Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Πληρωμή ΔΕΗ μέσω ΑΤΜ για το χαράτσι ~ Ορίστε η απάντηση


Λένε εάν θέλεις να γίνει κάτι σωστά, κάντο μόνος σου...
Μόλις χθες βράδυ αναρωτιόμουν τι συμβαίνει στην περίπτωση που πληρώσει κάποιος το λογαριασμό ΔΕΗ μέσω ΑΤΜ, δινοντας το σύνολο του ποσού, αφαιρώντας πρώτα από αυτό το κόστος για το χαράτσι.

Τόσο καιρό σχεδόν όλοι κάνανε copy paste το κείμενο που διακινούσανε οι αριστερίστικες οργανώσεις, "λαϊκές επιτροπές" για να καπηλευτούνε την κατάσταση και να εισπράξουνε ψηφαλάκια κλπ.  Οπότε πήγα σήμερα στην ΔΕΗ της περιοχής μου, ρώτησα στα γκισέ και ορίστε η απάντηση:

Σε περίπτωση που κάποιος πληρώσει μέσω ΑΤΜ το λογαριασμό της ΔΕΗ, με το ποσό που θα καταβάλλει , η ΔΕΗ είναι αυτή που θα εισπράξει πρώτα τις απαιτήσεις της.

Παράδειγμα: Για ΔΕΗ-ΕΡΤ-ΦΠΑ-Δήμο έχεις 370 ευρώ για χαράτσι 350 ευρώ. Σύνολο 720 ευρώ

Στο ΑΤΜ θα δώσεις μέσω ηλεκτρονικής πληρωμής τα 370 και από αυτά θα ικανοποιηθούνε πρώτα ΔΕΗ-ΕΡΤ-ΦΠΑ-Δήμος και όχι το ΕΕΤΗΔΕ (χαράτσι).


Βέβαια μετά από καιρό αυτά θα γίνουνε απαιτητά από την εφορία, η οποία είναι η αρμόδια πλέον στο να δώσει εντολή διακοπής της παροχής ρεύματος. Μπορείτε να κάνετε αίτηση μείωσης ή και απαλλαγής από το ΕΕΤΗΔΕ  Δείτε σχετικά εδώ.

Ενημέρωση: Νέα δεδομένα για το χαράτσι, δείτε βίντεο εδώ.

Καλό είναι να κοινοποιήσετε στη ΔΕΗ εγγράφως την ενέργειά σας αυτή, δηλαδή ότι πληρώνετε το ποσό που αντιστοιχεί στο λογαριασμό σας πλην του χαρατσιού, αλλά επειδή γίνεται μακελειό στα γραφεία, το πιθανότερο είναι να μην δεχτούνε μεμονωμένες επιστολές, οπότε εάν υπάρξει κίνδυνος διακοπής της ηλεκτροδότησης, βάζετε δικηγόρο με την αιτιολογία της αντισυνταγματικότητας, του απεχθές, του προσβλητικού κλπ ΕΕΤΗΔΕ.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου