομα προνοίας...

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση μετά από πολύμηνη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που ενέχεται, τουλάχιστον κατά τους τελευταίους 19 μήνες, σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων εκβιάσεων επιχειρηματιών, τοκογλυφίας κα παροχής προστασίας σε διάφορα καταστήματα της Θεσσαλονίκης , της Αθήνας και του Κιλκίς:



Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας διενεργήθηκαν χθες από το πρωί, 31 έρευνες σε σπίτια και άλλους χώρους εμπλεκομένων, παρουσία (8) δικαστικών λειτουργών και η δικογραφία που σχηματίσθηκε αφορά συνολικά εβδομήντα τρία (73) άτομα.

Από αυτά έχουν συλληφθεί συνολικά 23 άτομα, εκ των οποίων οι (5) είναι ηγετικά στελέχη με οριζόντια σχέση στην εγκληματική οργάνωση, καθώς και άλλα (18) περιφερειακά μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 20 ως 53 ετών, που ενέχονται ιδίως στην παροχή προστασίας σε καταστήματα.

Η δικογραφία αφορά τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης», «Τοκογλυφίας και Εκβίασης κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση», παράβασης του Νόμου «περί Όπλων» και «περί Ναρκωτικών», «Νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄επάγγελμα και εντός εγκληματικής οργάνωσης», της «Απόπειρας Ανθρωποκτονίας» και άλλα ποινικά αδικήματα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, την οποία συνέδραμαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος (Υ.Α.Ε.Ε.Β.Β.Ε.) και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Ομάδας (Ε.Κ.Α.Μ), συνελήφθησαν 5 μη μέλη του κυκλώματος, εκ των οποίων (3) άτομα για «Υπόθαλψη Εγκληματία», (1) άτομο για κατοχή ναρκωτικών και (1) άτομο για παράβαση του Νόμου «περί Όπλων».


Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα προέκυψαν τα ακόλουθα:

Διαπιστώθηκε η διασύνδεση της εγκληματικής οργάνωσης με αντίστοιχο κύκλωμα που δραστηριοποιείται διεθνώς και έχει ως «έδρα» τη Γεωργία.

Εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν την εγκληματική οργάνωση, διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική τους σχέση.

Εξακριβώθηκε ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους ( modus operandi).

Προσδιορίστηκε ο αριθμός των ατόμων που δανείστηκαν διάφορα χρηματικά ποσά με τοκογλυφικούς όρους.

Εξακριβώθηκαν τα (51) καταστήματα – επιχειρήσεις, στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Αττικής και Κιλκίς, οι ιδιοκτήτες των οποίων εκβιάζονταν με το πρόσχημα της παροχής προστασίας.

Προσδιορίστηκε ο τρόπος νομιμοποίησης των παράνομων εσόδων («ξέπλυμα μαύρου χρήματος»).

Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι τουλάχιστον 20 ιδιώτες, δανείστηκαν διάφορα χρηματικά ποσά, με τοκογλυφικούς όρους, από τα αρχηγικά στελέχη του κυκλώματος, τα οποία στη συνέχεια, μέσω των υπολοίπων μελών της οργάνωσης και με διάφορες μεθόδους (απειλές, ξυλοδαρμούς, κτλ), απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή των παράνομων τόκων.

Ενδεικτικά για τους τελευταίους μήνες, ο τοκογλυφικός δανεισμός ξεπερνά τις 239.000 ευρώ .

Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση, έναντι χρηματικής αμοιβής, την οποία αξίωνε εκβιαστικά από τους ιδιοκτήτες με ενέργειες και πράξεις, παρείχε «προστασία» σε 51 καταστήματα (κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, καφετέριες, Internet -καφέ, κατάστημα επίπλων, περίπτερο κ.α) του Νομού Θεσσαλονίκης, Αττικής και Κιλκίς.

Τα προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες χρηματικά ποσά, από το Μάρτιο του 2011 και μετά, ξεπερνούν κατά πολύ τις 560.000 ευρώ και νομιμοποιούνταν παρανόμως με αγορές ακινήτων, αυτοκινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων.

Εισέπραττε επίδομα πρόνοιας

Σύμφωνα με τον κ. Παζαρλή, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο πατέρας ενός εκ των μελών της οργάνωσης. Συνελήφθη κι αυτός για κατοχή όπλου, ενώ όπως προέκυψε από την έρευνα, ο εν λόγω συλληφθείς «εισέπραττε επίδομα πρόνοιας ύψους 841 ευρώ το δίμηνο ως άπορος».

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν είχαν καμία επαγγελματική δραστηριότητα και διήγαν πολυτελή βίο από τα χρήματα που αποσπούσαν εκβιαστικά ή τοκογλυφικά από τα θύματά τους.



Στις οικίες και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν συνολικά:

7 πιστόλια
1 περίστροφο
1 καραμπίνα
1 αεροβόλο όπλο
1 όπλο αερίου
Μαχαίρια-ξιφίδια-ξίφη-σπαθιά- σουγιάδες
Ρόπαλα-σιδηρογροθιές -πτυσσόμενο γκλοπ
Αλεξίσφαιρα γιλέκα

6 δενδρύλλια κάνναβης
35,2 γραμ. κάνναβης.


Επίσης κατασχέθηκαν:

276.015 ευρώ
2.440 ευρώ σε συναλλαγματικές επιταγές
5.495 δολλάρια ΗΠΑ
63.400 ρούβλια
4 βεβαιώσεις κέρδους δελτίων ΟΠΑΠ, ύψους 193.950 ευρώ, καθώς και πλήθος κερδισμένων δελτίων, διαφόρων ποσών.
2.847 νομίσματα Ουκρανίας



ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας MERCEDES

ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας VW GOLF

Δίκυκλη μοτοσικλέτα μάρκας YAMAHA

Μηχάνημα καταγραφής ήχου

Μηχάνημα καταγραφής εικόνας

Κεντρική μονάδα συνδεδεμένη με κάμερες καταγραφής και παρακολούθησης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.



Θεσσαλονίκη: Ισόβια για τη δολοφονία του ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων

Ισόβια κάθειρξη και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 26χρονο "ομογενή" από την πρώην ΕΣΣΔ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία 55χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, το Μάιο του 2009 στην περιοχή Εύοσμος της Θεσσαλονίκης, με κίνητρο τη ληστεία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 26χρονος, μαζί με συνεργό του ο οποίος εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης, αποπειράθηκαν να ληστέψουν τον άτυχο πρατηριούχο. Ο τελευταίος αντέδρασε, αρνούμενος να τους παραδώσει τα χρήματα του ταμείου κι ακολούθησε συμπλοκή κατά την οποία οι ένοπλοι πυροβόλησαν τον 55χρονο. Μετά από ένα μήνα νοσηλείας σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ο 55χρονος υπέκυψε στα τραύματά του. Λίγες μέρες αργότερα, οι διωκτικές αρχές της πόλης συνέλαβαν τον 26χρονο ως δράστη του εγκλήματος.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, λέγοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό. Το δικαστήριο δεν πείστηκε και τον καταδίκασε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.



1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γι αυτους ειναι κακουργημα,για τα λαμογια που μας τρωνε καθε μερα με το νομο δεν τρεχει τιποτα???οι πλουσιοι πλουσιοτεροι και οι φτωχοι φτωχοτεροι..αφηστε τους ελευθερο
υς!

Δημοσίευση σχολίου