Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ρωσικό αεροπλανοφόρο αποστέλλεται στη Μεσόγειο


Εκπρόσωπος της κεντρικής βάσης του ρωσικού στόλου ανακοίνωσε ότι η Ρωσία αποστέλλει, κατά τους επόμενους μήνες στη Μεσόγειο στολίσκο πολεμικών πλοίων που θα συνοδεύουν το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ».

Το αεροπλανοφόρο θα αναχωρήσει από τη θάλασσα του Μπάρεντς και θα συμμετάσχει σε ασκήσεις. Κατόπιν θα αναχωρήσει για ταξίδι τριών μηνών στη Μεσόγειο και τον Ατλαντικό Ωκεανό. Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι τα ρωσικά πολεμικά σκάφη έχουν ως αποστολή την «περιπολία και υποστήριξη μάχης».

Δεν ανακοινώθηκε ποια λιμάνια θα επισκεφθούν τα ρωσικά πλοία και ο εκπρόσωπος ανέφερε πως είναι στην επικαιρότητα η διενέργεια ασκήσεων που θα κάνουν τα πλοία με χώρες της περιοχής.

Υπενθυμίζεται_ όπως έγραψε «Το Βήμα»_, ότι τον περασμένο Ιούλιο ο δήμαρχος Ρόδου κ. Ευστ. Κουρσουνάς ζήτησε την άδεια από τα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας για να φιλοξενηθεί, στο λιμάνι της Ρόδου, το φθινόπωρο, πλοίο του ρωσικού ναυτικού και η άδεια δόθηκε αμέσως.

Στο λιμάνι της Ρόδου είχε φιλοξενηθεί τον Αύγουστο για δέκα ημέρες και ένα αντιτορπιλικό του αμερικανικού ναυτικού για ψυχαγωγία των μελών του πληρώματος που μετείχαν σε επιχειρήσεις στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην Λιβύη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου