Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Απίστευτες αριστεροφασιστικές καταστάσεις στη Νομική



«Θρίλερ» παίχτηκε τη νύχτα με την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών, όπου τελικά η εξεταστική περίοδος πιθανότατα χάνεται...

Παρά την απόφαση της πλειονότητας των φοιτητών, που συμμετείχαν σε χθεσινοβραδυνή γενική συνέλευση, να σταματήσει η κατάληψη και να ανοίξει η Σχολή...
 - με πρωτοβουλία της ΔΑΠ (Νέα Δημοκρατία), η οποία υποστηρίχθηκε και από ανεξάρτητους φοιτητές, που έχουν ταχθεί υπέρ των ανοικτών πανεπιστημίων -, ξαφνικά στο αμφιθέατρο όπου είχαν συγκεντρωθεί οι φοιτητές το σκηνικό άλλαξε.

Όπως αναφέρουν φοιτητές που μίλησαν στο «Βήμα», μετά την διαπίστωση ότι το πανεπιστήμιο θα άνοιγε γιατί αυτό ήθελε η πλειοψηφία, εκδηλώθηκε μία γιγαντιαία κινητοποίηση για να αλλάξουν οι ...ισορροπίες. Ετσι στην συνέλευση κατέφτασαν κατά "δεκάδες άλλοι φοιτητές", για να επιβάλλουν τη συνέχιση της κατάληψης.

Μετά από νέα, επεισοδιακή αυτή τη φορά, ψηφοφορία, το αποτέλεσμα ήταν να ληφθεί απόφαση για συνέχιση της κατάληψης, με διαφορά μόλις 20 ψήφων, υπέρ εκείνων που ήθελαν να μείνει κλειστή η Σχολή.
Όπως δήλωσε μετά από αυτές τις εξελίξεις ο πρόεδρος της Νομικής Σχολής κ. Θ. Φορτσάκης «εάν η κατάληψη συνεχιστεί ως τις 28 του μήνα η εξεταστική περίοδος θα χαθεί. Εάν όχι θα γίνουν εξετασεις και μέσα στα Σαββατοκύριακα για να μην επηρεαστεί η έναρξη του εξαμήνου και να ολοκληρωθεί και η εξεταστική».


Παρέμβαση φοιτητών για ανοιχτή σχολή


Ανακοίνωσή μας για τα χτεσινά γεγονότα.
 
Από όταν ξεκινήσαμε αυτήν την πρωτοβουλία για ανοιχτή σχολή γνωρίζαμε πως ο σκοπός μας θα ήταν δύσκολο να επιτευχθή. Θα συμμετείχαμε σε ένα παιχνίδι που τους κανόνες δεν τους συνδιαμορφώναμε αλλά ήταν ήδη αποφασισμένοι από τις παρατάξεις. Παρ' όλα αυτά το παλέψαμε.
 
Τα γεγονότα όμως που βιώσαμε χτες στην Γενική Συνέλευση ήταν για τους περισσότερους από εμάς πρωτοφανή. Στο τέλος της διαδικασίας και ενώ το ενιαίο πλαίσιο για ανοιχτή σχολή προηγούταν κατά 27 ψήφους, μέλη των ΕΑΑΚ προσέθεσαν 38 ψήφους στο πλαίσιο για κατάληψη που υποτίθεται ανήκαν στο προεδρείο και άρχισαν να σβήνουν τα αποτελέσματα της ανοιχτής σχολής, αυξάνοντας την διαφορά σε 20 ψήφους
 
 Η απάντηση στις διαμαρτυρίες μας ήταν να πετάξουν έξω από την αίθουσα τους ανεξάρτητους και την ΔΑΠ. Οι υπόλοιπες αριστερές παρατάξεις(ΠΑΣΠ-ΑΡΕΝ) αναμένονται να θεωρήσουν νόμιμο το νοθευμένο αποτέλεσμα(για την ακρίβεια, περιμένουμε επίσημη ανακοίνωση από ΑΡΕΝ, η ΠΑΣΠ το δέχτηκε ήδη). Μάλιστα, ο αρχισυνδικαλιστής της ΑΡΕΝ μάζευε υπογραφές πριν τελειώσει η ψηφοφορία για να ξαναγίνει η ΓΣ την Δευτέρα λόγω του διαφαινόμενου αποτελέσματος που θα έβαζε τέλος στην κατάληψη. Φανταζόμαστε, θα ανακουφίστηκε που τον έβγαλαν από την δύσκολη θέση τα ΕΑΑΚ.
 
Οι παρατάξεις αυτές, που τόσο κόπτονται για το καλό του πανεπιστημίου, για τις συλλογικές διαδικασίες και για την ισχύ των αποφάσεων του φοιτητικού συλλόγου, έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο.
 
Όταν ο ΦΣ λαμβάνει αποφάσεις με τις οποίες διαφωνούν, θα νοθεύσουν τα αποτελέσματα, θα τραμπουκίσουν αντιφρονούντες και θα σπάσουν την διαδικασία με αθέμιτα μέσα. Ελπίζουμε οι συμφοιτητές που είναι φίλα προσκείμενει προς τις παραπάνω παρατάξεις και είδαν τα χτεσινά γεγονότα, να αντιδράσουν εντός των σχημάτων τους και να μην στηρίξουν την παράνομη απόφαση για κατάληψη.
 
Οι φοιτητές νομικής χτες ψήφισαν ανοιχτή σχολή και αυτό πρέπει να το μάθουν όλοι!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου