Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Νάουσα : Οινοποιοί τρίτης γενιάς ήταν τα δύο αδέλφια που πνίγηκαν μέσα σε δεξαμενή μούστου




Απόγονοι γνωστής οικογένειας αμπελουργών ήταν τα δύο ηλικιωμένα αδέλφια από τη Νάουσα Ημαθίας, που έπεσαν μέσα σε δεξαμενή μούστου και βρήκαν τραγικό θάνατο.



Ο Αγαμέμνων και Αντώνης Μελιτζανής, ηλικίας 83 και 75 ετών, αντίστοιχα, παραγωγοί των ποιοτικών κόκκινων κρασιών του ομώνυμου «Κτήματος Μελιτζανή», οινοπαραγωγοί τρίτης γενιάς, λάτρεψαν από τα νεανικά τους χρόνια το επάγγελμα του αμπελουργού, χωρίς να φανταστούν το τραγικό τέλος που τους επιφύλασσε η μοίρα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών τους ο 83χρονος προσπάθησε να ανακατέψει το μούστο, αλλά, κατά πάσα πιθανότητα, ζαλίστηκε από τις αναθυμιάσεις και έπεσε μέσα στη δεξαμενή. Ο αδελφός του ο Αντώνης, προσπάθησε να τον ανασύρει αλλά ζαλίστηκε και αυτός και έπεσε μέσα στο μούστο.

Συγγενής τους, που τους άκουσε να καλούν σε βοήθεια, τηλεφώνησε στην αστυνομία και ύστερα από λίγη ώρα πυροσβέστες ανέσυραν νεκρά τα δύο αδέρφια.

Το όνομα της οικογένειας Μελιτζανή συνδέεται με το αμπέλι και το κρασί από το 1918. Σήμερα, η οικογένεια καλλιεργεί 45 στρέμματα στη θέση «Γάστρα», έξω από τη Νάουσα, από τα οποία στα 35 εφαρμόζεται από το 2000 βιολογική καλλιέργεια.

Το οινοποιείο, πρότυπο οικογενειακής επιχείρησης, βρίσκεται μέσα στην πόλη της Νάουσας και έχει συνολική παραγωγική δυναμικότητα 30.000 φιαλών. Ο κύριος όγκος της παραγωγής τους κατευθύνεται στην ετικέτα ΟΠΑΠ Νάουσα που κυκλοφορεί στην εσωτερική αγορά.

Χαρακτηριστικό του «Κτήματος Μελιτζανή» είναι ότι μοναδικά σε γεύση τα κόκκινα - ξηρά κρασιά, βασισμένη στην γευστική ποικιλία ξυνόμαυρο, παράγονται με προσωπική εργασία σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας του αμπελιού, της παραγωγής και της διάθεσης στην αγορά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου