Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Σκηνικό εκλογών στήνει η κυβέρνηση



Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών «φέρνουν πολύ κοντά τις εκλογές».

Το άκρως αρνητικό κλίμα που συνάντησε ο Ευ.Βενιζέλος στο Eurogroup στην Πολωνία, με τους εταίρους να αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των διαδοχικών εισπρακτικών μέτρων και να απαιτούν...
 «εδώ και τώρα» διαρθρωτικές αλλαγές και περικοπή δημοσίων δαπανών, οδηγεί σε αναπόφευκτες αποφάσεις τις οποίες «δεν μπορεί να αντέξει η κυβέρνηση».

Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις τους, μιλούν για κάλπες ώστε οι αποφάσεις να περάσουν «στα χέρια» μίας κυβέρνησης συνεργασίας – και, σε κάθε περίπτωση, να φύγει από τα δικά τους η «καυτή πατάτα». Υπέρμαχος των εκλογών εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα ο κ.Βενιζέλος – αν κι ο ίδιος δημοσίως δηλώνει ότι αυτό που απαιτεί η χώρα είναι πολιτική σταθερότητα.

Νωρίς το απόγευμα δε, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Α.Σαμαρά και τον ενημέρωσε για τις δυσκολίες στην υλοποίηση των αποφάσεων Κορυφής της 21ης Ιουλίου.

Και από αυτή την άποψη αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αποψινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Βελλίδειο. Οι πληροφορίες μέχρι το μεσημέρι εμφάνιζαν τον αρχηγό της ΝΔ να παραμένει αντίθετος στο οικονομικό («μη») πρόγραμμα της κυβέρνησης και έτοιμο να ζητήσει εκλογές.

Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου