Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Σήμερα στις 6, Ελλάδα εναντίον Βαρδαρίας ~ EuroBasket 2011


Η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει το Σάββατο τα Σκόπια κι ο Ηλίας Ζούρος δήλωσε αρκετά υπερήφανος για τη «γαλανόλευκη», ώστε να μη δώσει σημασία στις προκλήσεις των αντιπάλων.

Η «επίσημη αγαπημένη» άρχισε με δύο νίκες το φετινό Εurobasket και θέλει να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο. Επόμενος αντίπαλος το Σάββατο τα Σκόπια, τα οποία ο Ηλίας Ζούρος χαρακτήρισε στα όρια σκληρά και... προκλητικά:


«Βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Το ματς με τα Σκόπια είναι δύσκολο, γιατί είναι μια ομάδα πολύ μαχητική, στα όρια του σκληρού, με πολύ κόσμο στο πλευρό της. Είμαστε έτοιμοι, συγκεντρωμένοι κι ευελπιστώ η ομάδα να παίξει όπως περιμένουμε. Να παίξει καλή άμυνα, γιατί στην επίθεση θα βρούμε τον τρόπο», είπε αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής και συνέχισε: «Είναι ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες. Καλύτερα να μην μπούμε σε αυτό το κλίμα που θέλουν να δημιουργήσουν. Εμείς είμαστε περήφανοι για την Ελλάδα, παίζουμε για τη Γαλανόλευκη και δεν πρέπει να μπούμε στο δρόμο που θέλουν να μας οδηγήσουμε. Αν αυτό συμβεί, θα έχουμε πρόβλημα».

Ο 45χρονος επίσης τόνισε πως «είναι δύσκολο το ανορθόδοξο σχήμα που χρησιμοποιούν τα Σκόπια, αλλά έχουμε δουλέψει κάποια σχήματα. Ο αντίπαλος έχει ψηλούς που σουτάρουν και τον ΜακΚάλεμπ που είναι πραγματική σφαίρα στην επίθεση», ενώ για την ομοιογένεια στην ελληνική ομάδα υπογράμμισε: «Η Σερβία ξεκίνησε πριν τρία χρόνια με τον ίδιο κορμό κι έχει αυτοματισμούς. Δεν μπορείς να έχει τόσους αυτοματισμούς, όταν έχεις μια ολοκαίνουρια ομάδα και με παιδιά που δεν διαθέτουν πολλή εμπειρία. Ο χρόνος είναι λίγος και δεν λειτουργεί υπέρ ημών, αλλά μέσα από τα παιχνίδια θα γαλουχηθούμε. Η ομάδα είναι το “Α” και το “Ω”. Έτσι κερδίζουμε κι έτσι χάνουμε. Δεν είναι τένις, είναι μπάσκετ. Παίζουν πέντε, αλλά κι οι επτά που είναι στον πάγκο πρέπει να είναι έτοιμοι να μπουν ανά πάσα στιγμή να βοηθήσουν».
gazzetta.gr

Mέχρι το τζάμπολ, ας θυμηθούμε τι είχε γίνει στην προηγούμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων:
...Και τα καραγκιοζιλίκια της ΕΡΤ με την καλύπτρα στο MKD...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου